tirsdag den 28. maj 2013

Den nye Aoc

Restaurant: Aoc
Hjemmeside: http://www.restaurantaoc.dk

Jeg besøgte den "nye AOC" en onsdag aften sammen med min veninde Katrine. For ikke så lang tid siden skete der en "mindre" rotation af flere af Københavns bedste chef kokke, hvor chef kokken fra Alberto K, Søren Selin, flyttede ind på AOC, og AOC chef kokken endte på D'Angleterre. Dette skete lige efter, at jeg havde erklæret min "kærlighed" for Selins mad, så jeg var jo lidt bekymret for, om han nu også ville tage sin madstil med sig til AOC, eller om han ville ændre sin stil til bedre at passe ind det nye sted eller bare for at prøve nyt. Heldigvis viste det sig, at jeg ikke havde behøvet at bekymre mig :)

Snacksene var denne aften:
rå reje med urter og dip.
knivmusling som tatar og sne med peberrodskum.
lette øllebrød stave med muslingestøv.
krabbegelé med syrnet kærnemælk.
nye kartofler fyldt med æggeblomme.
hønsegelé med syltede kartofler og spinat skum.
kalvetatar med rødbedegelé.
tørrede kalve sticks.

Hvoraf mine favoritter klart var dem med de nye kartofler. De var dog alle gode, men helheds "snack-oplevelsen" var nok bedre, da Sebastian og jeg fik dem på Alberto K. Måske fordi at en af de mest originale snacks fra dengang nu er blevet forfremmet til at være en ret i sig selv - mere om dette senere.

Til snacksene fik vi to glas musserende vin, da vi udtrykte for tjeneren, at vi ikke helt vidste, hvilken af de to vi gerne ville have. Prisen var den samme, og da de alligevel fylder op undervejs, så var det jo nemt for og sødt af tjeneren at foreslå dette. Jeg ville ikke selv have tænkt på denne mulighed. Lad mig starte med den sidste. Dette var en dansk musserende vin kaldet Don's fra Skærsøgård vin. Dette var en meget simpel, let og klassisk musserende vin, hvorimod, den første vi fik, var en uovertruffen oplevelse. Dette var en "En Tirage" årgang 1992 fra Russian River, og det var nok en af de mest interessante og smagfulde musserende vin, jeg har fået. Den var tør men ikke syrlig, og så have den masser af smag og frugt noter.


Vi valgte aftenens 7-retters menu men tilvalgte ost, og fik også en ekstra gratis ret af køkkenet samt en ekstra bid i køkkenet, så vi følte os godt mætte og forkælede efter denne aften.

Første ret i menuen var stenbiderrogn med agurk, rygeost og estragon. Jeg har gang på gang skrevet på min blog "Stenbiderrogn bliver aldrig min favorit men denne ...", og endnu engang må jeg sige det samme, så måske er jeg ved at ændre mening med denne delikate rogn - jeg ved det ikke helt. Under alle omstændigheder var dette en delikat ret, hvor rognen var sat sammen med de helt rigtige ingredienser, og dermed gav et godt resultat. Til denne ret fik vi en 2011 Sauvignon Blanc, Lake Wanaka fra Rippon Winery, Central Otago, New Zealand. Dette var en god og fyldig vin med masser af smag, men jeg tænker dog, at den måske var for kraftig til retten. Dvs. jeg syntes faktisk, at retten klædte vinen rigtig godt, men bare ikke at vinen klædte retten.


Anden ret var røding med østers, rædikke & østersfløde med dildolie, og til retten fik vi en 1997 Clos Windsbuhl, Chardonnay fra Domaine Zind-Humbrecht, Alsace, Frankrig.


Og herefter fik vi torsk med glaskål & sikrom i en smøremulsion Og til denne ret fik vi en 2008 Riesling Smaragd Steinriegl fra Weingut Prager, Wachau, Austria.


Det var disse to fiskeretter, der var mine favoritter denne aften. Begge var elegante og smagfulde.

Vi fik herefter endnu en fiskeret, som var en lidt større portion af noget, som Sebastian og jeg fik som en snack på Alberto K. Retten bestod af pighvar & spæk rullet ind i enebærbusk, som man selv skulle klippe op og pille fisken fri fra. Oplevelsen var lidt som sidst, men det er nok sjovest første gang, man prøver det, og så syntes jeg måske, at retten bedre egner sig til at være en mindre snack. Dette var i øvrigt den ekstra ret, vi fik gratis fra køkkenet, og retten er automatisk en del af den større menu.


Fjerde ret var selleri med trøffel & sprødt kyllingeskind, og hertil fik vi en fantastisk glas rødvin; en 2011 Pinot Noir, Bannockburn, Felton Road Winery, Central Otago, New Zealand.


Til hovedret fik vi et godt rosastegt stykke lammeryg med gule beder, røget marv & skovløg. Dette var en skøn og smagfuld ret, omend den ikke slår den fantastiske kalv, vi fik på Alberto K.

Til lammen fik vi en 2007 Hermitage, Marquise de la Tourette fra Delas, Cotes du Rhone, Frankrig, der var en udmærket vin, men samtidig ikke nær så god, som den vi fik til selleri retten.


Inden desserten delte vi et udmærket udvalg af Unika oste.


Vi fik to desserter denne aften. Først fik vi grønne jordbær med citron verbena & havesyre, og derefter en med brændt karamel med hasselnøddeis, og hvor retten var dækket af et lag let brændt "læder" lavet på jordskok. Jeg fik desværre ikke et billede af første dessert.

Og til de to desserter fik vi først en 2010 Straw Wine fra Rustenberg Vineyards, Stellenbosch, Syd Afrika og derefter en Fine Old Muscat fra Buller Wines, Rutherglen, Victoria, Syd Australien.


Til kaffen eller i mit tilfælde teen fik vi nogle bitre chokolade stængler og to mini tiramisuer. Begge dele var rigtig godt lavet og passede godt til teen. Jeg kan dog ikke lide kaffe, og Katrine fik derfor det meste af min tiramisu.


Vi var også så heldige at få et kik ud i køkkenet sidst på aftenen, hvor vi så hvor alt det skønne mad bliver lavet, og der blev også lavet en lille ekstra bid til os - en sorbet på tyttebær. Vi var dog begge så mætte på dette tidspunkt, at jeg måtte opgive at spise det hele af min.

Jeg er glad for at se, at Selin har beholdt sit madstil fra Alberto K. Selvom jeg nok mener, at besøget på Alberto K imponerede lige en tak mere, så er der ingen tvivl om, at dette er skøn mad, og at jeg gladeligt vender tilbage - så kan Sebastian også få lov at prøve stedet af i den nye men alligevel kendte stil.

Ingen kommentarer: