lørdag den 3. maj 2014

Berlin madoplevelser mm.

Sidst i marts måned var vi en smut i Berlin, hvor vi spiste lækkert mad, gik rundt i byen, shoppede og slappede af på vores skønne hotel værelse. Vi boede på Grand Hyatt tæt på Postdammer Platz i et skønt værelse med et badeværelse, der næsten var så stort som værelset selv og med et godt badekar, hvor vi rigtig kunne slappe af i. 

Vi besøgte følgende steder på denne tur:


Rutz består af en fin gourmet restaurant og en mindre fancy bistro nedenunder. Vi har prøvet begge dele og foretrækker klart den mere fine afdeling.

Man kan vælge mellem 6, 8 og ti retter, og i betragtning af, at vi før er gået meget mætte hjem herfra valgte vi kun de 8 retter, som var passende nok.

Retterne bestod denne aften af:
Kongereje med mirin, ingefærskimchi og fåreost
Klipfisk med pærecider consommé og røget selleri
Breton havaborre med fermenteret gulerod, røget fiskerogn og skum på søpindsvin
Grøn te med brændt græskar, hummer og melassesmør
Birkes med hibiscus, små artiskokker og mulle
132 grader syltet æg med portvin, kartoffelaske og griseslag
Blomkål med lam, brissel og gremolata
Komælksost med lime, Muscovadoråsukker og dild


Vores favorit på Rutz var klart første ret med den meget smagfulde reje og det perfekte tilbehør, men alle retter var gode og flere virkelig skønne. Maden på Rutz er ultra kompliceret og virkelig smukke men heldigvis uden at gå på kompromis med smagen.

Vi er glade for, at vi besøgte Rutz på denne tur, men vil måske alligevel skippe det næste gang i Berlin for at give plads til at kunne besøge nye steder.

Marjellchen:

Vi fik robust tysk mad to gange på vores tur til Berlin. Vi fik en udmærket men ikke fantastisk wienerschnitzel på Lutter og Wegner, og så var vi på Marjellchen, hvor vi fik:

Friterede svampe (Sebastian)
Hanekylling lår - udbenet og friteret (Mig)
Halv and med gnocchi og en skøn sovs (Mig)
Svineskank med stegte kartofler og sovs (Sebastian)

Vi var ikke så glade for forretterne, men hovedretterne var begge virkelig skønne. Det var klart den bedste rustikke and, jeg har fået, endda bedre end den vi typisk får til jul. Og så var det sjovt at spise en hel halv and. Det kom meget bag på mig, at jeg overhovedet havde plads til den og tænker, at den må have været mager og ikke så stor. Sebastians griseskank var også rigtig skøn, og der er flere andre retter på deres menu, jeg også gerne vil prøve.

Og til dessert delte vi en slags mega vandbakkelse med is, fløde og frugter. Vi havde kun bestilt en til deling, da vi jo absolut ikke var sultne længere, og da den mega konstruktion kom på bordet, kunne jeg heller ikke lade være med at sige "I'm so glad we only ordered one of thoose".

Jeg vil gerne tilbage hertil en dag, men næste gang skipper vi nok forretten eller deler bare en.


Facil:

Facil er den mest rolige og afslappede restaurant, jeg har besøgt. Det er lyst, grønt og med skønne springvand - lidt som at sidde i en fancy drivhus. Og heldigvis er maden også dejlig, dog fik Sebastian nok valgt nogle forkerte retter. Han kan til tider godt lide at udfordre sig selv, men nogle gange som her fortryder han det, og burde nok havde taget nogle mere sikre valg.

Sebastian fik:
Oksetunge med rodfrugter
Surkålssuppe krydret med te og BBQ-mayonnaise
Perlehøne med solsikke olie, citron og miso
Og jeg fik:
Laks med estragon, oliven og majroe
Blæksprutte med artiskok, kulolie og sar
Gris med pastinak og kvæde
Og så delte vi to desserter:
Passionsfrugt med litchi og chokolade kage
Mandarin med azuki-bønne, limequat og soja

Vi vender gerne tilbage til Facil igen - måske allerede næste gang i Berlin. Med deres billige frokost, dejlige mad og skønne omgivelser er det et meget oplagt valg for os.


Tim Raue:

Vi fik først følgende for og mellem retter:
Laks, tamarind og grapefrugt (Sebastian)
Dim Sum af blæksprutte og fivespice og lime (Mig)
Wasabi reje (Begge)
Dim Sum med Peking and, agurk og ingefær (Begge)
Citron dorade med beurre blanc og salat (Mig)
Havaborre med broccoli og cashewnødder (Sebastian)


Og til hovedret fik vi:
Dådyr massaman curry med kinesiske artiskokker (Mig)
Okse med granatæble og koriander (Sebastian)

Og så delte vi de to desserter:
Ahorn, kaki og blodappelsin
Mango, vanilje og kardemomme


Maden var dejlig på Tim Raue, men der er ingen tvivl om, at de er bedst til deres forretter, hvor deres Wasabi reje (egentlig en jomfruhummer) er noget af det bedste skaldyr vi har fået.

Næste gang, vi besøger Tim Raue, vil vi måske prøve deres tasting menu. På den anden side er deres frokost menu også bare så god med mange valgmuligheder

Ingen kommentarer: