lørdag den 5. januar 2013

Glimrende mad på Kokkeriet (årets sidste restaurant oplevelse)

Restaurant: Kokkeriet
Hjemmeside: http://www.kokkeriet.dk

Vi besøgte Kokkeriet to gange for ca. to år siden. Første gang var vi meget begejstrede og anden gang lidt mere kølige. Siden da har vi haft travlt med at besøge nogle af alle de andre fantastiske restauranter i byen, og jeg var da også lidt tilbageholdende, da Sebastian meddelte, at han gerne snart ville besøge stedet igen. Vi besøgte det mellem jul og nytår, og det viste sig at være en glimrende oplevelse.

Vi startede med nogle snacks, der bl.a. bestod af:

"Indbagt" laks.
"Dyrlægens natmad" med bl.a. foie gras.
Et udvalg af knækbrød med dip.
Torsk med blæk og rødbede.
Tun tatar.

Alle snacks var lækre, smagfulde og innovative.


Og herefter startede vi med vores 6 retters menu, hvor de første tre retter i menuen, var:

Skummende løgsuppe serveret i løgskaller med ristet perleløg og purløgsolie.
Ristet kammusling serveret i sin skal med kveller, tang og havtorn.
Sandart serveret med blomkål, æggeblomme, hasselnødder og en skive glaskål på toppen.

Alle tre retter var yderst smagfulde. Jeg var især glad for sandarten, der smagte skønt med kålen og æggeblommen, hvorimod både min mor og Sebastian har kammuslingen, som deres favorit ret denne aften. De var især imponerede over rettens cremede konsistens, som er lidt usædvanlig for en kammuslingeret.


Herefter fik vi to kødretter; en kød forret og hovedretten:

Letrøget lammebrissel og tunge serveret med geleret dild og rejebouillon.
Skank af dyr serveret med skorzonner, hvid chokolade og en sovs på gammel dansk.

Lammeretten var Kokkeriets variation på "lam i dild med rejer", og var nok den eneste ret denne aften, som vi alle tre var enige om, ikke var en favorit, ellers var alle retter denne aften skønne.

Jeg hader gammel dansk - bare lugten af det er nok til at skræmme mig væk, men aftenens hovedret, som var super mørt kød skåret af en dyrekølle ved bordet og serveret med en sovs på gammel dansk smagte himmelsk. Og retten er sammen med sandarten en af mine favoritter for denne aften.


Inden desserten fik vi en pre-dessert baseret på den klassiske waldorfsalat.

Og desserten var grønne æbler med yoghurt, friteret brød og estragon. Dette var en dejlig let og frisk dessert, og heldigvis ikke for tung ovenpå en relativ stor hovedret.

Og til kaffen fik vi lidt sødt formet som grøntsager.


Vi havde en skøn aften på Kokkeriet, og der er ingen tvivl om, at stedet har forbedret sig siden sidst. Betjeningen var helt perfekt og yderst opmærksomt uden at være for snobbet eller påtrængende. Og maden var skøn og til tider fantastisk.

Jeg er glad for, at Sebastian overtalte mig til at besøge stedet igen. Og vi vender klart tilbage igen - og uden tøven denne gang :)

Ingen kommentarer: