tirsdag den 19. april 2011

Geist - den nye fra Bo Bech

Restaurant: Geist
Hjemmeside: http://restaurantgeist.dk/

Vi besøgte Bo Bech's nyåbnede restaurant Geist på en søndag aften. Vi sad ved baren og havde frit udsyn til hele køkkenet. Dynamikken i et sådant køkken var sjov at betragte; hvordan de et øjeblik havde travlt og i det næste bare ventede på noget at lave.

Vi bestilte 3 retter fra starten af og havde plads nok til en dessert derefter.

Sebastians første ret var avocado med caviar. Retten så meget lille ud på den store tallerken, selvom prisen var relativ høj sammenlignet med andre retter, men nu er caviar jo også en meget dyr ingrediens. Jeg smagte ikke denne ret, da caviar ikke falder i min smag. Sebastians kommentar til retten var, at det var en udmærket ret, men at heller ikke han sætter nok pris på caviar til virkelig at nyde en sådan ret. Han bestilte mest retten, fordi det skulle være en af Bo Bechs signatur retter fra hans tidligere restaurant Paustian.

Avocado med letsaltet caviar og mandel

Min første ret var tynde flager af blomkål med en meget let pocheret æggeblomme, trøffel creme i bunden samt noget revet ovenpå. Dette var en meget simpel, let og velsmagende ret, jeg gerne spiser igen.

Blomkål med pocheret æg og trøfler

Sebastians anden ret var noget blødstegt løg med en sprød og tynd trøffel flage på toppen. Denne smagte jeg, og jeg synes, at den var virkelig lækker.

Trøffeltærte med bløde løg

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg forstår beskrivelsen af min anden ret. Den stod beskrevet som en cremet suppe, men det jeg fik mindede mere om en consommé i min mening. Men uanset, hvordan den var beskrevet, smagte den helt fantastisk og var min favorit ret denne aften. Consomméen var virkelig kraftig. Jeg er usikker på, om den var lavet af halerne eller morklerne, men tænker, at det måske var af begge dele. Morklerne var hele, store og havde fyld af de møre oksehaler, og på toppen var der noget sprødt - jeg tror, at dette var sprøde strimler af oksehalerne. Retten var lidt besværlig at spise, da man skulle håndtere de store morkler med bare en ske. Smagen derimod; den var helt i top.

Cremet morkel suppe med oksehaler

Til de to første retter fik Sebastian et glas 2009 Sauvignon Blanc fra Kemblefield i New Zealand, og jeg fik et glas 2009 Chablis fra Christian Moreau i Frankrig.

Sebastians tredie ret var en saftig stykke pighvar med nogle lidt specielle osteravioli til. Dette var Sebastians favorit denne aften. Pighvaren var saftig men havde samtidig en god stegeskorpe, som er noget han sætter meget pris på, når det kommer til fisk.

Pighvar med fennikel ravioli af ost

Min tredie ret var nogle skønne jomfruhummere ovenpå stegte benfri andevinger med kakao drysset over. Dette var en dejlig ret med mange kontraster. De bløde og saftige jomfruhummere vs. de fede andevinger vs. den bitre kakao. Jeg er en fan af denne type for kontraster og genkender elementer af denne ret fra min favorit ret fra Bo Bech's tidligere restaurant Paustian, og var det ikke for suppen, ville dette havde været min favorit ret denne aften.

Jomfruhummere med andevinger og Kakao


Til "hovedretten" fik Sebastian et glas 2009 Grüner Veltliner, Charming fra Laurenz V i Østrig, og jeg fik et glas 2009 Bourgogne Rouge fra Dominique i Frankrig.

Retterne på Geist er meget små, og der var klart plads til en dessert - også uden at skulle spise sig overmætte.

Sebastians dessert var bitter chokolade som is og flager. Det var en meget kraftig ret, der var udmærket men ikke noget særligt.

Porøs bitter chokolade

Sebastian fik et glas 2009 Riesling Auslese, Goldkapsel fra Fritz Haag i Tyskland til desserten.

