tirsdag den 30. august 2011

Munkebo Kro

Restaurant: Anden/Munkebo kro
Hjemmeside: http://www.thomaspasfall.dk/

Normalt er vi i udlandet eller på en af mine Københavnske favorit steder til min fødselsdag, men i år bestemte vi os for at prøve noget helt nyt. Vi bookede en tasting ophold på Munkebo kro, der inkluderede tasting menu+vinmenu, en flaske champagne, overnatning og morgenmad.

Munkebo er en hyggelig by ca. en halv time med bussen fra Odense. Stedet ligger tæt ved vandet med Kertinge Nor på den ene side og på den anden side, lidt længere væk, Odense fjord. Om eftermiddagen gik vi en lang tur op til Munkebo bakke, hvor der var en tårn med fantastisk udsigt - man kunne her se vandet til begge sider. Det var desværre gråt i vejret denne dag, og vi kunne sikkert have haft bedre udsigt, hvis det ikke havde været gråt i vejret.


Tilbage på hotellet nød vi vores flaske champagne med de snacks, der fulgte med. Og da klokken blev halv syv havde vi vores reservation i Restaurant Anden.

Restauranten var hyggelig med udsigt over vandet.

Menuen var denne aften:
Håndpillede rejer
Krabbe ballotine med fynsk løg salat og mini porre
Graved multe med fennikel, dild, mayo og agurk
Ristet helleflynder med sprøde kartofler, søde ærter samt røget skum

Hyben som sorbet og kompot med "pulveriseret" fois gras
Kæber og brissel med majs, hindbær og egen creme
Filet Royale med Karl Johan svampe, sommer selleri og senneps sauce
Ostebord
Iskold kærnet mælk som "koldskål" med chokolade fyldte kirsebær
Syltet kirsebær med cremet fromage, sorbet og citrus
Menuen havde nogle interessante indslag såsom;
- multen, der var usædvanlig fast i teksturen og derfor gav en hel ny oplevelse af fisk.
- første hovedret, som bestod af en stor kugle af kalvekæber med en fars af brisler omkring. Dette var nok aftenens højdepunkt for mig

Ellers var alt udmærket, men stilen er nok ikke lige os.

Og til maden fik vi en lækker vinmenu, der dog blev skænket lige rigeligt op af. Efter en flaske champagne i værelset blev det lidt for meget.

Morgenmaden næste dag bestod af et bord fuld af lækkerier. Det var en meget afslappende måde at få morgenmadsbuffet, hvor man end ikke behøver at rejse sig efter maden, men samtidig virker det som spild, når nu man ikke har lyst til alt.

Bordet bestod bl.a. af:
Kaffe, te og juice
Blandet brød
Laks, brie og pålæg
Lun leverpostej med syltede champignoner og sprød bacon
Drænet yoghurt med frugt og müsli
Hjemmelavet smørbar chokolade og marmelade
Pocheret æg med en slags creme og noget sprød


Og så var der alle ænderne.Spredt over hele Munkebo kro er der samlinger af ænder.

Det var sjovt at prøve et rigtigt kroophold, og vi gør det muligvis igen til næste år. Der tror jeg dog, at vi accepterer det ekstra besvær med at tage hele vejen til Jylland og vælger en af disse to steder, som jeg har hørt meget godt om:

Jeg syntes, at det var rart at kunne nyde en lang aften med mad og vin uden at skulle bekymre sig om hjemturen bagefter, men jeg havde dog ikke tænkt den tanke, at det jo så ville betyde, at man skulle hjem næste dag med chancen for tømmermænd, så til næste år satser jeg på at drikke lidt mindre :)

Ingen kommentarer: