lørdag den 17. november 2012

Tilbage på Kadeau

Restaurant: Kadeau
Hjemmeside: http://www.kadeau.dk/kadeaukobenhavn.php

Vi besøgte Kadeau, i deres nye omgivelser, for første gang sidste lørdag.

Vi bestilte menuen "Bornholmerbank", der bestod af 8 retter med vinmenu, champagne og kaffe/sødt til at slutte af på.

Inden menuen fik vi appetitvækkere i tre omgange.

Først en friteret jordskok med svampecreme og støv, og en jordskok bouillon til at slutte af med.
Dernæst en skive glaskål, toppet med søpindsvin og grønkål, samt en havtaskelever paneret med rug og kyllingeskind.
Og sidst en gravad dyrekølle med gran, samt en rødbede chip men en tatar på lamme hjerte og krebsehale støv.

Alle snacks havde en god kraftig smag og en god blanding af teksturer. Sidste gang fik vi alle snacks på en omgang, men nu får man dem altså over tre omgange, sikkert fordi, at de nu har mere plads i køkkenet end før, og derfor bedre kan håndtere de flere tallerkener. Jeg kan godt lide, at få mine appetitvækkere af flere omgange, men problemet her var, at de kom så hurtigt efter hinanden, at de næsten ligesågodt kunne være kommet af en omgang.


Første ret i menuen var blæksprutte serveret med østers, ræddike, æble og tørrede urter. Dette var en interessant, dejlig frisk og let blomsterlig ret. Det er nok den mest pæne og nydelige servering af blæksprutte, jeg har fået, men personligt ville jeg hellere have haft blæksprutten i centrum uden så mange andre smage. Sebastian derimod kalde dette den bedste blæksprutteret, han har fået.

Anden ret var brændt kammusling med grønkål, hasselnødder, gæret ærtesaft og agurk. Jeg syntes også, at jeg kunne smage dild i retten, men det kan også have været den gæret ærtesaft, der gav en lignende smag. Dette var en rigtig lækker ret, hvor det nu var mig, der foretrak retten, hvor Sebastian bedst kan lide kammusling rå på en nigiri. Det der imponerede mig ved denne ret, var netop at kammuslingen havde en dejlig skøn let brændt skorpe men indeni, der var den stadig tæt på rå. Og de øvrige ingredienser passede perfekt til kammuslingen - især grønkålen.

Tredie ret var rå oksetatar med tørret rødbede, hyberose og marv. Dette var en dejlig let og elegant tatar, og vinmatchen dertil, som var en 2/3 rød vin, var perfekt dertil. Jeg fik desværre ikke fat i navnet.


Og herefter gik vi så over til de varme retter, hvor fjerde ret var torsk med grønkål, blomkål, sortkål, brændt smør, valle, grønne jordbær og heltrogn. Dette var en fantastisk ret.

Femte ret var cremet korn serveret med æggeblomme, svampe, persille og syltet rabarber. Dette var en udmærket ret, men den blev måske serveret lidt for kølig, der gjorde at ægget havde sat sig lidt.


Og herefter fik vi hovedretten, som var lam med skorzoner, asier, jernurt, pære og røget smør. Sebastian var glad for denne ret, hvor jeg er lidt tvivlende.

Inden dessert delte vi en tilvalgt osteret, der bestod af en blå ost og en rødkit. De smagte udmærket og blev serveret med dansk honning og sprødt brød.


Første dessert var en "bornholmsk mejeri" ret med jordskokker, brunet smør og hasselnødder. Det var en udmærket ret, vi dog før har fået bedre. Sebastian var som altid med desserter, der har jordskokker i sig, ikke en fan.

Sidste dessert bestod af vilde blåbær, the, kærnemælk, fløde og skovmærke, og var rigtig lækker.

Og til sidst fik vi kaffe/the, hvor vi fik serveret nogle sidste søde snack, som bestod af to sten hver, en som var lavet på karamel og en på kagedej. Begge var rigtig lækre.


Vi var allerede ret begejstrede, sidst vi besøgte Kadeau. Maden var fantastisk, men omgivelserne, især de ubehagelige stole, og betjeningen, især hastigheden som retterne kom med, levede langt fra op til kvaliteten af maden. Så da stedet lukkede for at flytte til nye og bedre omgivelser, så regnede jeg med, at de på samme tid ville få disse "fejl" rettede til.

Største ændring siden flytningen er dog størrelsen af stedet. Jeg ved ikke, om stolene er de samme, men de er i hvert fald stadig ikke særlig behagelige, at sidde en hel aften på. Timingen har de dog fået lidt bedre styr på. Visse retter, især i starten, kommer stadig hurtigt efter hinanden, men det var stadigt klart bedre end sidst.

Maden er stadig rigtigt godt, og der er ingen tvivl om, at vi vender tilbage, selvom jeg nok havde håbet på mere ved dette besøg.

Ingen kommentarer: