lørdag den 23. august 2014

London - madoplevelser mm.

Vi besøgte London i Juli måned i år, hvor vi fik rigtig mange madoplevelser - både nogle der skuffede og nogle der var fantastiske.

Restaurant: Patty and Bun
Hjemmeside: http://pattyandbun.co.uk/

På Patty and Bun fik vi en skøn, fedtet og saftig burger. Jeg fik deres "Smokey Robinson" burger med en god saftig bøf, salat, tomat, bacon, mayo, ketchup, karameliseret løg og en god brioche bolle. Den var rigtig god og syndig - den bedste burger, jeg længe har fået.

Sebastian fik dagens burger med bl.a. griseslag og blodpølse.


Det var altså en rigtig god burger, vi fik på Patty and Bun, men uanset hvor god den var, er jeg ikke sikker på, at vi vender tilbage. Det var bare for kaotisk, og så blev burgeren ikke serveret på en ordentlig tallerken med ordentlig bestik, men istedet sad man og kæmpede med at få den spist uden at grise sig selv for meget til - det lykkedes i øvrigt ikke for Sebastian :) Og Sebastian tvinger mig til at skrive "for en gangs skyld", da det normalt er mig, sådan noget sker for :)

Jeg vil drømme sødt om burgeren længe endnu, men stedet det var mere et mareridt. Måske er vi bare blevet for gamle og bekvemmelige.

Restaurant: Social Eating House
Hjemmeside: http://www.socialeatinghouse.com/

Sidst vi var i London, besøgte vi Pollen Street Social og var klart imponerede. Denne gang besøgte vi to søster restauranter dertil. Social Eating House til aften og Little Social til frokost på sidste dag i London.

Som Pollen Street Social er Social Eating House livlig med masser af rend og larm. Modsat Pollen Street fandt jeg dog betjening lidt mangelfuldt her.

Vi startede med at dele en røget "knuckle" skinke med picadilly og blodpølse.

Herefter fik jeg:
Saltet torsk brandade med sprød skind, rå karl johan svampe og iberico skinke
Grilled "cote de porc" med cremet kantarel, grillet courgette, parmesan og en sovs på øl
Miami Vice Sundae

Og Sebastian fik:
Laks med miso creme fraiche, BBQ agurk og sommertrøffel
Perlehøne med parmesan, salat og miso
Jelly & Ice cream


Min favorit denne aften var klart grisen, der er noget af det bedste gris, jeg har fået - en slags fancy grisekotelet. Den var super saftig og havde en skøn grillet og let brændt smag. Den ville jeg med glæde spise igen - måske vil jeg selv prøve at grille sådan et stykke gris. Ellers er Sebastian nok noget mere begejstret over besøget end mig. Min Miami Vice Sundae var lidt for smeltet og min torsk lidt for salt. Sebastian var meget begejstret for hans retter - især laksen, som han stadig taler om.

Restaurant: Kiku
Hjemmeside: http://www.kikurestaurant.co.uk/

Vi endte med at besøge Kiku to gange, mens vi var i London. Første gang var til en frokost, hvor jeg fik en Bento box og Sebastian fik et udvalg af sashimi.

Min bento boks var super lækker og indeholdt både sashimi, tempura, bagt laks og noget tilberedt grønt - heribland en dejlig stykke saftig aubergine, der maske var tilberedt i miso eller lignende.


Stedet er meget simpelt indrettet, betjening venlig og rolig - som indretningen lidt men simpelt og uden mangler, og så havde de et automatisk toilet med en betjeningspanel på væggen ???

Vi var så begejstrede for denne ret autentiske japanske frokost, at vi bestilte et bord til næste aften. De havde nemmelig også en laaang liste over nigiris, som vi gerne ville prøve, og udfra frokosten vurderede vi, at det ville blive rigtig godt.

Vi var dog ikke særlig sultne til denne aften, da vi havde spist på The Square til frokost, men vi fik da plads til lidt, og der var ingen sure miner over, at vi ikke bestilte så meget. Stedet er meget familie præget, og jeg tror, de syntes, at det var dejligt, at vi sådan kom tilbage for mere.

Til aften fik vi et udvalg af sashimi, bagt/friteret aubergine med miso, et udvalg af tempura og 4 nigiris hver. Vi fik begge guld brasen (sea bream), tun-toro (det bedste stykke af tunen), havabore og så fik Sebastian en pighvar mens jeg fik en ål.


Dette var virkelig fantastisk sushi, og selv med alle de andre madoplevelser, vi havde i London, er det tun-toro nigirien, jeg husker tydeligst nu - for fanden hvor var den god.

Restaurant: Dinings
Hjemmeside: http://dinings.co.uk/

Vi spiste på Dinings en varm aften, hvor vi sad i en varm kælder med blæser og højt lydniveau. Betjeningen var venlig men lidt for travl og forvirret med dårlig koordinering mht. retter og tid.

På Dinings valgte vi et lille hav af småretter:
Tar-tar chips med skotsk hummer og yuzu jalapeno sovs (Sebastian)
Tar-tar chips med krabbe og cremet jalapeno sovs (Mig)
Yellowtail sashimi med engelsk kaviar, jalapeno salsa og yuzu hvidløgs sovs
Tun toro sashimi toppet med foie gras mousse, kizami wasabi og en hjemmelavet tosa soy
Tataki på skotsk laks med en salsa på løg og peber, engelsk kaviar og jalapeno dressing
"Nasu miso" grillet aubergine med sød miso
Sprød griseslag med æble salsa og "cho-gochujang" sovs
Krokette af wague og kartoffel
Åben sushi rulle med en tempura jomfruhummer på toppen
Grillet sort miso torsk med chili, hvidløgs salsa

Maden var lækker og interessant, men stedet var bare ikke nær så indbydende som Kiku.
Favoritter var aubergine retten og alle sashimi/tataki retter. Faktisk var alt fantastisk mua. deres kød retter, og så fandt vi rullen lidt sær.


Måske kunne vi finde på at vende tilbage - maden er virkelig skøn, men ikke en sommer, da det er for varmt. Men måske vil vi vælge et mere bekvemt sted istedet - f.eks. Kiku.

Det er dog svært at sammenligne de to steder, Kiku var simpelt og autentisk, og Dinings var interessant og udforskende, så det kommer nok an på, hvad man er til, hvilket sted man bør besøge. Typisk er vi mere til det japanske fusions køkken med interessant sushi, men i dette tilfælde er vi nok mest solgt på den autentiske sushi, vi fik hos Kiku.

Restaurant: The Square
Hjemmeside: http://www.squarerestaurant.com/

Vi fik en tasting menu med vinmenu på The Square. Vi ville egentlig bare have besøgt stedet for deres billige frokost menu, men da det gik op for os, at det var hele 5 år siden vores sidste besøg, så ville vi alligevel forkæle os selv med deres tasting menu :)

I kan nedenfor se menuen vi fik inkl. vinmenuen.
Jeg syntes, at maden på The Square var rigtig godt på dette besøg, og måske også bedre end sidste gang vi fik en tasting menu på stedet. Jeg havde mange favoritter denne aften bl.a. lammen, og det er altid dejligt, når en hovedret er en favorit - normalt ligger vores favoritter mest blandt forretterne.

De har desværre stadig lidt problemer med at time deres vinmenu til deres mad, men det var heldigvis kun en enkelt gang de missede det, og der blev hurtigt rettet op på det.

Sebastian var nok knap så imponeret som mig over dette besøg, men jeg skal nu nok lokke ham tilbage engang igen - om ikke andet så om endnu 5 år igen.

Restaurant: Little Social
Hjemmeside: http://www.littlesocial.co.uk/

Jeg fik:
Risotto med sort trøffel
Boudin blanc "pølse" af gris og sort trøffel serveret med løg, blomkål og kartoffelmos

Sebastian fik:
Brøndkarse suppe med æg, kantareller, parmesan og croutoner
Oksekinder med marv, gulerødder og en kartoffelmos med peberrod

Og herefter delte vi:
Osteanretning med Perail, Cashel Blue og Comté med tilbehør
Pistacie crumble med kirsebær sorbet, whiskey-kirsebær, youghurt og terragon


Som på Social Eating House følte jeg, at dette var en lidt blandet affære, hvor risottoen var skuffende men pølsen udmærket. Og frokostens bedste oplevelse var faktisk osten, der var overraskende god og med et godt tilbehør - især til prisen.

Og til sidst lidt om alt det andet i London.

Normalt besøger vi ikke London midt sommer, da det simpelthen bliver for varmt i byen, og især undergrundsbanen er ikke til at holde ud. Jeg havde håbet på, at få handlet nogle ting, men kun den allermest nødvendige ting på listen blev nået - igen da butikkerne var for varme. I stedet brugte vi tid på at sidde i nogle af de parker, der lå lige om vores hotel; Green Park og Hyde Park, hvor vi sad og læste i vores kindle bøger.

Grunden til, at vi alligevel endte derovre i Juli måned var, at Sebastian gerne ville besøge Farnborough Airshow. Det er flere år siden han første gang snakkede om, at han gerne ville besøge sådan et show - kort fortalt sad man og så på en masser af fly, der lettede og fløj rundt i nærheden. F.eks. så vi Airbus A380 lette på denne relativ lille bane - det kunne lade sig gøre fordi den ikke var tung af passagerer og bagage, og vi så den lave manøvrer, som man ikke skulle tro så stort et fly kunne. Derudover var vi nok mest imponerede af de forskellige jetjagere, der også kunne manøvrere på imponeret vis.

Og så var Sebastian så heldigt at få en billet til Monty Python showet, der foregik samme dag som fly showet, så selvom han længe havde glædet sig til denne, var Monty alligevel mere vigtig at se :) Heldigvis var det kun et par fly vi måtte misse for at Sebastian kunne nå Monty Python showet, så han fik det bedste ud af det.

Ingen kommentarer: