lørdag den 12. januar 2013

SALT

Restaurant: Salt
Hjemmeside: http://www.saltrestaurant.dk/

Vi har et par gange i løbet af 2012 blevet skuffet på a la carte restauranter, og var derfor også lidt forsigtige i vore forventninger til SALT. Heldigvis viste det sig at være en glimrende a la carte oplevelse, hvor retterne var præcis ligeså gode, som de lyder til at være.

Indretningen er skibsagtig med store træbjælker - hyggeligt og effektiv uden at være for hotelagtig. Og betjeningen venlig og afslappet.

Til forret fik Sebastian glaserede svinekæber med rødbede, selleripuré og "peberrodshollandaise". Dette var nogle dejlig møre og godt krydrede grisekæber.


Og jeg fik confit af kanin med svamperisotto, saltet citronskal og parmesan. Dette var en perfekt tilberedt kanin med masser og smag, og risottoen, der stadig havde god bid uden at det var for meget, smagte skønt dertil.


Til hovedret fik Sebastian braiseret oksehale med foie gras krokette, savojkål og kartoffelpuré. Dette var endnu en smagfuld ret, hvor Sebastian især var imponeret over kroketten.


Og jeg fik confit af grisenakke med ravioli, jordskokker som puré og bagte og sennepsbouillon. Dette var endnu en smagfuld ret med noget dejligt mørt kød, dog syntes jeg, at raviolien og måske også løget fyldt med puffet gris var lidt overflødigt. Retten smagte dog stadig skønt.


SALT serverer gode solide og smagfulde retter, jeg gladelig spiser igen. Hvis jeg skal sige noget negativt om stedet, er det nok, at jeg fandt begge mine retter lidt for salte, og for en restaurant, der har tre slags gourmet salt på bordet, er det lidt en skam. Jeg ville næsten hellere, at de var lidt undersaltet, så man selv kunne justere retterne. Alligevel vender jeg gladelig tilbage, da vi som tidligere sagt syntes, at det er svært at finde gode klassiske a la carte i København.

1 kommentar:

Unknown sagde ...

Ser godt nok gourme agtigt ud:)
Rigtig lækre billeder - Man bliver helt vildt sulten af dem :b
Hvis du vil kan du prøve at kigge forbi http://alletiderskogebog.blogspot.dk/