lørdag den 15. oktober 2011

Farvel til The Paul

Restaurant: The Paul
Hjemmeside: http://www.thepaul.dk/welcome.html

Da vi hørte, at The Paul skulle lukke, skyndte vi os at booke et bord dertil, så vi en sidste gang kunne nå at nyde en frokost på The Paul.

Vi startede med nogle snacks:

Grønne ferskner
Røgede tandori krydrede cashew nødder


 Grønne oliven
Kiks med Iberico skinke, sardin og hindbær


Alle snacksene var lækre, og jeg var især begejstret for de grønne oliven, hvorimod Sebastian mere var til nødderne og de interessante men (i min mening) ret sure grønne ferskner.

Og herefter startede menuen, hvortil vi fik to slags brød: malt og hvid. Især det hvide smagte fantastisk.


Første ret i menuen var østers med salturt, østersblad, iset peberrod og oliven olie.


Og anden ret var en japansk "Kaffir Dashi" suppe med pære, kammuslinger, hummer og andet godt fra havet.


Tredie ret var rødtunge med syltede svampe, stegt røget marv og brøndkarse som hel og creme.


De tre første retter var alle gode; den første var mild og frisk, den anden opfindsom og smagfuld og den tredie simpel med kun få vel udvalgte ingredienser.

Og fjerde ret var havtaske med charcuteri relish - eller rester fra pølsebordet, som man også kan kalde det. Denne ret var frokostens første højdepunkt for mit vedkommende. Jeg syntes, at den faste havtaske med den milde smag smagte skønt til den intense nærmest brændte pølse relish. Samtidig tror jeg, at det er en ret man enten vil elske eller hade, og for Sebastian var det faktisk frokostens lavpunkt - sært. Jeg syntes, at det var en skøn ret.


Femte og sidste forret var en slags japansk cappachio af noget super mørt og marmoreret bøf fra Himmerland serveret med kinaradise (Daikon) og miso mayo. Dette var endnu en fantastisk ret og frokostens anden højdepunkt - og denne gang var også Sebastian enig. Paul Cunningham serverede selv denne ret for os, og efter flere japansk inspirede retter kunne Sebastian ikke lade være med at spørge, om det skulle være en sushi sted han åbnede næst. Paul mente dog, at der var større chance for en pølsebod.


 Hovedretten var due som bryst, lår og pølse serveret med rødbede og brombær.


Første dessert var citron creme pie, som var en trio af citron sorbet, creme og en kugle af noget, der mindede om en ubagt marengs.


Og anden dessert var hasselnødder med kaffe karamel, is og trøffel på toppen.


Begge desserter var lækre og ikke for tunge efter en sådan længere og mættende menu.

Og til at afslutte frokosten fik vi nogle petit fours:

Earl grey financier
Espresso karamel
Hjemmelavet Riesen-agtig karamel


Financier'en var helt fantastisk - så nybagt, at den stadig var ret varm i det.

Vi havde en skøn sidste frokost på The Paul, og selvom vi kommer til at savne stedet, så glæder vi os til at se, hvad han finder på næst. Jeg tvivler nu på, at det bliver en pølsebod. Men selv hvis det bare bliver til det, så skal vi nok besøge stedet:)

Ingen kommentarer: