mandag den 11. august 2008

godt og dyrt italiensk på ERA ORA

Restaurant: Era Ora
Pris: 4100 kr. for to personer
Hjemmeside: http://www.era-ora.dk/

Dette er mit første review af en michelin stjernet restaurant. Jeg har spist på flere, men det er fra før jeg startede denne blog. Men bare rolig det kommer; jeg har både bord booket på Noma og Kiin Kiin i nærmeste fremtid.

Mine billeder fra besøget blev desværre ikke alle gode, men det havde nok også været for meget for et review at have billeder fra samtlige 17 retter.

Anyway, here we go.

Vi startede med en lille starter lavet af gratineret tagliatelle ovenpå grøn pesto og med en tomat og en enkel kartoffel chip ovenpå. Simpelt og en lækkert start på middagen.
Derefter fik vi 8 antipasti. Den første var en kold gazpacho suppe med en kugle af gratineret mozzarella på toppen. En dejlig kontrast mellem den lette suppe og den mere tunge friterede ost. Dette er nok den bedste gazpacho jeg nogensinde har fået; måske fordi den var mere fyldig end normalt.
Herefter fik vi tre fiske antipasti serveret på samme tallerken. En krabbe salat serveret på en ske af brød, en filet af torsk serveret med chili og marineret melon og sidste ret var en grillet makrel med variationer af løg, ristede mandler og appelsin sovs. Alt var lækkert men især makrellen skilte sig ud. Den var fantastisk og aftenens anden eller tredje bedste ret.
Herefter fik vi aftenens første kødret, som var en terrin af kalve hale med grøntsager ”in Carpione” og chili sovs. En udmærket ret uden at være fantastisk. Jeg er ikke så meget til terriner, sylter og den slags. Det er Sebastian derimod og han var da også begejstret for denne ret.
Herefter fik vi endnu en tallerken med tre antipasti; to kød retter og en vegetar. Vi fik lam med marinerede blommer og en reduceret rødvins sovs, spinat gnocco med en salat af hvidkål og til sidst en rulle af grillet kylling bryst og ricotta ost med artiskokker og svampe som tilbehør. Igen er alt godt og lamme retten var aftenens bedste ret. Saftig og lækker med et skøn valg af tilbehør. Jeg ville blot ønske, at der havde været lidt mere af den.

Herefter fik vi to pastaretter. Først en trofie (en slags pasta tuber) med en sovs af squash, mynte og ristede pinje kerner. Jeg var ret skeptisk over denne ret, da jeg normal ikke er en fan af mynte i mad. Men det viste sig at der kun var en anelse mynte smag i retten og retten var faktisk overraskende god. Anden pasta ret var en cannellone fyldt med sølvbede og kartofler med en let safran creme. Endnu en skøn ret.

Første hovedret var en rulle af søtunge på en bund af ”scarcola riccia” (en salat, lidt som julesalat) med ansjoser og oliven og en tynd skive af en meget sprød og pikant pølse ovenpå. En dejlig kontrast mellem den saftige, velsmagende og lettere neutral fisk og den meget krydrede pølse.

Anden hovedret deler pladsen som aftenens anden eller tredje bedste ret. Det var endnu en lamme ret men meget anderledes end den første; mør stegt lam med hestebønner og cikorie.

Herefter fik vi valget om vi ville have ost eller ikke. Eneste valg vi skulle tage ud over hvilken vin vi ville have. Vi valgte at tage osten med; fik først en lækker kokos sorbet til at rense vores ganer og derefter en tallerken med fire forskellige oste med tilbehør og jeg kan kun sige; kan i lide ost, så spring den ikke over her, for det var nogle rigtige gode oste.
Aftenens første dessert var en firkant af semolina (en slags hvede) creme med en sorbet af hvid fersken og en fersken skum. Endnu en skøn ret.
Aftenens anden dessert og sidste ret bestod af frossen mascarpone creme, mynte, mælkesorbet og vandmelon suppe. En virkelig lækker og frisk ret. Og en dejlig afslutning på alt det gode mad.
Til alt det lækre mad fik vi hver en traditionel vinmenu, hvor jeg dog fik erstattet rødvine med hvidvine, da jeg ikke er så glad for rødvin. Og lige en advarsel; de fylder glassene op ligeså frit, så det er lidt svær at følge med i hvor meget man drikker. Jeg mistænker bl.a. at alt den lækre vin er medskyldig i, at jeg ikke fik taget flere gode billeder :)

En skøn og berusende aften med masser af god mad og vin. Jeg vil anbefale stedet til alle der har lyst til mange skønne italienske retter og samtidig har råd til det. Stedet er dyr men god. Og er det pengene værd? Det er svært at svare på. Jeg har nydt hvert besøg jeg har haft på Era Ora, men vil nok hellere bruge pengene på Noma. Så har i kun råd til en dyr middag, så vælg Noma, men har i penge nok til at prøve flere dyre steder, så er Era Ora et godt sted at starte (efter Noma altså :)

1 kommentar:

Kalorie Kaos sagde ...

Hej Bitten.

Era Ora er en super lækker restaurant, men også meget pebret, derfor en lille anbefaling der er knap så dyr.

Vi er netop hjemvendt fra en super delikat og gastronomisk oplevelse på restaurant: Famo Metro, på Østersøgade.
Godt italiensk alternativ.

Inspirerende blog!

Mange madhilsner Kalorie Kaos