lørdag den 13. oktober 2012

Skøn mad på Alberto K

Restaurant: Alberto K
Hjemmeside: http://www.alberto-k.dk

Alberto K har stået på vores ønskeseddel i en evighed, men hver gang vi har skullet vælge en restaurant, har der været et andet sted, hvor vi syntes, at menuen lød bedre. Men nu blev det så endelig Alberto K, der blev valgt, hvor det kun var hovedretten i menuen, vi var skeptiske overfor, og det var kun fordi, at der var tale om kalv, som ikke normalt er en af vores favoritter. Men kalv er så in for tiden, at det alligevel er nærmest umuligt at undgå, og det kunne jo være, at de ville overraske os.

Og det gjorde! Men mere om det senere.

Vi valgte deres 7 retters-menu og valgte desuden selv en flaske vin dertil; en 2007 Clos Mogador fra Clos Mogador, der var en rigtig god rund og fyldig rødvin med masser af forskellige smagsnuancer men samtidig blød og velbalanceret.

Inden menuen fik vi en række snacks:
let tilberedt reje med strand urter
østers og pære med luftig peberrodsskum
luftig spinat skum med kyllingegelé og kaviar serveret i en æggeskal
røget vagtelæg med spiselig æggeskal lavet på spiselig lertype og smør
enebær røget pighvar og lardo
kugler lavet på skum af pighvarrogn dyppet i bacondrys

Alle snacks var lækre og originale med små sjove detaljer som en saks for at man selv kunne klippe pighvaren ud af enebærgrenene, den var røget i, en pincet til at spise rejen med og spiselig æggeskal.

Desuden fik vi to slags brød til menuen; en mørk med malt og en lys med minitoba. Og til brødet fik vi noget skønt smør; en hjemmelavet saltet smør og en rørt op med kærnemælk.


Som første ret i menuen fik vi makrel med hasselnødder og græskar, hvor hasselnødderne kom som friske i tynde skiver på toppen af fisken og i den cremede sovs, og græskaret kom som creme, skiver og som olie lavet af græskarkerner. Det var en udmærket ret, men vi syntes nok at fiskens smag blev lidt overdøvet af de andre ingredienser - især de friske hasselnødder.


Anden ret i menuen var en god stegt vesterhavstorsk med kål, tang, strandurter og en blanc de blanc sovs med løgrom. Dette viste sig at være en skøn og velsmagende blanding af ingredienser.


Og herefter fik vi jomfruhummer med jordskokker, brunet smør og spiselige blomster og urter. Dette var en fantastisk ret med en ret blomstrelig smag, og var aftenens første favorit for mig.


Fjerde ret var saltbagt selleri med selleri chips, morkler, kyllingehjerte, urter og en blød æggeblomme. Dette var en interessant ret, hvor sovsen, der var lavet på morkler smagte fantastisk - især når æggeblommen rente ud i den, men ellers var retten nok ikke så meget for mig.


Hovedretten kom i to serveringer af kalv.

Først fik vi en meget rare kalvemørbrad, der var dejlig saftig og mør. Kalven blev serveret med porer, kantareller, urter og en rigtig god sovs på svampe, enebær og ramsløgskapers. Som sagt er vi normalt ikke så glade for kalv, men denne næsten rå kalvemørbrad smagte simpelthen fantastisk sammen med tilbehøret, og retten blev hurtigt min nye favorit ret for denne aften.


Og anden servering var super møre kalvekæber serveret med en kraftig smagende svampecreme og dækket med et løg "læder", der blev brændt sprødt ved bordet. Kæberne var rigtig gode og var fylde af smag - især med svampecremen til.


Vi valgte ikke at få ost denne aften, da der ganske simpelt ikke var plads til det, og vi gik derfor direkte til aftenens to desserter efter hovedretten.

Første dessert bestod af en sorbet på gråsten æble serveret med karamel, timian og en sne lavet på kamille. Sneen blev lavet ved at frysetørre en kamillete ved bordet - endnu en sjov detalje. Dette var en dejlig frisk dessert, der samtidig også virkede som en slags ganefriske inden dessert nummer to.Og sidste dessert var øllebrød med fløde serveret med sødskærm og mørke bær som sorbet, friske og blød marengs. Og selvom jeg var meget begejstret for hovedretten slog denne ret alligevel hovedretten, og dette blev altså aftenens bedste ret for mig. Jeg elskede blandingen af øllebrød sammen med fløden og de skønne bær.


Vi er ret begejstrede for Alberto K efter dette besøg, og der er ingen tvivl om, at vi vender tilbage. Selvom der var et par retter, jeg var knap så begejstret for, så er det bare ikke tit, at jeg tre gange under en middag finder en ny ret som aftenens favorit. Og så skal de have stor ros for rent faktisk at kunne finde ud af at lave en god kalve ret - skønt.

Ingen kommentarer: