lørdag den 14. juli 2012

3 michelin stjerner på Aqua (Wolfsburg)

Restaurant: Aqua
Hjemmeside: http://www.restaurant-aqua.com/

På vores tur til Berlin tog vi et hurtig tog til Wolfsburg en af dagene for at spise på restaurant Aqua, der har tre michelin stjerner, og som vi har læst flere gode reviews af. På turen besøgte vi desuden Phæno, der er lidt som vores eksperimentarium blot større, bedre og mere hands-on samt Autostadt, der er en slags samling af futuristiske bygninger lavet for at fremvise biler. Phæno kan klart anbefales både til familier med børn og til nysgerrige voksne. Biler interesserer mig ikke en dyt, men alligevel fandt jeg Autostadt lidt interessant. Selve området og bygningerne var rigtig godt sat sammen, og opfindsomheden i fremvisningen af bilerne var også godt fundet på.

Aqua ligger i Ritz-Carlton hotellet lige ved siden af Autostadt. Det er simpelt og fornemt indrettet uden mange udsmykninger og i blide og naturlige farver. Vinduerne var store, og man kunne se ud i noget af den grønne område i Autostadt, hvor kaniner og robot plæneklipper holdt os underholdt det meste af aftenen.

Vi valgte deres "Innovation" menu uden ost og med en ret tilvalgt fra deres anden menu "Vision".

Vi fik desuden vinmenu, hvor jeg dog ikke fik alle vinene skrevet ned. Generelt var det et udmærket udvalg med nogle enkelte vine, der var ekstra gode i vores smag. Vi er nok blevet for meget til rødvin til at blive alt for begejstret over en sådan vinmenu, der ofte består af primært hvide vine.

Vi startede med nogle snacks:
kandiseret oliven
3 sprøde salat inspirerede snacks; cæsar, paprika og krabbe
2 supper; pore og kartoffel samt en vichoise
2 skeer; en med ørred og en med rødbede, som jeg desværre kom til at spise, inden jeg fik taget et billede :)

Snacksene var alle delikate og smagfulde.

Der kom desuden noget lækkert brød på bordet med smør saltet med en lokal salt samt en tysk specialitet, som Sebastian var ret glad for.


Herefter fik vi første ret, som hed "Stone pit" og bestod af foie gras, hibiscus, marengs, kandiserede kerner og fourme d' ambert, som er en fransk blåmælksost. Foie grasen kom som mousse inde i den store marengs samt i små stykker. Jeg ved ikke helt, hvad der var gjort ved de små stykker - de var super bløde i tekstur og så glimtrede de. Det var en udmærket og imponerende udseendet foie gras ret, men den var en anelse for sød. Der burde have været lidt mindre marengs efter min smag. Det var dog stadig en god og behagelig ret.Anden ret var en "Frutti de Mare" med buffalo mozzarella, tomat, basilikum, hele små rejer i skal, blæksprutte og blåmuslinger. Vores sommelier kaldte retten for en pizza, og det er nemt at forstå - der manglede blot en bund ellers var smagen meget pizza agtig. Retten var virkelig interessant og havde samtidig en god smag. Sebastian er ikke enig; han var ikke glad for retten - især de hele rejer.

Til denne ret fik vi et glas 2007 AA Badenhorst White Blend, som var vores favorit vin denne aften.


Tredie ret var et stykke hvidt fisk (char) fra Tainach serveret med dens kaviar, almindelig syre, dild og majroe. Dette var en udmærket fisk med en dejlig sprød skind. En af Sebastians favoritter denne aften, hvor jeg dog foretrækker en mere saftig fisk.

Til denne ret fik vi et glas 2010 Lamm Hirsch.


Fjerde ret var snegle fra Odenwald med et blødt stegt æg, brøndkarse og mild hvidløg. Dette var en god ret, som både Sebastian og jeg nød. Dog ikke så gode som de snegle vi fik på Ledbury engang.


Den tilvalgte ret fra "Vision" menuen var kalve brisler med gele, asparges, kantareller og en pocheret æggeblomme. Da jeg først så retten, mente jeg ikke, at den ville være god, da brislerne ikke var i fokus i retten. Og det viste sig at være delvist rigtigt. Brislerne var klart ikke i fokus i retten, men var blot endnu en ingrediens i en større samlet ret med mange forskellige smage og teksturer. Men alligevel var retten klart bedre end forventet, da alle disse smage og teksturer spillede rigtig godt sammen, og retten endte med at blive min favorit ret denne aften.

Til denne ret fik vi et glas Hollwentz, Gloria 2009, som var vintjenerens favorit. Vi kunne dog bedre lide den fra Badenhurst.


Sjette ret var jomfruhummer og et stykke gris ("belly of young pork") serveret med MágiQo tomater, balsamico og skaldyrs mayo. Sebastian var imponeret over denne ret, men den var lidt af en miss for mig. Det var ellers en blanding, jeg normalt godt kan lide, men det, at grisetykket var så blød og saftig fremfor sprød, syntes jeg ikke passede ind i retten. Ellers var ingredienserne godt nok sat sammen, og retten var klart bedst, når man tog lidt af alt i hver bid - ellers hang retten ikke rigtig sammen.


Inden hovedretten fik vi en lille ganefrisker. Det var en cremet sorbet på en rosa champagne, der var lavet på en champagne fra en af vores favorit producenter Ruinart. Den smagte skønt.


Hovedretten var lam med safran, kikærter, hassel nødder, syrnet mælk og citron. Dette var en dejlig rosa stegt lam, og jeg syntes, at tilbehøret med kikærter og safran passede rigtig godt dertil.


Til dessert fik vi jordbær, frisk ost som sorbet og noget sprødt.


Og efter desserten kom der en "sød finale", som bestod af to sorbeter (måske fersken og grøn te) samt noget sprødt, og derefter fik vi nogle pralines, som kom på en vogn, hvor vi selv kunne vælge, hvilke vi ville have. Det var et godt udvalg med mange forskellige muligheder: både de friske og de lidt tungere chokolade varianter.


Vi er nok lidt skuffede over Aqua. Især når man tager i betragtning, at dette besøg kostede ligesåmeget som alle vores andre madoplevelser i Berlin lagt sammen. Nu var dette så også besøgets eneste rigtige tasting menu, så det forklarer lidt denne sammenligning, men alligevel ...

Aqua's retter er komplicerede med mange velbalancerede ingredienser, og samtidig er de smukke og nydelige - både i smag og udseende. I nogle få retter, såsom brislerne og "pizzaen", fungerede dette godt for mig, men i det lange løb savnede jeg nogle flere udfordringer. Vi føler nok, at Aqua´s mad er lidt for "safe", hvor kokken ikke har løbt nogle chancer i valg af ingredienser og sammensætninger. Samtidig er det måske netop derfor, at stedet har de 3 stjerner - fordi de ikke løber nogle chancer og istedet sørger for at alt er perfekt og gennemtestet.

Der er ingen tvivl om, at Aqua er en rigtig god restaurant, men vi vender nok alligevel ikke tilbage. Vi vil hellere udfordres end at få "safe" retter.

Ingen kommentarer: