søndag den 18. december 2011

Retour - den nye fra bearnaise kongen Oubæk

Restaurant: Retour
Hjemmeside: http://retour.dk/

I november åbnede Rasmus Oubæk hans nye restaurant sammen med kollegaen Jesper Marcussen. Den sidste kender vi ikke så meget til, men Oubæk kender vi bl.a. fra hans tidligere restaurant, der også stadig bærer hans navn og styres meget, som da han stadig var der. Vi var godt spændte på at besøge det nye sted, der bl.a. skulle have en fantastisk bøf bearnaise.

Vi startede med lidt snacks, mens vi ventede på forretten. Den bestod af 2 slags pølser, skinke, røget and, mandler, cornichoner og et enkelt vagtelæg med mayonnaise til. Det smagte alt sammen udmærket, men forretten kom faktisk så hurtigt, at vi ikke engang var blevet færdig med at dele anretningen. Det fjerner lidt ideen med "snacks mens du venter".


Til forret fik Sebastian en stegt pighvar med spinat, løg, tomat og hollandaise. Jeg smagte en bid af denne, og den smagte absolut fantastisk. Retten var let, elegant og havde samtidig masser af smag.


Og jeg fik ravioli med snegle, parmesan, smør og salvie. Dette var en interessant og smagfuld ret. Jeg syntes, at det var sjovt at få snegle på en lidt anderledes måde end den sædvanlige med bare smør og hvidløg, og jeg tror faktisk, at jeg foretrækker denne variant, hvor sneglene godt nok er i centrum på retten, men hvor de samtidig har masser af veludvalgt tilbehør.


Til hovedret fik Sebastian en ribeye med pommes frites, salat og bearnaise sovs. Det var en stor, fed og velstegt bøf, og den smagte fantastisk. Sebastian siger, at bøffen og bearnaisen er ligesågod, som den vi får på mash. Og da den bøf+tilbehør, vi plejer at få på mash, koster 100 kr. mere end denne, må vi klart anbefale denne. Jeg fik en bid af retten, og har allerede bestemt mig for, at det er denne, som jeg skal have til hovedret næste gang.


Og til hovedret fik jeg gris med surkål, stegte æbler, fois gras og kartofler. Grisen kom som pølser, bacon, flæske steg og en krokette med fyld af noget super mørt kød. Det smagte skønt, dog syntes jeg, at fois grasen var unødvendigt, og som jeg sagde til Sebastian, så manglede retten lidt sennep som tilbehør. Det fik jeg dog straks, da Sebastian spurgte tjeneren, om jeg kunne få noget til retten. Jeg blev endda spurgt, om det skulle være fint eller grovt. Det, syntes jeg virkelig, er flot gjort af køkkenet, jeg ville dog have foretrukket, at jeg havde fået det med fra starten. Retten mindede meget om en choucroute, som ofte (måske altid) serveres med sennep.


Vi havde en dejlig og hurtig aften på Retour. Maden er meget velsmagende og overraskende billig. Forretterne kostede f.eks. fra kun 85 kr.

Retterne var desværre så store, at vi ikke havde plads til dessert, selvom de også lød lækre. Jeg er faktisk ikke sikker på, at vi ville kunne få plads til tre retter på dette sted, så skal vi i hvert fald skippe snacksene i starten og spise mindre brød. Sebastian havde håbet lidt på, at de brugte samme koncept, som på "Oubæk", hvor de fleste retter er små nok til, at man har plads til flere.

Der er ingen tvivl om, at vi vender tilbage til Retour. Måske en søndag, da stedet har valgt at have åben på denne dag.

2 kommentarer:

Lasse sagde ...

Hej Bitten

Tak for beretningen fra Retour. Skal selv derhen senere på måden. De har jo fået rigtig gode anmeldelser - både fra jer og fra dagbladene. Da jeg selv var meget begejstret for MASH og brasseriemad generelt, er jeg meget spændt.

Håber snart I får smidt nogle kilo, så vi andre kan læse videre på nye anmeldelser :-)

Mvh.
Lasse
www.lasseryberg.dk

Lasse sagde ...

Så fik jeg spist en bøf:
http://lasseryberg.dk/2012/02/tilbage-hos-oubaek-retour/