lørdag den 28. juli 2012

Berlin madoplevelser

I har allerede hørt om flere af vores Berlin madoplevelser:


Og her er lidt om de sidste.

*******************************************************************************

Restaurant: Kartoffel-Acker i KaDeWe
Hjemmeside: http://www.kadewe.de/en/

KaDeWe er et stormagasin i Berlin, der indeholder alt fra tøj, smykker og tasker til mad. Madafdelingen består i sig selv af en hel etage med alt fra chokolade, marmelader og salt til måske 20 forskellige spisesteder.  Eksempler på disse spisesteder, er steder, der specialiserer sig indenfor; sushi, fisk, fiskesuppe, rejer og ansjoser, skaldyr, hummer, asiatisk, pandekager, bistro, flere kagesteder, pølser, grillkylling, kartofler og 4 champagne barer.

Vi valgte kartoffel-stedet, hvor Sebastian fik en omelet med skinke, løg og kartofler, og jeg fik en kartoffelgratin med ost, gris og svampe.

Min var klart den bedste med en dejlig cremet og urtet smag og med en sprød gratinering på toppen.********************************************************************************

Restaurant: Rutz Weinbar (barmenu)
Hjemmeside: http://www.rutz-weinbar.de/downloads/weinbarspeisenenglish20120622.pdf

Samme aften spiste vi i baren på Rutz Weinbar. Vi har før besøgt gourmet delen af dette sted, men denne gang ville vi prøve baren istedet. Egentlig var ideen, at vi ville prøve nogle af deres husmandsretter, men efter kartoflerne til frokost lod vi os istedet overtale til en 3 retters surprise menu.


Først fik vi noget brød; noget hvidt samt noget af den tyske "oxbread". Til dette fik vi noget grisefedt, salt og en fin olivenolie.


Derefter fik vi en hjemmemarineret laks med salater, urter og urteis til forret. Dette var en udmærket lakseret, der klart var bedre end en ret lavet på røget laks.


Hovedretten var en super mørt stykke kalveskulder med blomkål, asparges og sovs på kalvekraft. Det var meget usædvanlig at få så mørt et stykke kalv. Normalt er vi ikke så meget for kalv - men dette møre og samtidig magre og smagfulde stykke kød var virkelig lækker.


Desserten var fersken som is, suppe og stykker med citronmelisse og fåremælks yoghurt.Vi havde en dejlig aften på Rutz Weinbar, men vi havde nok forventet os mere af stedet. Vi skulle måske alligevel have prøvet deres husmandsretter istedet.


*****************************************************************************


Restaurant: Schnitzelei
Hjemmeside: http://www.nola.de/schnitzelei/

Vi havde nu været 3 dage i Berlin, og Sebastian havde stadig ikke fået en schnitzel. Vi fandt derfor et sted, der har specialiseret sig i Schnitzel.

Vi startede med at dele 9 tyske tapas, hvor vi valgte følgende:

Blommer stegt i bacon
Friskost
Kartofler i urtekvark
Berliner Currywurst
Æggesalat
Kåldolme i sennepssovs
Blodpølse med æblekompot
Tyske frikadeller i kaperssovs
hamburgerryg med surkål

Og til hovedret fik vi begge en Wiener Schnitzel med agurkesalat og pandestegte kartofler til mig og varm kartoffel salat til Sebastian.


De tyske tapas var rigtig sjove at prøve og nogle var endda meget smagfulde. Schnitzlerne var udmærket, men jeg havde nok foretrukket noget andet tilbehør. Og lige et lille tip: stedet er velbesøgt, så det er en god ide at bestille et bord. Det behøver dog ikke at være lang tid i forvejen - vi ringede kort forinden.

********************************************************************************

Restaurant: Daitokai
Hjemmeside: http://www.daitokai.de/english/e-index.html

Og til aften fik vi asiatisk på et japansk sted, der lå i Europacenteret tæt på vores hotel. Stedet er mest kendt for deres teppanyaki, der er mad stegt ved bordet - faktisk på bordet. Egentlig ville vi bare have sushi, men da vi så, hvor interessant det andet så ud, måtte vi også prøve lidt af dette.

Vi startede derfor med at dele to retter; en kylling med teriyaki-sovs samt udon nudler med rejer og grøntsager - begge retter stegt ved bordet. Begge retter smagte skønt og blev serveret på samme tallerken, da vi på forhånd var blevet spurgt, om vi ville dele retterne. Derefter fik vi et udvalg af 5 slags nigiri; rejer, ål, laks, tun og en hvidfisk. Alle var rigtig gode; især laksen og hvidfisken.


Og til sidst sluttede vi af med en dessert med is, banan og anden frugt samt en pandekage og hindbærsovs, og også denne ret blev tilberedt (flamberet) ved bordet i et flot ildshow.


Vi er klart positivt overraskede over dette sted. Teppanyaki konceptet er smagfuld og underholdende, og sushien var også rigtig god. Vi vender måske tilbage.

*******************************************************************************

Restaurant: Ottenthal
Hjemmeside: http://www.ottenthal.com/start_restaurant.html

På vores årsdag spiste vi på den østrigske restaurant Ottenthal, hvor vi fik forret og hovedret.

Til forret bestilte jeg en kanin paté serveret med en salat på valnødder og selleri, en sovs på tyttebær og friske ribs, og Sebastian bestilte deres specielle røgede skinke med salat, syltede agurker og peberrod. Begge forretter var ret mystiske og havde en skuffende smag. Vi endte med at dele halvvejs med håb på, at dette bedre passede vores smag, men skinken var alt for røget, og kanin pateen var bare sær.


Efter de to sære forretter fortrød jeg, at jeg ikke havde bestilt wienerschnitzel, som Sebastian - det ved man trods alt, hvad er. Og da min hovedret kom på bordet var vores nogenlunde diskrete reaktion da også "Hvad pokker er det?".

Min hovedret var en lammeragout med aubergine, courgette og peberfrugt. Og ragouten kom så serveret i en slags ufo formet "brød" (på engelsk "homemade fresh deep fried Langos (Viennese pastry)"). Retten så virkelig bizar ud, og jeg forventede mig meget lidt, da jeg tog første bid. Det viste sig dog, at retten smagte helt fantastisk. "Brødet" var sprød og en anelse sød men ikke meget, og det super møre lam i sovsen, der havde en asiatisk karakter (måske pga. gurkemeje og ingefær, men det er et gæt) smagte skønt dertil. Jeg er klar positiv overrasket over denne ret, og ville ikke have noget imod at vende tilbage til Ottenthal - bare for at få denne ret igen.Sebastian fik en wienerschnitzel med en kold kartoffel salat til. Han siger, at den var god (bedre end på "Schnitzelei"), men ikke så god som nogle han har fået i Wien.Ottenthal var lidt af en hit og miss oplevelse. Man skal helt klart kunne lide denne type for mad, for at det kan betale sig at besøge stedet, og hvis i gør, så kan jeg klart anbefale lamme ragouten med Langos.


Og det var så det i denne omgang. Berlin er en dejlig by, og vi vender klart tilbage.

Ingen kommentarer: