mandag den 30. august 2010

Italien - madoplevelser mm.

I august måned tog vi 10 dage til Italien, hvor vi overnattede 4 forskellige steder i 3 forskellige regioner; Ligurien, Toscana og Lazio. De første tre steder bookede vi gennem in-italia, som vi klart kan anbefale og det sidste sted i Rom bookede vi selv. I Rom var vi kun Sebastian og mig men på resten af turen var min far Kurt og stedmor Karin også med.

Vi fløj til Pisa og så det skæve tårn samt fik en frokost i Pisa den første dag. Derefter kørte vi godt 100 km nordpå til den sydlige del af Ligurien hvor vi var tre dage på Cocodá. Cocodá var et isoleret hus et godt stykke ude på landet og godt oppe i bjergene (400 m.o.h.). Daniela og hendes mand Paolo som kører stedet var venlige og hjælpsomme. De talte begge lidt engelsk men ikke mere end at det nogle gange var svært at tale sammen - især med Daniela, og da Paolo ikke var meget hjemme var han ikke til så megen hjælp.


Vi havde bestilt halv pension på Cocodá, da der ikke var så mange andre steder i nærheden og det er ikke just et sted der er rart at skulle køre til i mørke pga. en meget stejl vej ned til stedet.

Vi fik hver dag 4 retter; antipasti, en pasta ret, hovedret og en dessert.

Jeg ville ønske at jeg havde taget billeder på anden dagen hvor maden klart var bedst. Der fik vi grønt bagt med en fars på toppen til anti pasti, en skøn ravioli til pasta, et lækkert stykke kød med lidt sovs og grønt til hovedret og en cremet dessert. Jeg tog dog først billeder på tredie dagen, hvor vi fik en anden ravioli til pasta.
Maden var god robust italiensk landmad. Simpelt men ikke så simpelt at det blev kedeligt. Alt smagte ok og noget var ekstra lækkert. Jeg kan klart anbefale at spise med hvis man overnatter her.

På anden dagen på Cocoda tog vi på en tur til Cinque Terre som er fem små byer der ligger i hver deres slugt langs kysten.

Faktisk forsøgte vi på dette to gange; første gang kørte vi mod den største af de fem byer; Monterosso al Mara, hvor vi regnede med at kunne stille bilen og så sejle eller tage tog til de andre inden vi tog tilbage til Monterosso. Hvis dette skulle være lykkedes skulle vi være kommet meget tidligere for vejen til Monterosso et godt stykke ud af byen var belagt med parkerede biler. Og da det var meget bakket derned mente vi ikke at vi kunne gå så langt især da det var godt varmt på dette tidspunkt.

Det tog det meste af dagen inden vi måtte give op, men da vi meget gerne ville se stedet tog vi afsted dagen efter igen. Denne gang kørte vi til den større by La Spezia og tog toget derfra til Monterosso og derefter sejlede vi til Riomaggiore hvor vi også spiste frokost.

Vi spiste vores frokost i Riomaggiore på en lokal pizza sted et stykke ind i byen. Karin fik en pizza med krydret salami, som jeg også fik et stykke af. Den var rigtig lækker.
Jeg valgte istedet restaurantens specialitet som var beskrevet som pasta på tre måder og jeg fik 3 runde pasta "skiver" som havde hver deres sovs på. Det smagte egentlig ok, men jeg ville hellere have haft hele Karins Pizza :) Far fik friture stegt fra havet; rejer, blæksprutte og ansjoser. Også dette fik jeg en lille prøve på og det smagte lækkert men jeg kunne ikke have spist en hel portion af det.
Dagen efter forlod vi Cocodá. Vi havde haft en god tid på Cocodá der har et lækkert udeområde som man kan slænge sig i, når man har brug for en pause. Desværre var der lidt kold de dage vi var der så vi kunne f.eks. ikke bruge den lille pool de havde. Jeg kan godt anbefale Cocodá dog synes jeg ikke at det var nødvendig med 3 dage på stedet, men man kunne ikke bestille mindre end tre dage.

Herefter kørte vi sydpå gennem Firenze som vi gik lidt rundt i og hvor vi fik frokost på Buca San Giovanni som Sebastian havde hørt skulle have en god Firenze steak. Jeg valgte dog en alternativ steak som var skåret i skiver med parmesan og ruccola på toppen. Den var dejlig mør og smagfuld.
Far og Karin delte en Firenze steak, som var et meget stort stykke kød der blev grillet og fremvist inden den blev delt i to. Jeg fik en smagsprøve og det smagte dejligt grillet men meget rare, og jeg kan ellers godt lide rare bøffer. Billedet viser halvdelen af steaken efter den var blevet delt i halvt.
Fra Firenze havde vi kun en lille køretur til det andet sted Albergo Quattro Gigli som var en lille fin (på gammeldags maner) hotel i en lille landsby Montopoli Valdarno. Stedet er familie drevet og de fleste taler ikke meget engelsk; far kan heldigvis lidt Italiensk så vi klarede os nogen lunde.
Første aften spiste vi på selve hotellet som trods blandede anmeldelser på in-italia fandtes i diverse italienske spise guides.

Vi startede med lidt anti pasti; to slags salat, crostini og ud skåret kødpålæg.

