tirsdag den 14. maj 2013

Aziza (San Francisco)

Restaurant: Aziza
Hjemmeside: http://www.aziza-sf.com/

Aziza var en "long shot"; en marokkansk michelin restaurant. Vi vidste, at det ikke kunne være helt dårligt, når nu den havde en stjerne, men på samme tid var det svært at forvente sig noget stort af en marokkansk restaurant - vi tænkte blot hjemmefra, at vi måske trængte til at prøve noget helt anderledes. Og det kom vi så sandelig også til. Indretningen var afslappet med en klar afrikansk inspiration, som selvfølgelig også var passende for et sådant sted. Betjeningen var uformel men samtidig præcis og uden mangler.

Vi havde egentlig tænkt os at vælge ala carte, så vi ikke risikerede at sidde for længe med sært mad, men Sebastian mente, at det ville være for svært at vælge noget selv, så vi endte alligevel med at vælge tasting menuen.

Menuen bestod af:

Riskiks, gulerod, youghurt og kartoffel
Krabbe, uni, citron, kokos og kumquat
Kartoffel, ørredrogn, æble og urter


Blæksprutte, cikorie, syltet citron og merguez (marokkansk pølse)
Æg, parmesan, charmoula (marokkansk marmelade)
Sort torsk, svampe, hvide bønner og piquillo peber


"Basteeya" med andeconfit, grape, mandler, porre og brøndkarse (Basteeya var nærmest en slags forårsrulle)
Vagtel, reje, asparges, fennikel, løg og charmoula
Lammeskulder, kardon, pistacie, hvidløg


Creme af passionsfrugt og ingefær, hvid chokolade og kokos
Chokolade mousse og is med pink peberkorn
Granola (til at tage med hjem til morgenmaden næste dag)


Retterne mindede overhovedet ikke om noget, vi har prøvet før - det var simple ingredienser og tilberedninger, men med en helt unikt tvist, som jeg går ud fra kommer fra det marokkanske køkken, selvom jeg tvivler på, at der er mange i Marokko, der spiser præcis sådanne retter.

Som sagt, vi havde ikke ventet os meget af stedet, og dette betød blot, at vi blev endnu mere overvældet, af at få den ene efter den anden af unikke og meget velsmagende retter. Vores favoritter var klart kartoffel og rogn retten samt torskeretten, men retterne var generelt alle gode, og der er ingen tvivl om, at dette sted fortjener sin stjerne.

Skulle jeg en dag vende tilbage til San Francisco, vender jeg også gladelig tilbage hertil.

Ingen kommentarer: