lørdag den 18. august 2012

Fantastisk mad på Restaurant Frederikshøj (Århus)

Restaurant: Frederikshøj

Det er ikke så tit, at vi får besøgt de gode steder udenfor København, og det er vi meget bevidste om. Derfor har vi i år bestemt os for at besøge Jylland to gange for at besøge to af deres gourmet steder. Den første, som dette indlæg handler om, er Restaurant Frederikshøj i Århus, og den næste er Ti Trin Ned i Fredericia til September.

Restaurant Frederikshøj ligger et godt stykke udenfor centrum, og vi tog derfor en taxi dertil. Restauranten er simpelt indrettet med hvide og sorte farver, store vindues partier med udsigt til vand og grønne områder samt interessant kunst på bordet bestående af noget grønligt metal og en bananskræl lavet på glas. Begge dele fantes på alle borde, uden at de nogensinde var helt ens. Alt på Frederikshøj; serveringen, iPad menuen, bordene, maden og omgivelserne skriger nærmest af perfektionisme, og det, at der lå en bananskræl på bordet, var en sjov kontrast til dette.


Vi startede med nogle snacks, som bestod af:


Blåmuslinger med ristede hvedekerner.
En sprød kugle med fyld af andehjerte.
En vaffel med tatar (okse eller kalv). 
Rischips med blæksprutte og dens blæk. 
Knækbrød med græskarkerner. 
Polentachips med røget ørred. 
Rugbrødschip med østersremoulade og karse. 

Og som en sidste snack inden menuen fik vi lammetunge med kammusling, kartoffel og agurk. Dette var en virkelig interessant appetizer med en dejlig røget smag. 

Desuden fik vi 2 slags brød med to slags smør, hvoraf en var med skovmærke.


Første ret i menuen var variation på jomfruhummer og gulerod serveret med strandurt og jord. Variationen bestod i noget råt hummerkød med blot en gulerodsgelé omkring og en lun hale med smørsovs og diverse andre smagfulde ingredienser. Dette resulterede i to meget forskellige smagsoplevelser på den samme tallerken; Den lette og simple, hvor man virkelig smager jomfruhummeren og ikke meget andet, og den mere komplekse med en god kraftig og fyldig smag.


Anden ret var stegt rødtunge serveret med ærter som hele, skud og creme, æggeblomme og trøffel, som fandtes både som frisk revet og marengs. Fisken havde noget meget sprødt skind, som dog viste sig at være en tynd brødskive, da vi spurgte, hvordan de dog kunne gøre det. Retten var ekstrem smagfuld og måske endda bedre end den forrige.


Tredie ret var svinekæber serveret med foie gras, puffet gris (flæskesvær) og hindbær. Retten bestod altså af meget få ingredienser, der til gengæld kom i flere variationer, hvilket resulterede i en meget smagfuld ret med en næsten perfekt smag. På trods af, at jeg efter begge forrige retter tænkte "favorit", så var denne bedre endnu, og den var aftenens favorit for mig.


Hovedretten var perlehøne med kalvebrissel, kantareller, skovsyre og hestebønner som hele og som en måtte under retten. Dette var endnu en rigtig god og smagfuld ret.


Inden desserten fik vi en lille predessert, der bestod af en pocheret æggeblomme med mælkeskum, flødesne og kirsebær tern. Retten var nærmest en slags dekonstrueret vaniljeis og smagte skønt.

Og desserten bestod af en variation på mælkechokolade serveret med solbær, blåbær og karamel. Normalt er en chokolade dessert lidt for tung en afslutning på en lang middag, men denne var let og elegant i både smag og tyngde.


Til alt det lækre mad fik vi en udmærket flaske 1998 Tignanello. 

Som sagt er "perfektionisme" ordet, der bedst beskriver dette sted. Maden var fantastisk, hvor de både spiller på det simple med få ingredienser og det mere komplekse, hvor der enten tages flere ingredienser i brug eller de samme bruges på forskellige måder i samme ret. Og ikke en eneste sted tænkte jeg, at dette kunne være gjort bedre - alt var perfekt. Og hvis Michelin nogensinde får taget sig sammen til at besøge det øvrige Danmark, så spår jeg dem en stjerne eller to.

Som i kan høre er vi desværre meget imponerede over dette sted, og jeg siger desværre fordi den jo ligger i Århus, men selvom det er et stykke derover, må vi prøve stedet igen. Måske til næste sommer :)

3 kommentarer:

MikkelU sagde ...

Hej,

Frederikshøj er et fantastisk sted - dejligt at se i har nydt det. Har selv været der en tre gange og har bord igen til februar. Vi er dog nogen der er glade for Wassim har slået sig ned i Aarhus :) Hehe..

Forøvrigt har du en dejlig blog - mange lækre restauranter.

Hvis det skulle have interesse, kan du læse om to af mine besøg her:
Efteråret på Frederikshøj
Numanthia Winemakers på Frederikshøj

Bedste hilsner
Mikkel
www.gastropassion.dk

Housewife sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Housewife sagde ...

Hej, great review:-)! Jeg vil gerne spørge dig, om jeg kan bruge dine billeder med mærke og et link til din blog) på min gennemgang af restaurant Frederikshøj? Desværre, jeg glemte mit kamera, da vi var i Frederikshøj :-( Tak så meget, Eva fra Secret diary of a housewife (en tjekkisk blog om mad)

http://secretdiaryofhousewife.blogspot.cz/