lørdag den 2. april 2011

Cinc Sentits (Barcelona)

Restaurant: Cinc Sentits
Hjemmeside: http://www.cincsentits.com/en/

Vi startede med nogle snacks som bestod af oliven, der var marineret i honning eddike, nogle sticks lavet af en spansk pølse samt nogle krydrede mandler.


Vi fik derefter en cinc sentits shot, som bestod af ahornsirup, en skum af sabayonne samt noget salt i bunden. Vi fik at vide, at denne shot skulle tages i en mundfuld, og at man først skulle synke, når salten var begyndt at kunne smages. Det smagte herligt.


Første ret i menuen var en sorbet af frisk tomat serveret med tomat i tern, der muligvis var marinerede, hvidløgs olie samt sprøde brødtern i bunden lavet af "peasant brød". Denne ret var dejlig frisk i smagen.


Næste ret var en perfekt stegt stykke fois gras med en bund af sprød butterdej og porrer samt en top af karameliseret sukker, purløg og salt. Denne ret var frokostens højdepunkt for mig. Fois grasen føltes mindre fed end normalt, hvilket jeg godt kunne lide, og så elskede jeg kontrasten mellem det søde og salte sammen med det fede. Dette er nok den bedste fois gras, jeg nogensinde har fået. Undskyld Herman, men den var virkelig skøn. Men bare rolig din kommer stadig ind som en stærk toer.

Til denne ret fik vi en sød catalansk vin, en Caligo Vi de Boira, Massis del Garraf. Ikke frokostens bedste vin men klart den bedste match, jeg har fået til en fois gras. Dens ekstremt bløde smag passede perfekt til fois grasen.


Tredie ret var pandestegt blæksprutte med sprødstegt gris og en falsk risotto med smag af blæksprutten. Risottoen var falsk, fordi at der var brugt pasta fremfor ris i risotten. Endnu en skøn og interessant ret.


Det var muligt at erstatte visse retter med andre, og i stedet for blæksprutten valgte Sebastian en stegt kammusling med en creme på jordskokker og en sovs på søde skalotteløg.



Vinen til tredie ret var for mig en Lagar do Merens, D.O. Ribeiro. De kaldte dette en match i smoothness. Vinen var helt unik med mange forskellige druer i sig og derfor også mange forskellige smage. Sebastian fik en anden vin, som de mere kaldte en regional match - vi fik ikke fat på navnet.

Fjerde ret var en grillet søtunge med en mos af søde kartofler og gedeskæg samt grillede eller måske røgede porrer. Dette var en skøn fast fisk med dejligt tilbehør, men den var lidt besværlig at spise i den tallerken den kom i. En flad tallerken ville have været bedre.

Til søtungen fik vi et glas Carles Andreu, D.O. Conca de Barbera. Dette var en mild og behagelig rødvin som smagte udmærket til fisken.


Til hovedret fik Sebastian en bøf med sprøde kartofler, trøfler, grillet løg og en glasur på fois gras.


Og jeg erstattede hovedretten med en langtidsstegt Iberian suckling pig (ung gris) med to slags æbler og kanel. En udmærket ret, men jeg er dog ikke så stor fan af kanel i kødretter. Det minder mig for meget om jul.


Til hovedretten fik Sebastian et glas Vuit, D.O.Q. Priorat som var frokostens bedste vin og jeg fik en 2002 Carod.

Vi fik herefter 3 slags oste med tilbehør, hvor vi især var glade for den rå (upasteuriseret) ost altejó.


Til osten fik vi en glas Clos Nelin, D.O.Q. Priorat. Det var en usædvanlig match med en hvidvin til ost.

Som pre-dessert fik vi teksturer af mandarin og appelsin. De kom som sorbet, karamel, jelly, frossen flager og som en kølet suppe.


Og desserten var en varm chokolade mousse med en is på oliven olie, brødkrummer og macadamia nødder. Endnu en ret med kontraster; salt og sød samt varm og kold. Det var en virkelig dejlig dessert.

Til desserten fik vi et glas Garnatxa Masia Pairal, D.O. Empora.


Til kaffen fik vi lidt sødt.


Og som de nørder vi nu end er, kunne vi naturligvis godt lide at sukkeret til Sebastians kaffe blev serveret i en række af reagensglas :)


Vi er meget glade for, at vi kom på Cinc Sentits, og kommer vi tilbage til Barcelona kan vi godt finde på at vende tilbage til stedet. Jeg kan klart anbefale den. Stedet er fin men stadig dejlig usnobbet både i omgivelserne og betjeningen. Og maden er simpel men stadig interessant og meget smagfuld.

2 kommentarer:

Jan Christensen sagde ...

Cool! Overvejer denne restaurant her i foråret.

Kan du sige lidt om prisniveauet? Deres hjemmeside røber ikke meget.

Bitten sagde ...

Hej Janada

Sensations menuen koster 69 eur, og den lidt mindre Esensia menu koster 49 eur - jeg ved ikke om de kan koste mere til aften. Der var to vinmenuer at vælge imellem; en til 30 eur og en til 50 eur. Den menu, jeg har beskrevet, er sensations menuen, og vi fik den dyre vinmenu. I Spanien har restauranter meget lille fortjeneste på vin, så det er et godt sted at forkæle sig selv lidt mere mht. vinvalg. F.eks. kan jeg sige, at vi efter denne middag var ude at købe den Vuit vin Sebastian fik til hovedretten, og flasken kostede 75 eur i butikken. Betaler men 50 eur for en vinmenu i Danmark, vil man meget sjældent finde så dyr en vin ibland glassene.