lørdag den 7. juli 2012

Den røde cottage og Michelin stjernerne

Restaurant: Den Røde Cottage
Hjemmeside: http://www.cottagerne.dk/den-roede-cottage/mad--drikke.aspx

Vi besøgte Den Røde Cottage for første gang sidst i maj måned sammen med min mor, der var på besøg. Vi havde lige været inde og se "Singing in the rain" og tog derefter en lille togtur nordpå for at besøge dette sted, som vi havde store forventninger til. Kort tid forinden havde stedet nemmelig fået sin første michelin stjerne, selvom stedet har en rygte for at gå mere op i simpel og velsmagende mad til rimelige penge end at få denne type for hæder.

Vi var derfor godt spændte på, om vi også ville syntes, at den er michelin stjernen værdig.

Vi startede med lidt snacks:

Mandler med limfjordsporter
Makrel
Luftig maltbrød med peber
Blinis med stenbiderrogn


Og herefter fik vi en servering med rimet kammusling, gåsefod og cremet og gratineret havesyre. Dette var en fantastisk ret og er en af de bedste appetizers, vi har fået.


Under middagen fik vi desuden to slags brød; hvede og manitoba med limfjordsporter samt to slags smørrelse; noget smør rørt med kærnemælk og en med græskarkærner. Det var virkelig godt brød og smør, hvilket nok også var en af grundene til, at vi blev meget mætte denne aften :)


Første ret i menuen var en tatar på jomfruhummer serveret med dild creme, strand portulak, knækkede kerner, syltet agurk og jordskok på flere måder (som f.eks. rå skiver, syltet og chips). Dette var en lækker og interessant ret.


Anden ret var stegt kulmule med grønne asparges, æg, kapers, korender, bronze fennikel og hollandaise sovs. Endnu en fantastisk ret.


Det var heromkring, at vi begyndte at danne os et godt billede over stedets stil; komplicerede retter men ikke for komplicerede. Mange ingredienser men velbalancerede og ikke en for meget.

Tredie ret var hvide asparges som syltede og friske serveret med syltelage og en creme på hønsesky. Dette var endnu en skøn ret.


Fjerde ret var konfiterede brisler med ramsløg og løg som sprøde, søde og syltede. Dette var en syrlig og saltet ret - god, men jeg savnede lidt brislens fede smag.


Hovedretten var en kalvefillet serveret med kartoffel, løvstikke, gulerødder og bulion.


Vi fik to desserter denne aften.

Første dessert bestod af skyr, rabarber sorbet, skovmærke og lakrids og var helt fantastisk frisk og skøn i smagen.


Anden dessert fik jeg desværre ikke et billede af. Den hed blot "chokolade chokolade chokolade". Den smagte udmærket, men vi var desværre ikke så sultne mere på dette tidspunkt, og vi kunne derfor nemt have undværet den.

Til sidst fik vi lidt sødt til kaffen. Jeg tror, at den eneste grund til, at vi fik kaffe denne aften, var, at Sebastian skulle smage deres hindbærsnitte. Vi havde tidligere på aften, hørt andre snakke om, at der bl.a. skulle være en lille hindbærsnitte til kaffen, og da Sebastian elsker hindbærsnitter ...


Vi var meget imponerede over Den Røde Cottage og har faktisk lige booket bord til sidst i Juli igen. Stedet skifter menu ca. en gang om måneden, så nu kan vi komme tilbage og smage endnu flere af deres fantastiske retter :)

Vi havde en skøn middag på restauranten, hvor vi sad ude i deres "udestue" med varmelamper for at kunne holde varmen. Restauranten ligger midt i en skov, som man blot ligger ekstra mærke til, når man sidder ude. Det blev lidt køligt sidst på aftenen, men varmelamper og tæpper gjorde det holdbart.

Det er faktisk nu for første gang lykkedes os at få besøgt alle årets Michelin restauranter i København (nogle besøg er dog ved at være lidt gamle ):

Noma
Geranium
Grønbech og Churchill
Relæ
Den røde Cottage
Kong Hans Kælder
Søllerød Kro
Era Ora
Kiin Kiin
Nimb Herman
Kokkeriet
Formel B
Aoc

Og jeg må sige, at jeg er ret enig i vurderingen i denne liste.

Den eneste, jeg virkelig undrer mig over, er Relæ, der serverer godt og interessant mad, men en Michelin stjerne er lidt overvurderet i min mening. Nu er det dog et stykke tid siden, vi var der sidst, så måske er det bare blevet bedre med tiden uden, at jeg har opdaget det. Det må jeg have testet af :)

Desuden mener jeg, at Kadeau er en mulig kandidat til næste år.

Ingen kommentarer: