Restaurant: Herman
Hjemmeside: http://www.nimb.dk/
Dette var vores tredie besøg på Herman.
Inden menuen fik vi lidt snacks; først et bid af glaskål, stenbiderrogn og røget gedeost.
Og herefter en lille ny kartoffel bagt i spiselig sølvbede folie og med røget ål som mayonnaise og sne. Vi var meget imponerede over denne godbid, som var mild og dejlig men samtidig med en dejlig smag af den røgede ål
Og herefter kølet østers med knust is på toppen.
og den sædvanlige æbleskive a la brændende kærlighed med fyld af bacon, løg og kartoffel. Vi har fået varianter af denne hver gang vi har besøgt Herman og den var endnu engang et hit.
Og en sidste snack af rodselleri og urter.
Første ret i menuen var en bisque på skandinaviske skaldyr med fyld af hjerte og kammuslinger samt nye danske broccoli skud, asparges og frisk ost.
Anden ret var havtaske med bløde løg og surt og en panering på toppen af brød og røget marv.
Og herefter stegt fois gras med rullede skiver af syltede rødbeder, kørvel, marengs på toppen, blomster og en tyk reduceret sovs. Jeg var meget imponeret over de to foregående retter som var perfekt raffinerede og da jeg så dette stykke fois gras var jeg først lidt skuffet. Jeg mente ikke at man skal forfine et stykke stegt fois gras som jeg nu så på tallerkenen. En sådan ret skal være grov og simpel, mente jeg. Men hvor tog jeg fejl; jeg har fået mange varianter af stegt fois gras, serveret på mange måder og med mange forskellige typer for tilbehør. Og dette er den mest perfekte stegte fois gras jeg nogensinde har fået.
og den sædvanlige æbleskive a la brændende kærlighed med fyld af bacon, løg og kartoffel. Vi har fået varianter af denne hver gang vi har besøgt Herman og den var endnu engang et hit.
Og en sidste snack af rodselleri og urter.
Første ret i menuen var en bisque på skandinaviske skaldyr med fyld af hjerte og kammuslinger samt nye danske broccoli skud, asparges og frisk ost.
Anden ret var havtaske med bløde løg og surt og en panering på toppen af brød og røget marv.
Og herefter stegt fois gras med rullede skiver af syltede rødbeder, kørvel, marengs på toppen, blomster og en tyk reduceret sovs. Jeg var meget imponeret over de to foregående retter som var perfekt raffinerede og da jeg så dette stykke fois gras var jeg først lidt skuffet. Jeg mente ikke at man skal forfine et stykke stegt fois gras som jeg nu så på tallerkenen. En sådan ret skal være grov og simpel, mente jeg. Men hvor tog jeg fejl; jeg har fået mange varianter af stegt fois gras, serveret på mange måder og med mange forskellige typer for tilbehør. Og dette er den mest perfekte stegte fois gras jeg nogensinde har fået.
Det smagte himmelsk!
Hovedretten var kalve mørbrad rullet i peber med brisler, svampe og en karl johan bearnaise sovs.
Vi valgte at få lidt ost inden desserterne. Dette bestod af egen valg fra et omfattende ostekort af danske gårdoste. Meget imponerende, men vi fravælger nok osten næste gang - der er bare ikke plads til det hvis man ikke fravælger andre retter.
Hovedretten var kalve mørbrad rullet i peber med brisler, svampe og en karl johan bearnaise sovs.
Vi valgte at få lidt ost inden desserterne. Dette bestod af egen valg fra et omfattende ostekort af danske gårdoste. Meget imponerende, men vi fravælger nok osten næste gang - der er bare ikke plads til det hvis man ikke fravælger andre retter.
Vi fik to desserter. Den første var citronmåne med frossen kamille te, citrus marmelade og marengs. Denne blev serveret med en wow-effekt af røg der kom ud fra hullet i siden af tallerkenen.
Og den anden var imiteret vagtel æg af ymer fromage med hvidtøl, chokolade og lakrids.
Til kaffen fik vi skum fiduser på væg.
Og karameliseret popcorn og tre chokolade trøfler; en med mynte, en med lakrids og en hvid med bær i midten.
Til retterne fik vi en flaske 2006 Clos Windsbuhl fra Domaine Zind Humbrecht. En stor hit hos Sebastian, som mente at det er den bedste hvidvin han har fået. For mig var den for sød i smagen.
Vi havde en rigtig lækker aften. Og jeg vil sige den første perfekte oplevelse på Herman. Herman har altid været god men alligevel har stedet formået at oppe sig; både i betjeningen og maden fra køkkenet. Retterne er lidt mere raffineret og perfekte end før og det gør en stor forskel.
Og den anden var imiteret vagtel æg af ymer fromage med hvidtøl, chokolade og lakrids.
Til kaffen fik vi skum fiduser på væg.
Og karameliseret popcorn og tre chokolade trøfler; en med mynte, en med lakrids og en hvid med bær i midten.
Til retterne fik vi en flaske 2006 Clos Windsbuhl fra Domaine Zind Humbrecht. En stor hit hos Sebastian, som mente at det er den bedste hvidvin han har fået. For mig var den for sød i smagen.
Vi havde en rigtig lækker aften. Og jeg vil sige den første perfekte oplevelse på Herman. Herman har altid været god men alligevel har stedet formået at oppe sig; både i betjeningen og maden fra køkkenet. Retterne er lidt mere raffineret og perfekte end før og det gør en stor forskel.
Vi vender klart tilbage!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar