søndag den 22. marts 2009

Premisse

Restaurant: Premisse

Vi besøgte Premisse en lørdag aften og da vi ankom klokken syv var vi de eneste to gæster. Det var meget sært at sidde som de eneste to et så fint sted. Senere på aftenen kom der yderligere to par, så vi var altså kun seks gæster denne lørdag aften. Jeg forstår ikke hvorfor et sted, der lige har fået fornyet deres michelin stjerne, kan have så få gæster og jeg frygter at de ikke kan overleve med så få gæster.

Premisse ligger i kælderen af en rimelig gammel og fornem bygning. Væggene er hvide og stedet består af flere hvælvinger, lidt som på Kong Hans, og stedet er belyst af store men bløde spotlys i glaskugler under loftet. Fornemt og alligevel simpelt moderne og meget hyggeligt.

Vi startede med et glas champagne hvor vi fik lidt snacks til; en friteret kartoffel kugle, Yorkshire pudding og en friteret andevinge. Alt sammen simpelt og lækkert.

Inden menuen fik vi en velouté af græskar med lidt frisk salvie og lidt parmesan på toppen. En dejlig smagfuld og let velouté.

Første ret bestod af en enkel kammusling med lidt æblepuré til. Jeg kan godt lide kammuslinger men fandt denne ret lidt undervældende. 

Anden ret var kalvebrisler med gulerod og estragon. Jeg kan godt lide brisler men kun ganske få steder vover at servere det, så denne ret var naturligvis en hit for mig. Sebastian derimod kan ikke lide brisler og var derfor ikke begejstret for retten; det er så risikoen ved at have brisler på menuen.

Næste ret var sandart med et tyndt lag spæk på toppen serveret med spinat. En lækker og velsmagende fiskeret.

Fjerde ret var spædlam med en confit af perleløg. En ok ret men igen lidt undervældende.

Femte ret var en bryst af skovdue med lidt kartoffel puré til samt lidt morkler og en sauce jus. En rosa stegt, mør og dejligt velsmagende stygge due, der helt klart var min favorit denne aften.

Til alt det lækre mad fik vi en flaske hvidvin; en 2006 Jamek, Ried Klaus. Vi bad om en tør og usædvanlig riesling og fik denne velsmagende flaske, der desværre også var deres sidste flaske.

Inden desserten fik vi en lille skrigende rød predessert; en lychee frugt i en rød mousse, jeg ikke helt kan huske, hvad var.

Desserten var en kraftig chokolade sorbet serveret med en mousse af hasselnød dækket af en kraftig hasselnød pulver samt en kandiseret hasselnød. En interessant dessert som især Sebastian var begejstret for.

Vi havde et udmærket besøg men er alligevel lidt tvivlende over stedet. Retterne var meget små og vi blev kun mætte pga. den mængde brød vi fik spist. Retterne var måske for simple og til tider helt undervældende. Jeg kan dog alligevel godt forestille mig at mange andre vil elske dette sted og hvis min review har givet jer smag på at prøve stedet, så gør det dog. Jeg ved godt at vi har finanskrise men den rammer ikke alle og typisk ikke dem der har råd til denne type steder. Det ville virkelig være en skam hvis steder som denne går fallit fordi folk er bange og passer for meget på deres penge.

1 kommentar:

Daughter of Style sagde ...

Trist den lukkede, men restaurant a|o|c aarø & co er en god replacement og bestemt et besøg værd!