lørdag den 12. juli 2014

Studio

Restaurant: Studio

Dette var vores første besøg på den omtalte restaurant Studio. Da Michelin tidligere i år uddelte deres stjerner, valgte de nemmelig at give en til Studio også, og det er ikke fordi, at vi er uenige i dette, men det er meget usædvanligt og første gang det sker i Danmark, at en restaurant får en stjerne efter kun fem måneder. Til sammenligning måtte Geranium vente over et år inden de genvandt deres michelin stjerne efter at have flyttet deres restaurant til Parken.

Studio er simpelt indrettet uden duge på bordet og med kontorstole eller højstole. Betjeningen er afslappet og med humor - omend lidt indøvet humor til tider. Og så giver de mange vinduer godt med lys og åbenhed. Stemningen er livlig og hip med musik i højtalerne, der desværre også gør, at folk taler højere, og dermed bliver stedet lidt for højlydt.

Vi valgte stedets 7 retters menu, hvor vi først fik lidt snacks, som bestod af først: stikkelsbær og blomstervand, bark af jordskok med Karl Johann støv og pore med persille og hø.


Og herefter fik vi: grillet lammehjerte med en dip på havesyre og gougéres (en let fransk oste-bagværk) med stenbidderrogn og cremefraiche.


Alle snacks var simple, lette og elegante med en god smag. Skulle jeg vælge en favorit ville det nok blive lammehjertet - mest af alt fordi, at det kom bag på mig, hvor godt det kunne smage.

Desuden fik vi noget let men lidt grov surdejs brød på bordet og noget kuvertbrød, der lidt smagte som øllebrød. Og brødet blev serveret med hjemmekværnet smør, hvor man havde stoppet for kværningen lidt før det fik rigtig smør konsistens, og resultatet var en let og luftig smørelse.

Første ret i menuen var friskost med grønne jordbær, grillede hvide asparges og skovmærke. Dette var en dejlig let og frisk ret.


Og anden ret var aftens favorit for mig. Den bestod af sauteret blæksprutte med muslingesovs og et udvalg af urter heribland velduftende aftenstjerne.

Jeg har meget svær ved, at kalde dette min favorit blæksprutte ret. Den var fantastisk men bare så anderledes end de andre, jeg har fået, at jeg ikke føler mig i stand til at sammenligne dem. Denne var let og elegant, hvor de plejer at være mere kraftfulde i smagen grundet et andet valg af tilbehør. Det ,der så gjorde denne speciel interessant, var udvalget af urter/blomster, der gjorde, at hver bid var helt sin egen - an på hvilken urt man fik fat på. Generelt bruger stedet mange urter i deres mad, og denne ret er det ultimative resultat af dette, hvor jeg i visse andre retter godt kunne have undværet nogle af urterne.


Og herefter fik vi pocheret æggeblomme med variation på løg, stikkelsbær, dashi og guld karse. Denne ret var lidt kraftigere end de tidligere retter - en rigtig god ret, men nok ikke den bedste æggeblomme ret, jeg har fået.


Og sidste forret var grillet havtaskekæbe med sprøde griseører, grillet kål, citron verbena og bronzefennikel. Sebastian syntes både, at fisken og kålen var god i denne ret, men syntes ikke, at de var gode sammen. Jeg er ikke enig - jeg syntes, at det var en velsammensat ret, når bare man fik lidt af alt; fisk, kål, gris og sovsen.


Til hovedret fik vi sommerbuk med asparges, fuglegræs, ærter, trøffelcreme og et tilvalg af trøfler. Det rosa stegte sommerbuk blev udskåret ved bordet, mens vi spiste en krokette lavet af de mere møre dele af dyret. For en ret på dyr, som vi sjældent er stor fan af, var det en udmærket ret, men alligevel aftenens mindst imponerende ret.


Vi fik to desserter, hvoraf den første bestod af grøn rabarber, fåremælksyoughurt og lakrids og kørvel, hvor lakridsen kom i sin egen pipette, så man selv kunne styre, hvor meget lakrids man ville have på sin ret - en sjov og velfungerende detalje - det er jo ikke alle, der kan lide lakrids.


Og til sidst fik vi en slags lav selv isvaffel, hvor vaflen blev fyldt ved bordet med is, skum, urter og spiselige blomster, og alle ingredienser blev herefter efterladt på bordet, så vi selv kunne fylde op, mens vi spiste vaflen. Der var også chokolade nips, jordbær og en marmelade på rehydreret dehydreret jordbær, som vi også kunne putte på. Det var sjovt at lave sin egen isvaffel, men urterne og blomsterne, hvor flotte de end gjorde vaflen, syntes jeg måske godt, vi kunne have undværet.


Og til sidst fik Sebastian lidt kaffe, og vi fik begge lidt sødt dertil (endnu et tilvalg), der bestod af en skumfidus på hindbær, som vi "grillede" ved bordet, kyllingeskind i chokolade og makron på yuzu. Og så fik vi lidt lakrids bolsjer med hjem.


Vi havde en skøn aften på Studio, og der er ingen tvivl om, at vi vender tilbage dertil en dag.

Jeg under dem klart deres stjerne, men ville samtidig gerne have haft flere favoritter på bordet fremfor at det alt bare var jævn godt - faktisk er det jo kun blæksprutte retten, jeg kan kalde fantastisk. Og derudover kunne jeg også rigtig godt lide deres snacks i deres interessante og yderst minimalistiske stil. Eneste reelle minus ved stedet er nok lydniveauet, men det er jo på samme tid også en del af deres livlige charme.

Så vi skal nok vende tilbage en dag.

Ingen kommentarer: