Hjemmeside: http://www.geranium.dk/
Vi besøgte Geranium to gange mens det lå det gamle sted og var meget begejstret for stedet og derfor også kede af det da de pludselige lukkede. Men nu er de tilbage i andre omgivelser.
Det nye Geranium er åbnet på 8. etage i Parken hvilket betyder at det har en dejlig udsigt. Det var dog ret mørkt da vi besøgte dem så vi fik ikke så meget mulighed for at nyde udsigten. Stilen i restauranten er meget anderledes end det mere hyggelige gamle sted. Restauranten har nu en mere moderne og åben indretning hvor man kan se lige ud i køkkenet og følge med i hvad der sker derude.
Første snack var to sprøde kugler på gulerod og havtornbær.
Og derefter rødbeder med æbleeddike og rødbede spirer på toppen. Denne smagte virkelig skøn og syrlig.
Og derefter lange kiks på vesterhavs ost med ramsløg.
Herefter kom vi ind til bordet hvor vi fik endnu to appetizers inden menuen.
Første appetizer var geleret Skagen skinke med en tomat skum, kold tomatsaft og vilde blomster. Dette var en dejlig aromatisk ret.
Og sidste appetizer var lun østers med glaskål, dildrod og en skum på rygeost.
Og herefter begyndte menuen.
Første ret i menuen var små saltede kammuslinger serveret med peberrods mayonnaise, frisk agurk og kørvel stilke og blade. Kammuslingerne var dejlig bløde og tilbehøret var perfekt sammensat til dem. Det var en virkelig skøn ret.
Til denne ret fik vi et glas 2008 Roter Veltliner, Fidesser fra det sydlige Østrig.
Anden ret bestod af korn i to serveringer.
Først noget skønt friskbagt brød der stadig var varm med noget pisket smør.
Og herefter stegt brød med løg på forskellige måder og en skum på høost som er en ost fra køer der kun spiser hø året rundt.Da retten bestod af to serveringer fik vi også to glas at drikke til: et glas Kornmod Kløster øl og et glas 2006 Brut Nature Reserve, Beaufort fra Champagne hvor det var meningen at man skulle drikke øllen til brødet og champagnen til den anden ret. Champagnen var ret kompleks og unik i smagen og smagte sjovt nok fantastisk når den blev drukket tæt op af øllen. Det var sjovt at prøve en sådan sammensætning.
Tredie ret var lune let røgede kartofler med tørrede ærter, løvstikke og mere kartoffel som chips, skum og pulver. Aftenens bedste ret i mine øjne. Retten havde en dejlig røget og frisk smag. De varme røgede kartofler i bunden var meget faste i konsistensen og smagte skønt med alle de andre kartoffel teksturer. Denne ret var klart en vinder i både tekstur og smag.
Til denne ret fik vi et glas 2007 La Reine Des Bois, Domaine De La Mordorée fra Lirac. Som var en dejlig kompleks glas vin der var kraftig i smagen men samtidig også havde en dejlig blød og afrundet smag. Dette var klart min foretrukne vin denne aften.
Fjerde ret var Havtaske ristet i hø og serveret med geleret musling, sikrogn, vagtel æg, persille, strandurter fra amager strand heribland en søsalat af tang. En ret med mange forskellige smagsindtryk. Søsalaten som man ser til højre for fisken havde f.eks. en helt overraskende intens og skøn smag.
Til denne ret fik vi et glas 2007 Marsannay Blanc, Trapet fra Bourgogne.
Hovedretten var glaserede svinekæber fra frilands gris med svampe, hasselnødder og rå, sprøde og bløde jordskokker. Svinekæberne havde en meget anderledes konsistens end når vi normalt har fået dem - måske mere faste og næsten gele-agtigt end de mere møre svinekæber vi har fået andetsteds. Jeg tænker at det må være fordi de er glaserede. Smagen var helt i top og jeg kunne faktisk godt lide at der var mere at bide i end normalt. Dette passede også godt til det skønne tilbehør.
Til denne ret fik vi et glas 2006 Place Des Lois, Alain Burguet fra Gevrey-Chambertin.
Sebastian valgte at få ost inden desserten. Dette bestod af et ostebord med 6 forskellige oste at vælge imellem hvoraf Sebastian valgte at prøve de 5. Jeg fik selvfølgelig nogle smagsprøver og er især imponerede af høosten, der i fast form viste sig at være en meget parmesan lignende ost. Det er ost nummer to forfra på billedet og som i kan se er den meget tør og falder nærmest fra hinanden. Den smagte skønt. Til osten blev der serveret brød og stikkelsbær kompot og vinen til osten bestod af to glas; en rødvin jeg ikke fik fat på navnet på og en PX sherry.
Inden desserterne fik vi en luftig most på biodynamiske æbler. Dette var en dejlig ret til at friske ganen inden desserterne.
Første dessert var fårmælks yoghurt på to måder. Den til højre var som en slags koncentrerede knuder som smeltede dejligt i munden og den til venstre var som en let og syrlig skum med knas i bunden.Til denne ret fik vi et glas 2007 Madonna Riesling Auslese, Trossen fra Mosel. En typisk sød dessert vin.
Og retten blev serveret med duft af gran.
Sidste dessert blev kaldt "Et strejf af efterår" og bestod af græskar, multebær, stængler af citronmelisse og salte græskar kerner.
Til denne ret fik vi et glas 2009 Vielle Vigne, Domaine Des Sablonettes fra Anjou. Et klart friskere og syrligere glas end den forrige dessert vin.
Efter menuen fik Sebastian en kop kaffe i loungen med lidt sødt til - nogle "kanon" kugler af mørk chokolade og mynte.Det var dejligt at besøge Geranium igen og de er stadig vores favorit. Skal jeg være helt ærligt tror jeg at jeg bedre kunne lide de hyggelige omgivelser de havde det gamle sted end dette mere futuristiske sted de har nu. Men maden, den er ligeså skøn som altid og vi har allerede planlagt at vende tilbage, hvor vi så vil for første gang prøve deres vegetar menu.
1 kommentar:
Hold da op, sikke noget mad! Det ser - og lyder - virkelig lækkert :-)
Mange hilsner
Birthe
Send en kommentar