lørdag den 21. september 2013

London madoplevelser mm.

Vi besøgte London i 8 dage i August måned, hvor min mor var med det halve af tiden. Vi boede denne gang i en lejlighed, vi havde fundet på airbnb fremfor at bo på hotel. Dette var især mere praktisk, når nu vi var 3, og det er helt klart noget, vi vil gøre igen. Vi boede midt i Soho, der betød en vis mængde larm og maddufte. Vi kunne f.eks. ikke sove med åbne vinduer om natten, da den kinesiske restaurant, vi havde som nabo, havde udluft tæt på vores vindue, så næste gang vælger vi nok ikke lige Soho. Det var dog dejligt at bo så tæt på alt.

Restaurant: HKK
Hjemmeside: http://hkklondon.com/

Første fine restaurant besøg i London var til HKK, som ligger i Londons finans distrikt (City). Stedet er rigtig fornemt og simpelt indrettet med en afslappet og samtidig præcis betjening. Det var klart et sted, hvor man følte sig godt tilpas. Og de blev overhovedet ikke fornærmet over, at vi bad om almindelig bestik til min mor fremfor spisepinde. Vi har faktisk været ude for steder, hvor dette enten ikke var muligt, eller at de ikke lagde skjul på, at dette bare ikke passede dem. Her var det heldigvis ikke et problem, og de var rigtig gode til at huske det i løbet af aftenen også.

Vi bestilte stedets 15 retters tasting menu, der som udgangspunkt var en surprise menu, men hvor vi fik en menu udleveret sidst på aftenen:


Jeg vil ikke gå igennem hele menuen, men blot udvælge et par highlights at fortælle jer om.

Vi fik f.eks. en ret med Peking and, hvor vi fik mulighed for at se på dem tilberede retten. Resultatet blev en ret i tre dele, hvor man nøje blev instrueret i, hvordan man skulle spise den. Først; et supersprødt stykke skind, som man skulle dyppe i noget sukker. Så; et stykke rigtig fed og saftig and, der skulle spises med salaten, som skindet havde lagt på. Og sidst; "pandekagen" med fyld af and og grønt sammen med en hoisin sovs. Normalt foretrækker jeg den oprindelige og mere grove version af klassiske retter som denne, fremfor forfinede versioner vi har fået på diverse gourmet asiatiske køkkener, men dette var en klar undtagelse. Det smagte fantastisk - især det fede og ekstremt smagfulde hele stykke med salaten til.Herudover fik vi f.eks. ægnudler med havtaske og italienske hvide trøfler.

Den eneste ret, vi ikke var så glad for denne aften, var en goji bær kage - den var virkelig speciel. Alt andet var interessant og god, og en del retter var altså direkte fantastiske.

Især de to kød retter (griseslag og wague bøf), vi fik sidst i menuen, var fantastisk smagfulde - måske endda bedre en anden.


Til maden fik vi en vinmenu, der skilte sig lidt ud fra de sædvanlige, da nogle af glassene var sake eller drinks, og dette var en afveksling, vi klart kunne lide. Det var også denne aften, at det gik op for os, at vi faktisk godt kan lide sake - i hvert fald god sake :)

Vi havde en skøn aften med en menu, der var alsidig og velsmagende - lige med den ene undtagelse altså :) Og det kan absolut ikke udelukkes, at vi en dag vender tilbage hertil.


Normalt når vi besøger London, så bruger vi mere tid på shopping, madoplevelser og bare at gå rundt og opleve stemningen i byen end at se de mere turistlige attraktioner. Sebastian boede i London det første års tid efter, at vi mødte hinanden, og stedet er derfor mere blevet et andet hjem end en ferieby for os.

Denne gang havde vi dog min mor med på noget af turen, og da hun aldrig har været i London, havde vi ekstra grund til at se de mere turistlige steder. Faktisk var det eneste, vi ikke fik set, som hun gerne ville have nået at se, tower of london og tower bridge, ellers så vi parlamentet, big ben, trafalgar square, buckingham palace og meget andet.

Derudover var vi på voksmuseet, hvor mor bl.a. fik set en voks Elvis, som hun er stor fan af. Hun var dog en anelse skuffet, da det var en ung Elvis og ikke en fra hans lidt ældre dage, som hun bedst kan lide ham fra. Voksmuseet var en noget blandet oplevelse i min mening. Selve voksdukkerne, som er det man først ser, var udmærket. Især kunne jeg godt lide dem, der skilte sig lidt ud. Såsom en turist med et kamera, der var ved at tage et billede af en af voksfigurerne, men som altså viste sig at være en voksfigur i sig selv. Derefter kom der nogle mere eller mindre mislykkede udstillinger, som en ekstrem kedelig gyser-afdeling, en lettere kikset "London gennem tiderne udstilling" og en virkelig vellykket 4D film, hvor en 3D film blev ekstra krydret med kraftig vind, vandsprøjt osv. Den var godt lavet, hvor både historien og effekterne var underholdende. Min største kritik af voksmuseet udover de mindre gode udstillinger er mængden af turister, de lukker ind. Det er simpelthen for meget på en gang, hvor man til tider knap kunne komme rundt for andre mennesker.

Og vigtigst af alt, så fik vi os endelig taget sammen til at se Stonehenge. Og ja, selvom det bare er nogle sten på en mark, så var det bestemt turen værd. Man kommer ikke helt hen til stenene mere, de skal jo beskyttes, men man går rundt om stedet med en audio guide, hvor man hører om nogle af teorierne om, hvordan den blev lavet og hvad den blev brugt til. For som Ylvis synger, så ved man det jo bare ikke :) Salisbury, som er byen turist bussen til Stonehenge kører fra, er i øvrigt også en hyggelig by at gå rundt i.


Restaurant: Pollen Street Social
Hjemmeside: http://www.pollenstreetsocial.com/

Dette var nok en af de mest positive overraskelser på turen til London. Stedet har duge på bordene men er stor, travl og larmende nok til, at det mere minder om en bistro end om en michelin restaurant - alligevel er der ingen tvivl om, at de fortjener deres stjerne.

Jeg valgte fra deres billige frokost menu, og Sebastian valgte fra den lidt dyrere ala carte menu.

Jeg fik:
Langsomt kogt æg med svampe på toast og sprød kyllingeskind.
Griseslag og kinder med kartoffel, stegt æble, blodpølse og abrikosgelé.
Parfait på gedemælk med abrikos, timian, basilikum og abrikossorbet.

Og Sebastian fik:
Kammusling carpaccio.
Lam med jordskok og aubergine.
Jordbær og basilikum "Eton mess".

Den mad, man får her, er kompliceret, eksperimenterende og fuld af kraftige og skønne smage. Og der er ingen tvivl om, at vi vender tilbage hertil, og måske vil vi også prøve et af stedets mindre fine søster restauranter næste gang.


Restaurant: Gauthier
Hjemmeside: http://gauthiersoho.co.uk/

Gauthier lå lige om hjørnet fra, hvor vi boede i London. Stedet mindede på mange måder mere om et fint hjem end en restaurant, hvor gæsterne sad i forskellige rum fremfor i et stort. Indretningen var fin og romantisk.

Vi valgte hver tre retter fra deres ala carte menu. De havde også en billigere frokost menu, men prisforskellen var ikke så stor, og der var især en ret fra denne menu, som jeg bare måtte prøve.

Mine retter var:
Hummer og kammusling med lime, koriander og skaldyrs skum.
Risotto med brunet smør og sort sommer trøffel.
Due med have merian, løg, artiskokker og sovs lavet på duens lever og hjerte.
Mørk chokolademousse.

Og Sebastian fik:
Varm sommer salat grønne bønner, hestebønner, løg, trøffel og sprød griseslag.
Stegt Sankt Petersfisk med porrer, kørvel, basilikum og en fiskefond.
Lam med abrikos, hestebønner, asparges og timian.
Baba (kage med alkohol) serveret med kirsebær som hele, marmelade og sorbet.

Frokostens bedste ret var klart min trøffel risotto, der er den bedste risotto, jeg har fået, og også den bedste brug af trøffel, som jeg har oplevet. Min due var også god omend ikke så god, som den jeg fik på Dinner tidligere på ugen, og resten af retterne var enten ok eller lettere skuffende.

Jeg er ikke sikker på, at vi vender tilbage til Gauthier, men hold da kæft, hvor var den risotto god.Restaurant: Hedone
Hjemmeside: http://hedonerestaurant.com/

Vi havde forventet meget af Hedone, da vi havde læst en del meget positive reviews om stedet skrevet af andre madbloggere. Stedet lå et godt stykke fra centrum, og det tog os næsten en time at komme dertil - nu var det så også ekstra besværligt fordi central line kørte efter særlige tider pga. arbejde på linjen.

Stedet er lyst og enkelt indrettet og mindede igen mere om en bistro end en michelin restaurant - både i stemning og indretning. Dette gør mig nu ikke noget så længe maden bare er god.

Menuen var denne aften:
Pocheret østers med æbler og skalotteløg.
Tomater med Orléans sennep, dild og youghurt sorbet.
Kammusling kogt i sine egne safter og skal med tang. (ekstraret)
Flydende parmesan ravioli med mælde, mild peberrod og svampe.
Dyr med mangold, rødbeder og kirsebær.
Friske figener med citron og timian.
Varm chokolade med hindbærstøv, passionsfrugt gelé og vanilje is.

Maden var udmærket men absolut ikke noget at råbe hurra for. Tomat retten var nok den bedste, men ved samtlige andre retter sad vi bare og tænkte, at dette har vi fået bedre andetsteds. Vi er altså klart skuffede over Hedone og vender ikke tilbage - jeg syntes bare, at deres retter manglede lidt smag.


Restaurant: Galvin
Hjemmeside: http://www.galvinatwindows.com/

Galvin at Windows ligger på øverste etage af London Hilton hotellet i Mayfair, hvor man kan få en fantastisk udsigt over London. Man kunne se rigtig lang næsten uanset, hvor man sad, men samtidig er der ingen tvivl om, at der har været bedre retninger at kunne se i end den, vi sad ved.

Jeg fik:
Salat "Lyonnaise" med langsomt kogt andeæg og røget and
Safran risotto med rødspætte, tomat fondue og "jus gras"
Figen tærte med portvin, lavendel og marcipan is

Og Sebastian fik:
Stegt makrel med  karamel på sort oliven
Langsomt stegt griseslag, quinoa, fersken, syltede shimeji svampe og krydret sovs på egne safter
Yoghurt parfait med kirsebær og pistacie


Vi havde nok været lidt i tvivl om Galvin inden besøget og valgte det måske mest for udsigtens skyld, men maden var faktisk udmærket - især min risotto, der var en fantastisk simpel, vellavet og smagfuld ret. Vi har faktisk forsøgt at genskabe den herhjemme - med nogenlunde held :)

Efter frokosten satte vi os ind i baren til et par drinks, hvor man havde en lidt anden udsigt - bl.a. imod city i den ene retning.

Restaurant: Yasin sushi
Hjemmeside: http://www.yashinsushi.com/

På Yasin sushi fik vi:
Knivmuslinger med smørsovs og sort trøffel
Yellow tail carpacchio med hvidløgs dressing
Rulle med "soft shell" krabbe

Og herudover fik vi deres "The Yasin" menu med et udvalg af 15 stk. meget forskellige nigiri.


Og til sushien fik vi deres sake tasters, hvor vi kunne prøve flere forskellige sake. Det var sjovt at prøve men det blev nu hurtigt sværd at skelne mellem dem, og da vi havde drukket dem alle, endte vi bare med at bestille endnu en taster fremfor at vælge den bedste at fortsætte med.

Yasin har serveret os noget af det bedste sushi, vi har fået, og vi kan nemt finde på at finde tilbage. Der var dog et andet sushi sted, som Sebastian gerne ville have besøgt "Sushi Tetsu", der dog var fuld booket ved dette besøg, så måske vil vi forsøge at booke den igen næste gang.

Restaurant: Dinner
Hjemmeside: http://www.dinnerbyheston.com/

Vi var desuden på Dinner, hvor jeg foruden endnu en tipsy cake og meat fruit fik en fantastisk due, der var endnu bedre end alle andre retter, jeg har fået her. Jeg er stadig meget imponeret over Dinner, men skal jeg være helt ærligt, så nød jeg maden på Pollen Street ligesåmeget, og den var betragtelig billigere, så næste gang skipper vi nok Dinner. Men vi skal tilbage en eller anden gang igen, for at besøge Dinner er nu noget helt specielt.

Ingen kommentarer: