søndag den 18. maj 2008

simply VESPA

Restaurant: Vespa
Pris: 835 kr. for to personer
Hjemmeside: http://www.cofoco.dk/


Den bedste måde at beskrive Vespa er med ordet simpel. Stedet er simpelt indrettet med hvide vægge og borde, der sammen med de store vinduer gør stedet meget lys. Betjeningen er venlig - minimal men tilstrækkelig. Maden er simpel og velsmagende med få velvalgte ingredienser i hver ret. Menuen er fast med 5 retter til 300 kr. i weekenden og kun 250 kr. til hverdag. Vinen kommer i karaffel og der er kun tre at vælge imellem; hvid, rød eller rose. Da menuen er fast og der kun er to ankomsttider 18.00 og 21.00 bliver alle serveret de samme retter indenfor kort tid. Dette betyder at de er i stand til at servere de 55 personer, der er plads til, på meget kort tid.

Vi besøgte stedet lørdagen efter at de havde åbnet, så Vespa var kun tre dage gammel på det tidspunkt.

Vi startede med en aperitif som var en mousserende vin, der var smagfuldt og lettere sød uden at være for sød. Vi fik desværre ikke fat i navnet ligesom vi ikke ved hvilken vin vi fik til maden. Der var jo kun en hvid at vælge imellem og den kom i en karaffel. Men hvad end det var så var den god og jeg håber at de holder fast i den.

Brødet kom i et high-tower og blev serveret med en krydret mascarpone ”smør”. Det smagte fantastisk og vi fik da også spist det første tårn inden første ret.


Første ret var en kold tomatsuppe med små tern af bladselleri og agurk. Udmærket men ikke fantastisk – nu er jeg så heller ikke så meget til kolde supper. Anden ret var en Pissalidiere (mini pizza) med løg, brøndkarse og ricotta på toppen. Simpel og velsmagende. Eneste minus var at den var lidt svær at skære i stykker pga. den faste bund.


Tredje ret var aftenens højdepunkt; skindstegt bars med fennikel, oliven og sauce vierge. Dette viste sig at være en fantastisk sammenblanding af ingredienser og hele menu prisen værd.


Fjerde ret var lammebov med ratatouille af aubergine, squash og rød peber. Lammeboven var dejlig mør og ratatouillen var god som ratatouille næste altid er. Femte og sidste ret var desserten, som bestod af melon med en let syrlig is lavet af fåremælk med en mynteblad på toppen. Dette smagte godt sammen med den lidt søde væske i bunden; frugtsaft og vanilla tror jeg.

Alt i alt en god og hyggelig aften jeg gerne gentager. Jeg vil anbefale stedet for alle der gerne vil prøve noget billig og velsmagende italiensk inspireret mad. Jeg giver den 4.4 (ud af 5) i karakter i prisklassen billige restauranter (under 1000 kr.). Sebastian giver den 4.7. Alene brødet var menu prisen værd ifølge ham. Han har måske ret!

Læs evt. anmendelsen fra berlingske: http://www.berlingske.dk/article/20080612/restauranter/706120017/
Heri kan man bl.a. læse at den mousserende vin vi fik i starten hed Brachetto - en sød, rød mousserende Piemonte-vin. Det lyder ikke til at de var imponeret over denne som en aperitif.
Vi kunne godt lide den - den må vi lede efter.

1 kommentar:

anna sagde ...

Hej Bitten - kan du huske hvad der ellers var i det "smør"? Vi prøver nemlig at genskabe det her til aften.
Googlede "Smør Vespa" og så kom din anmeldelse op.
Vh. anna