Derefter delte vi en pizza, så vi kunne have plads til en rigtig hovedret også.
Min hovedret var en fantastisk ravioli med fyld af pære og peccorini.
På anden dagen fandt vi et andet og finere sted i byen, en lille restaurant med navnet La Cantina di Sant Andrea, hvor vi efter en skøn frokost også endte med at spise til aften.

Stedet var meget hyggeligt med en ret sjov belysning og personalet var meget venlig og talte godt engelsk.
Til frokost startede vi med at dele lidt anti pasti.

Og far fik en grillet pecorini med trøfler som hovedret. Jeg ville ønske at jeg havde fået den smagt den skulle ifølge både far og Sebastian være meget god.
Jeg var dog bange for ikke at have plads til min pasta ret der også var meget lækker. Det var en bølget tyk pasta med en ragout på and.
Til aften fik vi hovedret og dessert. De andre fik steak med løgsovs eller trøfler og jeg fik friture stegt indbagt kylling og grønt. En ok ret men pasta retten til frokost var bedre.

Og til dessert fik Karin og jeg et udvalg af desserter. Alt var skønt og selvom jeg godt ved hvilken var bedst og som jeg kunne have spist mere af, så ville jeg ikke have undværet at smage de andre.
Næste dag forlod vi "4 Gilgli" og kørte sydpå. Det var sjovt at prøve at overnatte dette sted pga. dets meget gammeldags stil, men jeg ville nok ikke vælge det igen. De har godt nok en hyggelig have og en ok pool men stedet sværmede med myg og vi kom godt bidte derfra. Selvfølgelig; havde man haft en myggespray med så var det måske gået bedre.

Turen til tredie sted var den længste køretur men gik ret smerte frit da det meste af vejen var med motorvej. På vejen stoppede vi ved den menneske skabte Marmore Waterfall og spiste en lille frokost på restauranten ved vandfaldet. En stor fejltagelse viste det sig. Noget af maden var ok men noget var ikke godt; især deres anti pasti misto.
Det tredie sted vi skulle overnatte Relais Villa d'Assio viste sig at være rent fryd. Skøn natur, skønne værelser og en dejlig stor pool.
Første aften spiste vi på stedet og det var udmærket men ikke godt nok til at vi spiste der igen.

På anden dagen tog vi til den større by Terni for at spise frokost. Vi havde en liste med restauranter (fundet vha. tripadvisor) i gå afstand fra hinanden at vælge imellem. Desværre var de første vi forsøgte at finde alle lukkede pga. ferie. Til sidst lykkedes det os at finde et af stederne åbent og vi fik fremragende mad. Stedet hedder Osteria Garibaldi og ligger på Via Garibaldi 27 i Terni. Frokosten højdepunkt var for mig den bedste buccatini amatricana jeg har fået.
Til aften spurgte vi til råds i receptionen for at finde et alternativt spisested. Og vi blev anbefalet Boccondivino som ligger i byen Labro på toppen af en lille bjerg. Jeg kan klart anbefale dette sted alene på dens romantiske belliggenhed. Virkelig sjovt at opleve jeg ville blot ønske at vi var kommet dertil lidt tidligere så vi kunne have gået mere rundt i byen.
Maden var også lækker og interessant. De havde en fast menu hvor vi startede med noget friskt grønt som skulle dyppes i en varm blanding af smør og ansjoser.
Derefter kunne vi vælge en af to pasta retter. Den ene var med en sovs på citron og marscarpone som vi ikke var så glade for. Og den anden var en pesto og tomat baseret pasta ret som var udmærket.
Ved hovedretten kunne man vælge en grillet mortadella som vi har blandet mening om og så denne ret. En rustik italiensk pølse med en en slags stuvet bønner. Jeg synes at dette var en skøn ret og jeg spiser den gerne igen.
Til dessert havde vi også to muligheder hvor jeg valgte denne; Panna Cotta med skovbær.
Dagen efter kørte vi til Rom lufthavn hvor vi afleverede bil og forældre :) Og så tog vi et par dage til Rom selv. Det var meningen at vi skulle spise til frokost et fint sted den ene af dagene men selvom vi havde booket og modtaget bekræftelse viste stedet sig (Life) at være lukket da vi kom dertil. Ferie igen igen. Vi har nu lært at man aldrig skal tage til Italien i August, da største delen af Rom (og også byer som Terni) har ferie i den måned (inkl. vores favorit pizzaria La Montecarlo). Vi endte istedet med at få pizza og pasta på diverse anbefalede steder.

En af de steder vi istedet endte på var Da Francesco hvor jeg fik denne fantastiske Pizza med italiensk pølse. Den havde en dejlig smag pga. den saftige pølse der havde givet en lækker smag til hele Pizzaen.
Da vi skulle have været på Life endte vi istedet på Le Grotte. Her fik jeg for første gang melon og skinke som forret efter at have set far nyde den flere gange :) Jeg synes at det var en lækker omend lidt for stor portion. Sebastian var dog ikke så glad for hans skinke som han fik med frisk mozzarella selvom det var den samme slags som jeg fik.
Til anden ret fik jeg en tortellini med kødsovs. En dejlig let og smagfuld ret.
Og Sebastian fik en Calzone ala Grotte.
Sebastian fik desuden capricciosa på La Foccacia som var endnu en lækker Pizzaria i Rom.
Vi er nu hjemme fra Italien og er godt mætte og klar til en pause fra Pizza.

Det var sjovt med en anderledes ferie end vi normalt gør og jeg gør det gerne igen.

Ingen kommentarer: