Vi startede med nogle appetizers, der alle var lækre og helt i Herman's stil. De to, der mest imponerede os, var først et ben fyldt med kalvetatar, østers og toppet med en kraftig rygeost. Dernæst var det æbleskiverne, som vi altid er begejstret for på dette sted, og som, for mig, er en af de to ting, jeg mest vil savne ved Herman. Selve æbleskiverne smagte som altid, men denne aften var tilbehøret en syrlig blanding af østers og agurk (tror jeg), og dette gav retten en mere frisk stil, end den normalt har haft.
Østersblad
Afkølede franske østers
Østerscloud med grønne æbler og tang
Ben med kalvetatar, østers og rygeost
Syltet agurk med urter
Æbleskiver som "brændende kærlighed"
Herefter fik vi brød på bordet lavet af Manitoba mel og med havregryn på toppen og menuen startede.
Lun salat af vesterhavs torsk og råkost af knoldselleri
Svampe bisque og forkullet hummerklo med syltet dødstrompet og sherry perler
Grillet hummerhale og ægte sauce af karl johan og mild enebær
Stegt fois gras med henkogte rødbeder, tørrede kirsebær og plade af nougatin
Alle forretter var skønne. Især imponerede hummerhalen med den meget kraftig smagende sauce. Det var en yderst simpel ret men alligevel en af aftenens bedste. Herman er desuden en af de bedste til stegt fois gras, og det er dermed den anden ret, som jeg vil savne mest ved Herman. Faktisk har jeg kun en gang i mit kulinariske liv fået en fois gras, som var bedre, end den de serverer på Herman, og det var på Cinc Sentits i Barcelona.
Confiteret bryst af ungdue med variation af løg, brøndkarsestilke og ramsløgsskud
Inden desserterne fik vi et udvalg af danske ost med hybenmarmelade, brød og knækbrød.
Vi fik to desserter denne aften:
Skyr, jordskokker og marengs også kaldet "Skyr, skyr og atter skyr"
Chokolade og pære også kaldet "Pære Belle Herman"
Den første dessert lavet af den islandske surmælksprodukt skyr var en frisk, sprød og let ret, som jeg syntes var fantastisk. Sebastian var dog ikke så glad for de små sprøde tern af jordskok, der var i. Pære desserten var helt anderledes; blød, cremet og med en kraftig chokolade og pære smag. Denne syntes vi begge var fantastisk.
Til alt det lækre mad fik vi en flaske rødvin: Vosne Romanee 2009 fra Domaine Francois Lamarche. Normalt vælger vi vinmenu eller en flaske hvid til denne type for mad, men det viste sig faktisk at være en udmærket valg med en blid rødvin til maden.
Vi havde en dejlig aften på Herman. Og selvom det ærgrer os, at stedet forsvinder, er vi også spændte på, hvad Herman finder på næst, og hvordan den nye "Nimb Louise" vil være.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar