fredag den 31. august 2012

Budapest madoplevelser mm. - del 2

Restaurant: Nobu
Hjemmeside: http://www.noburestaurants.com/budapest/experience/introduction/

Der ligger Nobu restauranter i flere byer rundt omkring i verdenen. Vi besøgte den i London på vores sidste besøg der og var meget begejstrede, så da vi skulle til Budapest og vidste, at der også lå en der, måtte vi naturligvis besøge stedet. Faktisk tror jeg, at det at der lå en Nobu, var en af grundene til at vælge Budapest.

Sidst fik vi en fast menu med alle deres specialiteter. Denne gang valgte vi selv en række småretter fra deres ala carte menu.

Første ret var en "Toro tasting", der bestod af 3 små serveringer af toro, der er et specifik stykke af tunfisken. Vi fik det som rå med koriander og sovs på japanske sennepsfrø, som tatar med miso sovs og som letgrillet med jalapeno. De var alle gode, og vi kunne især godt lide den rå udgave, der var lidt sej i konsistensen, men havde en fantastisk smag.


Herefter fik vi:

Miso suppe
Grillet aubergine med miso
Tempura: paprika og blæksprutte
Sort torsk "New York style"
Okse Gyozas med sesamfrø sovs
Nobu-style Fish and Chips
Hvid sashimi på Peru vis

Alle retter var skønne.

Auberginen var varm og lækker, men var dog svær at dele, da den ikke var så nem at spise med ske. Kniv og gaffel ville have været bedre hertil.

Begge tempura var gode, men vi ville nok have foretrukket chili mayo til fremfor soya.

Deres udgave af "Fish and chips" var en sjov ret at prøve. Den smagte klart som Fish and Chips, men var alligevel lang fra originalen - en rigtig "east meets west" ret, og samtidig var retten rigtig velsmagende.

Aftenens sorte torsk, som vi før har prøvet originalen af og elsket, kom i dag som "New York style", der bestod af mindre stykker af sort torsk i hver deres salat wrapper, som man skulle spise den med. Den smagte rigtig god, men blev serveret lidt for varm, og så var den sværere at spise, end den vi før har prøvet.

Gyozaerne var lækre og smagte især godt med den gode sovs på sesamfrø.

Vi fik desuden en Peruiansk sashimi på hvid fisk, der blev serveret uden soya og wasabi men istedet med yusu sovs, koriander og måske paprika. Jeg fandt denne udgave ret interessant, men Sebastian foretrækker klart den type, vi normal får - nu er han så også stor soya fan.


Til sidst fik vi en servering sushi, hvor vi fik en blød og lækker kammusling nigiri, en spicy tun rulle, der var stor og rigtig god og en lakse nigiri. Vi bad om at få hvidløg på toppen af lakse nigirien, og selvom det ikke er noget de normal gør, gjorde de det gerne for, og spurgte os derefter ud, om det havde været godt nok. Det havde det, og jeg tror, at det sushi, vi fik denne aften, måske er den bedste, vi nogensinde har fået. Især lakse nigirien.


Det var sjovt at lave sin egen tasting, og da det på ingen måder blev dyrere, end hvis vi havde taget en fast menu, så anbefaler jeg klart dette. Det kræver dog nok, at man har et vist kendskab til denne type for køkken.

Til alt det lækre mad fik vi en flaske Betsek Furmint.

Nobu, Budapest virkede på en måde mere afslappet end den i London, og så følte man lidt mere som kunde, at det er os, der bestemmer.

Restaurant: Bock Bistro (Pest)
Hjemmeside: http://bockbisztropest.hu/en/

Vi startede med at bestille noget brød med smør samt noget flæskesvær. Brødet og smøret var lækkert, men flæskesværet fandt jeg alt for fed. Jeg tror måske, at vi i Danmark steger det mere. Ved siden af flæskesværet var noget rødløg og paprika, og da jeg havde gode erfaring med paprika til mad fra Comme Ches Soi, skulle jeg naturligvis også prøve det her. Måske var det lige det, der skulle til for at gøre flæskesværet lækkert. Men desværre var den alt alt for stærk, og vi sad istedet i et godt stykke tid med brændende læber og mund - så har vi lært det. Sebastian sagde til tjeneren, at sådan et stykke paprika burde komme med en advarsel, men han rystede bare lidt på skulderen. Generelt vil jeg sige, at betjeningen var lidt ligegyldigt på stedet.

Til forret fik Sebastian laksetatar med rødløg, og jeg fik fyldt paprika. Min forret var egentlig ok, men den kunne havde været meget bedre, hvis den havde været serveret varm eller bare lun.


Til hovedret valgte vi begge retter fra deres tavlemenu. Sebastian fik lam med polenta, og jeg fik en okseragout med en mystisk brødlignende tilbehør. Jeg ville egentlig have haft endnu en kylling paprika, men den havde de desværre ikke denne dag. Begge retter var ok men uden at være noget særligt.


Vi vender ikke tilbage til Bock Bistro.

Kommer vi tilbage til Budapest igen er det kun Borkonyha og Nobu, vi vil besøge igen. Derudover kunne vi godt tænke os at prøve Restaurant Onyx, som desværre var lukket ved dette besøg. Pava restauranten fra forrige besøg, som vi var meget begejstrede for, findes desværre ikke længere.

Sightseeing: Buda + Pest + Zoo + Bodies2

Budapest består af to bydele, der er delt af Donau; den bakkede Buda og den mere flade Pest.

Vi brugte det meste af en dag i Buda, hvor vi gik op til slottet, der ligger øverst på højen i Buda. Her besøgte vi  Budapest History Museum, labyrinten og Fisherman's Bastion. Alle tre steder er værd at besøge. Hvis i besøger museet, så husk at besøge kælderen, der er klart det mest interessante. Der er ikke så mange ting at se, men at gå rundt i de imponerende gange er faktisk ret interessant i sig selv. Og Labyrinten var ligeledes rigtig interessant. Den består af en slags underjordiske gange, der samlet set giver en labyrint. Det er meget mørkt dernede og til tider lidt klemt, og så er der ret vådt, da det drypper fra visse af væggene. Det var en sjov oplevelse, jeg klart kan anbefale - men måske ikke til gangbesværede, da man skal ned af en stejl trappe for at komme derned.

Vi brugte også en del tid med at gå rundt i Pest, hvor vi blandt andet så Bodies udstillingen, der er en midlertidig udstilling ala den vi også har haft i København - altså udstilling af døde kroppe og dele, der er skrællet på forskellige måder, så man kan få et indblik i hvordan muskler, sener og organer virker i vores krop. Det var lidt ulækkert men ikke så slemt, som jeg frygtede. Vi så den mest for Sebastians skyld, men jeg fandt den faktisk også interessant, da jeg kom mig over, at vi altså så på døde mennesker.

Vi besøgte også Budapest zoologisk have. Vi så den også sidste gang og kan se på vores billeder fra da, at det var meget samme oplevelse som sidst, men da der er gået fire år, så var det alligevel ikke spild af tid :) Nu kan vi så også godt lide at gå rundt i zoologiske haver.

Budapest er en god by at besøge; den er smuk og så er den billig. Vi kommer måske tilbage en dag, men der skal nok gå mindst de 4 år igen. Der er jo også så mange andre steder, vi gerne vil besøge. Næste tur går til Prag - i denne weekend faktisk, og der skal vi besøge en af vores favorit restauranter La Degusation. Den hører i mere om senere.

Ingen kommentarer: