fredag den 8. april 2011

Moments (Barcelona)

Restaurant: Moments
Hjemmeside: http://www.mandarinoriental.com/barcelona/dining/moments/

På Moments får man ikke appetizers med derimod en mikro menu inden den egentlige menu, og mikro menuen i sig selv er sammensat som en appetizer, forret, hovedret og dessert.

Denne aften bestod mikro menuen af:
Appetizer: Couscous med blæksprutte, tørret frugt, nødder, koriander og mandler.


Forret: Rejer, swiss chard, hvidløg og peber mayonnaise.
Hovedret: Fois gras med ananas og spinat.
Dessert: Krydret Coca brød med pære, ost, cikorie og vinaigrette.

Af mikro menuen var Fois grasen bedst, hvor den friske og skarpe smag af ananas viste sig at være et skønt tilbehør til den fede fois gras. Det var sjovt at få en hel mini menu inden den rigtige menu, og det var også tidsbesparende, da man fik det hele af en gang.

Til mikro menuen fik vi en lækker glas cava CR20.Og mikro menuen havde naturligvis også sin helt egen menu kort:Første ret var grøn "caviar" med grønne ærter og hjemmelavet blodpølse. Dette var en intens og samtidig frisk ret.


Og anden ret var Søpølser (Sea Cucumbers) med mosede bønner, spinat creme og kinaradisse. Og det var så retten, hvor vi spurgte om, hvad det var, men alligevel måtte slå det op på wikipedia, da vi kom hjem til hotellet. For det er ikke lige så nem at forklare:) En sær men meget velsmagende ret. Søpølserne var lidt som blæksprutter men finere i tekstur og smag.

Til de to første forretter fik vi et glas 2009 Basa.


Tredie ret var krebs med artiskokker i tre teksturer; creme, sprød og marineret. Til denne ret fik vi et glas Estrella øl, da vintjeneren ikke mente, at nogen vin passer sammen med artiskokker.


Fjerde ret var torske konfit med en tomatfyldt æggeblomme, rosiner og kvæder.

Til torsken fik vi et glas 2007 Barranc, Priorat.


Hovedretten var iberisk gris (rare done) med æbler, pære og rucola salat.

Denne ret var helt fantastisk. Nok den bedste kødret jeg nogensinde har fået. Den var blodig, mør og havde en fantastisk smag, der mindede mere om bøf end gris. Kommer jeg nogensinde tilbage til moments, vil jeg se, om man kan få denne ret i en større ala carte version.

Til grisen fik vi et glas 2009 Lavendinie fra Rioja, og denne vin fortsatte vi med til osten også, og den viste sig at passe endnu bedre med osten end med grisen.


Osten var en af de bedste udvalg, jeg længe har fået, og tilbehøret var interessant og passende. Jeg var især glad for den blå ost med marcipan tilbehøret. Det må jeg have prøvet, om jeg kan finde ud af at sætte sammen også. Som i kan se på billedet kom osteretten også med sin egen menu kort.


Første dessert var en sød tropisk salat med eksotiske- og røde frugter, mango is og en sjov lyserød bonbon med rose-peber.


Og anden dessert bestod af kokos, Tahiti's vanilje is, ristet chokolade og en sirup på passionfrugt.


Den tropiske salat var flot og gennemtænkt, men anden dessert var klar vinderen i smagen. Den blide smag og konsistens af kokos og vanilje smagte skønt sammen med den intense passions frugt gelé. Sebastian var så begejstret for geleen, at han i smug tog resten af geleen med fingrene :)

Som dessert vin fik vi et glas Jorge Ordeńes & Co.

Aftenen sluttede med kaffe og kagebord der naturligvis også havde sit eget menu kort ligesom mikro-menuen og osten:


Vi kunne især godt lide Filo med lakrids, som i kan se nederst til højre på billedet.


Vi havde forventet, at Moments blev meget dyrere end Cinc Sentits, men det viste sig at blive til næsten samme pris, da vinmenuen inkl. cava'en kun kostede 50 £ på Moments. Som helheds oplevelse, tror jeg, at jeg bedre kunne lide Cinc Sentits, hvor jeg var meget begejstrede for den afslappede atmosfære og det simple men smagfulde mad. På Moments bliver man nøje passet af et hav af tjenere, og maden er kompleks og interessant. Så som helhed er Cinc Sentits måske bedre for mig men to retter på Moments (Grisen og osten) slår klart hovedret og ost på Cinc Sentits. Vi håber på en anden gang at kunne besøge den 3 stjernede søster restaurant Sant Pau.

Ingen kommentarer: