mandag den 5. december 2011

Tilbage på Kong Hans

Restaurant: Kong Hans
Hjemmeside: http://www.konghans.dk

Vi startede med et glas Dom Pérignon 2002 til diverse appetizers. Vi fik først æg, nødder, chips og dip, som var stort set det samme som på sidste besøg på Kong Hans.

Derefter fik vi en mix af musling med en røget creme på toppen samt en krokette med råbuk kød og consommé af dyret. Dette var en udmærket appetizer, hvor især den røgede skum var helt fantastisk. Den kom med en glas kuppel over sig fyldt med røg, der gav en meget passende duft, mens man spiste den delikate ret.


Første ret i menuen var torsk med kaviar, tempereret æggeblomme, dild og tyk syrnet fløde.


Anden ret var grillet hummer med porrer, løg, skaldyrs skum, finthakkede nødder og en lille dej pakke med fyld af hummer og porre.


Tredie ret var æbleskive med fois gras og svesker serveret med "flormelis" på andefedt, sveske marmelade og en marmelade med smag af glögg.


Fjerde ret var imiteret "risengrød med smør og kanel", som bestod af stykker af juleand i bunden, risotto over og til sidst toppet med smørklat og "kanel", som ikke var kanel, men jeg kan heller ikke rigtig huske, hvad det så var. Dette er en af de retter, der ser så hyggelig ud, men samtidig forventer man sig ikke så meget af smagen. Den smagte dog fantastisk! Og var min favorit ret denne aften.


Til hovedret fik vi tre forskellige stykker gris, der kom fra tre forskellige grise sorter og fra tre forskellige lande. De kalde retten "G3 topmøde" :) Dette var en meget smagfuld ret, men jeg tror, at jeg ville have foretrukket en mindre kompliceret udgave. Selvom det selvfølgelig er sjov med de 3 forskellige stykker, så havde den sikkert smagt ligesågodt med bare et stykke.


Og inden desserten fik vi hver vores udvalg fra oste bordet. De har et rigtigt godt osteudvalg på Kong Hans med et stort udvalg af oste, tilbehør og kiks.Til første dessert fik vi en sorbet af friskost og mandarin med mandarin og friskost på forskellige måder.


Og anden dessert, der også var aftenen sidste servering, var en valnøddeis med honningkage, æggepunch og kanelsirup.


Begge desserter var lækre - den første let og elegant og den anden mere tung og julelig.

Vi havde en skøn aften på Kong Hans og vender klart tilbage. Nu har vi to år i træk fået hans julemenu, og han er rigtig god til at lave nyfortolkninger af danske juleretter. Men jeg tror, at vi næste gang prøver den menu, han serverer udenfor juletiden, om ikke andet, så for at se om han er ligesågod til denne.

1 kommentar:

Fru Nielsen sagde ...

råbuk kød = råbukkød
glas kuppel = glaskuppel
skaldyrs skum = skaldyrsskum
sveske marmelade = sveskemarmelade
favorit ret = favoritret
grise sorter = grisesorter
ligesågodt = ligeså godt (!)
oste bordet = ostebordet
valnøddeis med honningkage, æggepunch og kanelsirup = SMUKT!