fredag den 10. august 2012

Tapas på Canblau (Århus)

Restaurant: Canblau
Hjemmeside: http://www.canblau.dk

På besøg i Århus skulle vi finde et frokost sted og valget faldt på dette tapas sted. Vi havde set menuen online inden vi ankom og syntes begge, at det lød interessant. De anbefaler 3-4 retter pr. person, og vi valgte derfor 11 retter til tre personer inkl. en ret, der blot var brød. Jeg ville dog nok ønske, at vi havde valgt færre retter, da vi om aftenen skulle spise på Restaurant Frederikshøj. Men det lød jo alt sammen så interessant.

Vores retter var:

Brød, salt og olivenolie.
Russisk salat med kartoffel, oliven, æg, tun og "sur" agurk.
Grillede artiskokker med salsa bomba.
Alchachofas fritas med trøffel/soya mayonnaise, appelsin og grape.
Pan Y Tomato con jamon serrano.
Lam med yoghurt og grønne tomater. (en af dagens retter)
Patatas Bravas.
Crouquetas deIberico med 3 gode salsaer.
Oksebov tilberedt ved 56 grader med Hoison, syltet ingefær og tangsalat.
Duroc kæber med citron syltede gulerødder, capers og svampesovs.
Albondigas.


Der er ingen tvivl om, at dette ikke er tapas, som man får det i Spanien. Men alligevel er det nok noget af det bedste tapas, vi har fået.

Vi var især imponerede over "Alchachovas fritas", som viste sig at være friterede artiskokker serveret med trøfler og en creme lavet på appelsin og grape. Derudover var kartoflerne og krotonerne rigtig gode, og jeg var også specielt begejstret for "Pan Y Tomato", som var lunet brød med skinke, tomat og trøffelolie. Alle rettere var faktisk gode, men vi kunne nok især lide de kolde anretninger fremfor de varme kødretter.

Efter frokosten besøgte vi den gamle by i Århus. Vi havde egentlig regnet med at nå ArOs også, men den gamle by var interessant nok til, at vi brugte det meste af vores tid der istedet.

Ingen kommentarer: