torsdag den 1. juli 2010

Prag madoplevelser

Vi har lige været en smut i Prag og fik en masse godt at spise. Vi havde bestilt 4 steder hjemmefra V Zátisí, Le Terroir, La Degustation og den italienske Allegro.

Restaurant: V Zátisí

V Zátisí har både en moderne menu og en traditionel tjekkisk boheme menu. Vi besøgte stedet den første dag i Prag og var spændt på for første gang at stifte bekendskab med den tjekkiske køkken og vi valgte derfor boheme menuen. Det viste sig at være et godt valg. Menuen bestod af en amuse bouche og derefter 5 tjekkiske retter med tjekkiske vine til.

Vi fik f.eks. en suppe med creme fraise, kartoffel, dild og vagtel æg. Især min dild-elskende Sebastian var imponeret over denne ret der smagte rigtig meget af dild. Og også jeg kunne lide den, selvom jeg nok ville have foretrukket lidt mindre dild :)
Hovedretten var en bøf tournedos med brød dumpling og den traditionelle sovs svícková lavet på grøntsager. Dette var en typisk tjekkisk ret som vi så på menuer af stort set alle de mere traditionelle steder. Retten smagte virkelig lækker selvom vi dog aldrig blev store fans af de brød dumplings der serveres til rigtig mange retter. Jeg fik dog nogle senere til en gullasch lignende ret hvor de var perfekte til.
Æble strudel er en typisk tjekkisk dessert.
Restaurant: U Svatého Jana Nepomuckého
Hjemmeside: http://www.inepomuk.cz/en/index.php

På anden dagen gik vi den lange tur op af bakken til Prag castle, hvor vi f.eks. så den fantastiske St. Vitus katedral. Vi endte med at spise frokost på et sted tæt på slottet. En restaurant med det besværlige navn: "U Svatého Jana Nepomuckého". Vi kendte ikke stedet på forhånd og tænkte at det nok var lidt af en sats, men vi blev ikke skuffede.

Vi valgte en ret hver og delte halvvejs.

Den ene ret var gnocchi "halusky bomemian style" med surkål og bacon. En ok ret omend deres gnocchi var meget anderledes end forventet.
Og den anden ret var dyre ragout med brød og kartoffel dumpling. Selvom vi normalt ikke er så meget for dyrekød smagte denne ret virkelig skønt.

Restaurant: Le Terroir

Le Terroir er en fransk restaurant med tjekkiske indflydelse. De har 10 retter hvorfra man kan vælge 3-6 retter. Maden var udmærket men ikke fantastisk. Den bedste ret jeg fik var min hovedret som var grillet and med kartoffel gnocchi, dadler og glasserede pærer.


Restaurant: La Degustation

La Degustation viste sig at være Prags absolut bedste oplevelse. Vi valgte endnu en boheme menu som bestod af 7 retter og en række amuse-bouche som både blev serveret inden menuen og mellem nogle af retterne.

Alt var perfekt udtænkt og til beredt og smagte skønt. Ikke en af retterne skuffede - dog nægtede Sebastian at spise en lille kylling hjerte som var i en kylling suppe med nudler og dumpling på and.

Favorit retten var stedets signaturret som er den eneste ret der altid er på boheme menuen. Det var frisk-røget bøftunge med en pure af gule ærter en syltet skalotteløg, ristet løg og have merian.

Retterne var denne aften:

* Pocheret perlehøne æg med skinke, syltede grøntsager, stegt æggebrød og grønne ærter.
* Suppe på vilde fugle med kylling hjerte, hjemmelavede nudler og dumpling på and.
* Smør pocheret forel med radisser, kålrabi og en "beurre blanc" sauce.
* frisk-røget bøftunge med en pure af gule ærter en syltet skalotteløg, ristet løg og have merian.
* Kanin lavet på syd-bohemian stil med kantareller, asparges, lard og dumpling.
* "alomoucké tvaruzky" ost.
* Kirsebærs kage med yoghurt og jordbær is.

Til hver af retterne fik vi en lille glas tjekkisk vin. Glassene var små men så kostede vinmenuen heller ikke mere end 400 kr. og det var selvom det var gode vine. Faktisk synes jeg at det var rart at få en vinmenu uden at blive alt for beruset som det ofte sker med vinmenuer herhjemme:)

La Degustation var fuld ud på højde med de michelin restauranter vi går på herhjemme og i London og det er den restaurant jeg med sikkerhed kan sige at vi vender tilbage til næste gang vi er i Prag. Faktisk kunne det være hovedformålet med turen.

Restaurant: Allegro

Skøn og dyr italiensk mad. Højdepunktet for mig var en hovedret med kanin til beredt på 5 forskellige måder. Det er den mest smagfulde og saftige kanin jeg nogensinde har fået.

Vi var fuld ud tilfredse med alle 4 steder vi havde booket på forhånd, men næste gang vi tager til Prag nøjes vi med at booke "La Degustation" mest for at give plads til flere af de mindre fancy steder hvor man også kan få noget rigtig godt traditionel tjekkisk mad og det viste sig at være en køkken i vores smag.

1 kommentar:

Anders sagde ...

Kommentar til jeres besøg på
V Zátisí:

De har en Bøhmisk (bohemian) menu, bare for at præcisere :-)

Der er ikke meget boheme over denne stilfulde restaurant..