Restaurant: Il Dona
Hjemmeside: http://www.ilcortile.dk/
Dette var vores første besøg på Il Dona og vi er meget imponerede.
Vi startede med en lille snack som var stegt ravioli med grøntsager samt gulerods-stave med chili olie.
Og derefter fik vi 4 antipasti serveret to af gangen på et lille fad med to tallerkener. Første antipasti var paneret pighvar med terrin af sukkerærter serveret med chili sauce. Dette var en dejlig mild og samtidig smagfuld ret og jeg tror Sebastians favorit denne aften.Anden antipasti var gulerods mousse omsvøbt af gul peberfrugt serveret med en blandet salat. En dejlig blød og smagfuld ret og en af mine favoritter denne aften.
Tredie antipasti var pandekage rullet med aubergine serveret med caprine oste sovs. Jeg elsker aubergine og dette var ingen undtagelse.
Og fjerde antipasti var varm kroket på kartofler og krydderurter serveret med porre sovs.
Vi havde begge valgt vinmenu til maden. Jeg fik den billige dog med alle rødvinene udskiftet med hvide og Sebastian fik den lidt dyrere vinmenu. Til antipasti fik jeg en 2007 Vigna Martina Riesling fra Isimbarda i Lombardia og Sebastian fik en 2005 Santa Chiara Umbria, en Bianco fra Paolo Bea. Sebastians vin var især en lækker og fyldig hvidvin.
Efter anti pasti fik vi to primi piatti (første retter).
Den første var en ravioli af fuldkornsmel fyldt med flydende ost og serveret med rød peber sauce.
Og den anden var stegt risotto "Riso al Salto" med artiskok sauce. Denne ret var nok den bedste favorit denne aften for mig og Sebastian var også meget imponeret. Risottoen var dejlig sprød i kanten og smagte helt fantastisk sammen med den meget smagfulde og kraftige sauce.
Til Primi piatti fik Sebastian et glas 2007 Barbara d'alba fra Sandrone og jeg fik et glas 2005 Collio, en bianco fra Roncus. Dette er en af de bedste hvidvine jeg har fået længe og en jeg meget gerne vil have igen. Den var meget kraftig og unik i smagen.
Sebastian valgte vegetar hovedretten som var gratineret courgette serveret med eddike marineret rødbeder, selleri creme og peberrod sauce. Og til dette fik han et glas 2005 barolo fra principiano ferdinando i Serralunga.
Jeg fik derimod en perlehønebryst fyldt med tørret frugt sauteret puntarella og vinsovs. Og til dette fik jeg en chardonnay "I Sistri" fra toscana.
Begge hovedretter var gode men den bid jeg fik af Sebastians havde en klar bedre og mere unik smag end min ret. Blot et eksempel på at det nogen gange kan betale sig at vælge vegetar retten.
Inden desserten fik vi en mundrensende glas agurke nektar og derefter en tallerken med tre forskellige oste og tilbehør ved siden af. Til osten fik Sebastian et glas 2005 Taurasi og jeg fik et glas 2008 Köfererhof fra Müller Thurgau.
Desserten var en hjemmelavet hvid chocolade parfait med kastanje kage. En ok ret men nok den mindst imponerende denne aften. Til denne ret fik Sebastian et glas 2007 Ben Ryé fra Donnafugata, som han var meget imponeret over, og jeg fik et glas Arzimo fra La Cappucina i Veneto.
1 kommentar:
Hej Bitten
Der er sket meget på Il Dona siden du besøgte os for nogle år siden. Susanne Schlie overtog posten som køkkenchef sidste år og vi fokuserer nu endnu mere på økologi, sæsonens friske, lokale råvarer og den gode smagsoplevelse. Derfor har vi skiftet navn til Ro & Smag, så det vi siger, passer med det, du får. Håber det kan friste. hilsen Pia
Send en kommentar