Og jeg skulle naturligvis have en øllebrød, som viste sig at være en meget lille portion øllebrød med en masser creme på toppen. Den smagte udmærket, men jeg ville gerne have haft mere øllebrød og mindre creme.

Cremet øllebrød


Vi havde en dejlig aften på Geist. Den viste sig, at være perfekt til en søndag aften, hvor man helst ikke vil sidde for længe. Retterne kom nemmelig meget hurtigt. Til næste gang vil vi ikke bestille så meget fra starten men istedet bestille ligesåfrit, som vi bliver færdige med retterne. Dette burde give lidt mere pusterum og også en sjov dynamik i aftenen. Vi så flere der gjorde på denne måde.

Vi kan godt lide Geist, men skal vi være helt ærlige, så finder vi retterne lidt dyre i forhold til deres størrelse. Dette er primært pga. de dyre råvarer og de meget raffinerede retter. Jeg er ikke helt overbevist om, at vi vender tilbage til Geist, men kan heller ikke udelukke det. Det var et godt måltid, men til prisen er der bare andre steder jeg hellere genbesøger. Nu har Geist så den fordel, at de har åben søndag, hvad de andre steder ikke har. Så ja, vi vender nok tilbage en anden søndag :)

2 kommentarer:

Morten sagde ...

Geist har været på min to-do liste, men nu tror jeg, at der er andre restauranter, hvor det skal overvejes, om de skal rykkes op foran Geist. Tak for anmeldelsen :)

Påskehilsen

Monne
weekendophold i København
http://weekendopholdikøbenhavn.dk/

Jes sagde ...

Jeg havde på min hustrus fødselsdag d. 22. april 2011 inviteret hende på Restaurant Geist, for at vi sammen kunne få en oplevelse udover det sædvanlige.

Selve restauranten er i alle detaljer fuldstændig perfekt gennemført og super flot. At man sidder ved en bar med udsigt til køkkenet, giver et interessant indblik i kokkenes arbejde, men samtidig en lidt akavet kommunikation med den man deler oplevelsen med, - eller måske var det bare fordi, at vi havde forventet at kunne se hinanden i øjnene....

Når Bo Bech nu har indrettet restauranten, så man sidder og kigger på ham hele aftenen, så burde han måske overveje at have mere kontakt til sine kunder. Han virkede indadvendt og koncentreret om anretning af samtlige tallerkner, der forlod køkkenet, og var på intet tidspunkt ”ude” blandt sine kunder og det hænger slet ikke sammen med navnet, der skulle antyde at man kunne opleve Geist her.

Jeg fik hvide asparges stuvet med østers, som smagte pragtfuldt. Min hustru fik taskekrabbe med tomater og safran. Det smagte af tomat og intet andet. Det var faktisk så stor en skuffelse, at hun senere frarådede en anden gæst at vælge samme ret.

Derefter fik vi trækulsgrillet oksemørbrad med kartofler. Det smagte også pragtfuldt, men uden noget som helst tilbehør af grøntsager. Der var syv små stykker kartoffel og til en mand som mig på over 100 kg, så fylder den ret altså ikke meget, og prisen er trods alt 190 kr. Der kunne sagtens have været et forårsløg, uden at anretningen var blevet ødelagt.
Til desserten valgte vi cremet øllebrød og rødbede créme brúlée. Det var en fantastisk smagsoplevelse, som jeg ikke har oplevet andre steder.

Vi sluttede af med espresso og cappuccino, inden vi blev bedt om at forlade restauranten og sættes os ind ved siden af, for der skulle gøres plads til nye gæster. Uprofessionelt af os, hvis vi burde have vidst det, men det anede vi ikke og vi følte os direkte pisset på, efter at regningen, som vi straks efter betalte, lød på næsten 1800 kr.

Jeg havde store drømme om denne aften, men jeg forlod restauranten med en dyb skuffelse og vi var da enige om, at der var andre restauranter, hvor vi for 1800 kr ville få en langt bedre oplevelse og jeg tvivler på, at vi igen kommer på restaurant Geist.