lørdag den 12. januar 2013

De bedste restaurant besøg i 2012

Så er 2012 slut, og som noget nyt vil jeg nu give et bud på de bedste restaurant oplevelser, vi har haft, i løbet af året.

Jeg vil inddele i tre kategorier :
***
3 stjerner for den formidable og perfekte total oplevelse.
**
2 stjerner er stadig fantastisk, men der blev begået nogle fejl, og/eller der var nogle fejlskud i menuen.
*
1 stjerne er stadig rigtigt godt, men oplevelsen var stadig lang fra perfektion. Der blev begået nogle fejl, og/eller der var for mange fejlskud i menuen, og/eller måske var maden bare ikke helt så meget i vores smag.

Og året gav følgende:

***

Frederikshøj (Århus): Dette var et af årets store overraskelser og beviset på, at der findes top mad andre steder i Danmark end i København. Vi besøgte stedet to gange i løbet af året, og stedet er på nuværende tidspunkt blandt mine absolut favoritter. Det er perfektion til det yderste men samtidig med masser af kant og unikke oplevelser.

Geranium (København): Vi besøgte Geranium til Sebastians fødselsdag i Oktober i år. Jeg var nok lidt bekymret for, at den ville skuffe, når vi nu altid har elsket den, og derfor forventede rigtig meget af stedet. Men heldigvis viste den sig at være nøjagtig så fantastisk, som den altid har været.

Herman (København): Dette var klart en af vores top favoritter, men desværre lukkede stedet i løbet af året. Vi kommer især til at savne hans æbleskiver med brændende kærlighed, og hans stegte foie gras.

Frántzen/Lindeberg (Stockholm): Endnu en af vores top favoritter, der desværre ligger i Stockholm. Stedet er dog så fantastisk, at den uden tvivl er rejsen værd. Sebastian beskriver også besøget, som den bedste total oplevelse for ham i år.

La Degustation (Prag): Dette er endnu en af de restauranter, der er en rejse værd. De serverer fantastisk mad i sin hel egen stil med en solid tjekkisk indflydelse.

**

Kokkeriet (København): Vi have et skønt besøg på Kokkeriet i december, og den er meget tæt på at få de tre stjerner fra mig.

Alberto K (København): Dette var endnu en af årets store overraskelser. Vi har i årevis sprunget restauranten over til fordel for andre steder, men nu, hvor vi endelig fik taget os sammen til at besøge stedet, viste den sig uden tvivl at være i klasse med mange af de andre fantastiske steder, vi har i København. Og der skal ikke meget til, for at også denne vil rykke en kategori op.

Dinner (London): Vi fik en fantastisk frokost på Dinner, og stort set alt var perfekt og interessant med sin helt egen charme.

Sketch (London): Vi fik en billig frokost menu på stedet. Det var en interessant og speciel oplevelse - både med maden og omgivelserne. Jeg tror, at hvis man ofrer lidt flere penge på stedet, da vil den måske rykke op i næste kategori.

FACIL (Berlin): Vi fik en skøn frokost på FACIL, hvor jeg især var imponeret over min hovedret med gris, majs og BBQ, der viste sig at være en fantastisk blanding.

*

Kadeau (København): Når Kadeau er god, så er den helt fantastisk, men alligevel har de nok stadig lidt skønhedsfejl, de skal rette op på, inden de kan rykke op i kategori.

The Ledbury (London): Vi fik kun en frokost på stedet i år, hvorfor den kun befinder sig i denne kategori. Ved tidligere besøg har den været meget bedre, og er stadig blandt vores favoritter, så måske rykker den op til næste år.

Den røde cottage (København): Vi besøgte den røde cottage to gange i løbet af året, og oplevede både retter, som var helt fantastiske og andre, som bare var gode. Det er lidt en svingende oplevelse, men når de er gode, så er de også rigtig gode.

Tim Raue (Berlin): Vi fik en god og interessant asiatisk frokost på michelin niveau, hvad er ret usædvanligt. Og jeg spår, at de vil være endnu bedre til at lave en tasting menu, end en kortere frokost, så måske vil de til næste år få en bedre karakter fra mig. Dog vil jeg gerne sikre mig at få deres fantastiske dim sums igen.

Marcus Wearing (London): Vi fik i år for første gang tasting menu på Marcus Wearing, men det viste sig desværre, at hans stil passer bedre til en tre retters menu. Aftenens favorit var de bedste brisler, jeg nogensinde har smagt - WOW, men ellers var der for mange fejlskud, så næste gang skal det blot være en frokost menu på stedet.

Nobu (London + Budapest): Nobu er ikke perfekt, men er stadig det bedste Japanske sted, vi har besøgt. I Budapest fik vi f.eks. den bedste sushi, vi nogensinde har fået, og i London en fantastisk signatur ret af "Black Miso Cod".

AOC (København): AOC var lidt en blandet oplevelse for mig - måske fordi jeg havde forventet mig for meget af stedet. Både Sebastian og min mor var dog henrykte over stedet, så måske er det bare mig, der er noget i vejen med.

Nimb Louise (København): Som erstatning for Herman åbnede Nimb Louise, hvor vi fik en udmærket frokost. Stedet lukkede dog igen med sidste servering nytårsaften.

Aqua (Wolfsburg): Aqua serverer nok nogle af de mest fancy og perfekte retter, jeg nogensinde har fået. Grunden til, at den alligevel ikke får mere end en stjerne af mig (den får tre af Michelin) er, at perfekt nogen gange bare kan være lidt for safe og ligegyldigt. Vi foretrækker nok mad med lidt mere kant.

Ti Trin Ned (Fredericia): På Ti Trin Ned fik vi smuk og delikat mad, der var rigtig lækker, men som nok ikke er en rejse i sig selv værd.

Il Grappolo Blu (København): Vi fik en mega tasting menu på stedet med god variation i retterne. Eneste ulempe ved besøget var dog, at vi bare fik for meget - både af mad og af vin. Det kan man dog nemt rette op på, bare ved at vælge færre retter.

Radio* (København): Jeg har besøgt nyåbnede Radio ikke mindre end tre gange i 2012 - det siger næsten sig selv. Maden er skøn - ikke perfekt men skøn - især hvis man tager prisen i betragtning.

Höst* (København): Stedet serverer interessante og smagfulde retter, hvor jeg især var imponeret over min meget usædvanlige forret med kammusling og speltgrød.

Pluto* (København):  Pluto serverer små kraftige retter i family style, hvor man deler retterne, så man kan prøve meget mere.

*) Skal man tage prisen i betragtning vil jeg også give en "Bitten Gourmand" til Radio, Höst og Pluto for at servere skøn gourmet mad til en meget rimelig pris.

Og det var så, hvad det blev til, i 2012. Så må vi se hvad 2013 har at byde på.

Godt Nytår til alle!

2 kommentarer:

Thomas Jepsen sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Thomas Jepsen sagde ...

Hej,

Er det muligt at få et link til

http://kjobenhavn.dk

Fra din restaurant-blog?

Venlig hilsen,
Thomas