søndag den 14. september 2014

Tree Top på Munkebjerg hotel i Vejle

Restaurant: Tree Top
Hjemmeside: http://tree-top.dk/

Vi besøgte restaurant Tree Top i Vejle på vejen hjem fra familie besøg i august måned. Der er mange ting ved Tree Top, der skiller sig ud fra så mange andre ellers lignende steder. For det første ligger den midt i Munkebjerg skov i nærheden af Vejle og med udsigt til de høje grønne træer og Vejle fjord. For det andet er restauranten nyoprettet for knap 2 år siden, da den gamle restaurant og en del af hotellet brændte ned pga. en frituregryde i køkkenet. De havde heldigvis en god forsikring og benyttede muligheden for at bygge denne nye fantastiske restaurant. Og for det tredie, så valgte hotellet at ansætte en kun 22-årig chefkok for at bringe restauranten op i klasse. 

Stemningen på restauranten var afslappet og med en præcis, rolig og nærmest familiær betjening. Det var en meget behagelig restaurant at spise på - om alt er ligeså afslappet i weekenden er selvfølgelig svær at vide, da vi der en mandag aften.

Tree Top serverede fantastiske snacks, der var både minimalistiske og yderst velsmagende på samme tid. F.eks. fik vi den bedste skinke, vi nogensinde har fået, blot viklet om et stykke ben lige til at spise den fra. Præsentation er også noget, de har fuld ud styr på, hvor alle retter er meget nydelige og opfindsomme i deres visuelle udtryk. F.eks blev vi serveret en tomat juice i en udhulet tomat med blot et hul til en lille sugerør - sjovt og velsmagende.


De fleste snacks var ikke så udfordrende men blot lige at gå til. En enkel skilte sig dog ud - det var en sprødstegt hønsefod, som vi skulle spise med fingrene. Det var lidt fedtet men smagte ganske godt. Vi fik også en kaviar smagning, hvor vi kunne smage fire meget forskellige slags kaviar. Det var sjovt at prøve, men vi bliver nok aldrig kaviar fans.

Og aftenens bedste snack var et fantastisk stykke japansk Kobe kød, der normalt ikke eksporteres ud af landet, men ambassaden havde givet tilladelse til at netop Tree Top kunne få lov at købe noget af kødet. Det lyder måske som meget besvær, men personligt har jeg aldrig fået bedre kød end dette. Og også denne ret var skøn at beskue, hvor det møre, saftige og yderst smagfulde stykke kød blev serveret på en sfære af folie over krydderurter - et sart stykke kød på en sart tallerken, hvor vi blev advaret om ikke at stikke gennem foliet.


Da vi gik videre til menuen ændrede stilen sig lidt. Det simple blev nu erstattet med lidt mere komplicerede smage og udtryk.

F.eks. avokado med piment (røget paprika), tomat og balsamico.


Og hovedretten var oksehøjreb med majs og urter.


Og desserterne var lette, elegante og nydelige at betragte. Denne bestod af yoghurt og urter


Stedet er klart bedst til snacks, og dem vi fik til kaffen var ingen undtagelse, hvor vi f.eks. fik candy floss, hjemmelavet dumle og vingummi "regnorme".


Sidst på aftenen fik vi udleveret den samlede menu inklusiv snacks, og her kan man tydelig se, hvordan de 10 retter blev til hele 29 serveringer, hvor vi dog fik alle kaffe snacks på samme tid.


Vi havde en skøn aften på restaurant Tree Top med en rigtig god helhedsoplevelse. De er fantastiske til snacks, og der var ingen retter i menuen, der skuffede - alt var lavet til perfektion, med en god balance og med masser af skønne smage. Skulle jeg alligevel ønske mig mere at stedet, er det nogle favoritter fra selve menuen, alt var rigtigt godt, men det der gjorde mest indtryk var klart snacksene.

Nu er chef kokken Rasmus Munk jo også stadig ret ung, og jeg har store forventninger til, at han om et år eller to vil være endnu bedre endnu. For der er ingen tvivl om, at han har ambitionerne - her er det kun perfektion og de bedste af de bedste råvarer, der kan bruges. Han har allerede vundet mange priser, og det var da også kåringen som danmarks bedste restaurant i den danske White guide, der gjorde os opmærksom på stedet, og ikke lang tid senere begyndte der at dukke reviews op hos flere af danmarks madbloggere, og på vej hjem fra Vejle i toget fandt vi ham sørme også i månedens Gastro. Der er ingen tvivl om, at Rasmus Munk og Tree Top er meget in for tiden. Det bliver rigtig spændende at se, hvordan denne gastronomiske historie fortsætter, og jeg glæder mig til at vende tilbage om et år eller to.

For dem, der besøger restauranten, kan jeg desuden anbefale at komme tidlig nok til, at man kan udforske skoven om hotellet, hvor der er flere afmærkede stier at vælge imellem. Vi gik turen på 2.5 km, hvilket normalt ikke er noget, der udfordrer os så meget, men det med at gå i skoven op og ned og med vandpytter at omgå viste sig at være lidt af en udfordring - men sjovt.

Hotellet minder lidt om en konference hotel, og det ærgrede mig måske også lidt at vores gastronomiske weekend ophold skulle slutte af med en standard morgen buffet, som man ser på et hvilket som helst anden hotel.

Men stadig - ingen tvivl om at jeg vender tilbage.

Ingen kommentarer: