mandag den 6. august 2012

Tilbage til Den Røde Cottage

Restaurant: Den Røde Cottage
Hjemmeside: http://www.dengulecottage.dk

Dette var vores andet besøg på Den Røde Cottage. Vi var meget imponerede ved sidste besøg, og var nu spændte på, om dette besøg ville blive ligeså god.

Vi startede med nogle snacks.

Røgede mandler
Laks med urtemayonnaise
Kartoffel med aske
Konfiterede brisler med æblegelé

Snacksene var gode, og mua. mandlerne var de alle nye i forhold til sidste besøg. Ved sidste besøg fik vi deres konfiterede brisler som en del af en ret, men denne gang var de altså en snack i sig selv. Dette kunne jeg godt lide, da jeg foretrækker brisler i sig selv fremfor som en del af en større ret. Den friske æblegelé passede i øvrigt skønt dertil.


Vi fik desuden en kammusling med havesyre, som var lig, den vi fik ved sidste besøg, og lige så lækker som ved sidste besøg. Når en appetizer er så god som denne, er det helt ok, at den går igen fra besøg til besøg :)

Og herefter startede menuen.

De første tre retter var:

Saltet sommermakrel med rygeost, agurk, radisse, karse og sprød rugbrøds krummer
Jomfruhummer med ærter, mynte, mandler og lardo
Danske sommertomater; syltede grønne, friske daddel og bagte gule tomater serveret med gedeost, røget marv og forårsløg

Alle tre retter var gode, men alligevel kunne de ikke helt måle sig med de retter, vi startede med på sidste besøg. Jeg tror, at problemet var, at de alle var kolde eller kun let lune, og generelt foretrækker vi nok varme retter. Den bedste ret af disse tre var klart den med tomaterne, der havde masser af smag og kant i forhold til de andre mere lette og delikate retter.


Og herefter fik vi aftenens to varme retter:

Kanin med foie gras, fennikel, grønne jordbær, brændenælde creme og ristet hvede.
Kylling med stikkelsbær, kartofler som små fine og chips og hestebønner.

Begge retter var fantastiske i smagen og slår alle retter denne aften og dem fra sidste besøg også. Begge havde en fantastisk duft. Kødet var saftig og smagfuld. Og retterne var komplicerede men samtidig velbalancerede i forhold til ingredienser og sammensætninger.


Vi sprang osten over denne aften, da vi havde spist for meget af det skønne brød igen igen :)

Men det lykkes os alligevel lige med nød og næppe at få plads til de to desserter.

Først fik vi en dessert med jordbær, jernurt, kærnemælk og shortbread, der var en dejlig frisk dessert.

Og derefter fik vi stedet signatur ret "chokolade, chokolade, chokolade", som bestod af en chokolade kage med en hyldeblomst sorbet, som mest af alt mindede om en forvokset og forfinet "duplo", og da jeg har en svaghed for disse ...

Til sidst fik vi petit fours og kaffe/te.


Vi havde endnu en skøn aften på Den Røde Cottage, og gennemsnitlig var besøget ligesågod som sidst. De to bedste retter denne aften var de bedste overhovedet, men de andre knap så gode som sidst. Vi er stadig imponerede over stedet og vender uden tvivl tilbage.

Ingen kommentarer: