lørdag den 15. december 2012

Mega tasting på Il Grappolo Blu

Restaurant: Il Grappolo Blu
Hjemmeside: http://igb.dk/

Vi har besøgt Il Grappolo Blu før med lidt svingende tilfredshed. Nu har stedet lavet helt om på deres menu, så man istedet for en standard tasting menu får en tasting menu, hvor alle retter er endnu mindre, så man kan prøve mere. Dette lød for os som et fantastisk koncept, så Sebastian bookede et bord og bestilte på samme tid deres udvidede menu på 30 retter, som skal forudbestilles. Ellers kan man "kun" vælge imellem 10, 15 eller 20 retter.

Retterne kom 3-5 af gangen, og det tog nok ca. 5 timer at komme det hele igennem.

Vi startede med 10 fiske anti pastis, der bestod af:

Pighvar
Balsamico marineret makrel med rosenpeber og syltet peberfrugt
Bagt laks med pesto
Tigerrejer
Dampet østers med porrer, smørsovs og birkes


Blæksprutter
Sværdfisk rulle med aromatisk brød, parmesan og oliven olie
Kammusling med danske kartofler og persille
Torsk - måske syltet
Grillet tun


Det er virkelig imponerende, hvordan det lykkedes dem at lave 10 så forskellige fiske anti pastis. Alt var godt, men skal vi vælge favoritter, så er det uden tvivl sværdfisk rullen, kammusling med kartoffel og den syrlige makrel.

Herefter fik vi 10 kød og grøntsags anti pastis, der bestod af:

Vitello Tonnato - Kalv med tunsovs
Lasagne af aubergine, frisk tomat og parmesan
Svamp med vagtelæg og trøffel
Millefoglie med kalvetunge og foie gras
Rulle af grillet courgette og soltørret tomat


Bom bon af and med økologisk quinoa
Duelår med friteret pasta
Cappachio med trøffel
Paneret kanin med måske æble på toppen
Kalv med ruccolo salat og parmesan


Af de 10 kødlige anti pastis var det især due låret, aubergine lasagnen og vitello tonnataen, der imponerede, men igen var alt lækkert.

Og herefter fik vi 4 pasta retter:

Pasta med den italienske kødbolle
Pasta med skaldyrs ragù
Mezzelune pasta med svampe og trøfler
Friteret ravioli med ricotta og merian serveret med friske tomater


Vi var ikke så glade for den med skaldyr, men ellers var alle pasta retterne gode. Det var dog heromkring, at det gik op for os, at vi nok ville få pladsproblemer - for vi var ikke rigtig sultne længere.

Herefter kom der hovedretter. Først nogle fiske baseret og derefter nogle kød retter.

Havbars serveret med crust af kartoffel og salmoriglio
Havtaske vendt i parmesan og chili


Osso Buco
Lam lollipop


Af hovedretterne var jeg især glad for havbarsen med den sprøde kartoffel på toppen.

Inden dessert fik vi et udvalg af tre oste.

Og desserten bestod af 3 små desserter; Varm chokolade kage, is og en kage, jeg ikke helt fik fat i hvad var.


Der er ingen tvivl om, at dette var rigtigt godt mad, men der er heller ingen tvivl om, at 30 retter (og især med en 7 glas vinmenu) er alt alt ALT for meget. 20 ville nok have været mere passende for os, og hvis vi ikke kan få plads til de 30, så tror jeg ikke, at der er mange der kan.

Men maden var god, og vi vender helt sikkert tilbage en dag, men til en mindre menu dog. For det her våger vi os ikke ud i igen, og Sebastian har nu sagt, at næste gang han får den slags ideer, som bare lyder af alt for meget, så skal jeg bare minde ham om denne aften, hvor både dessert, ost og noget af hovedretterne slet ikke blev spist op.

Ingen kommentarer: