mandag den 16. august 2010

Tasting på The Paul

Restaurant: The Paul

Sidste gang vi besøgte The Paul fik vi en tre-retters frokost menu. Vi var meget glade for denne frokost men mente begge at stilen ville passe bedre i en større tasting menu med mindre portioner og nu var det så endelig tid til at prøve dette.

Denne gang besøgte vi stedet en våd lørdag aften og vi valgte den 7 retters "Our menu" med vinmenu til.

Vi fik først lidt snacks; heriblandt en tørret skinke rullet med sardiner og hindbær. Virkelig usædvanlig og ret overraskende at den blanding skulle smage så godt.
Sidste snack inden menuen var en kold kartoffelmos rørt med torsk og en skum af grape.
Første ret i menuen var jomfruhummer med hasselnødder, vanilje og melon som pressede kuber og som suppe.
Næste ret var noget af en overraskelse. En skaldyrs ret; grillet blæksprutte, blåmuslinger, kammuslinger, courgette blomst, tørrede oliven strimler, 2 små toasts og en suppe dashi provencale. Aftenens første varme ret som jeg ved første bid tænkte "nej - puha - den kan jeg ikke lide" og ved andet "ok - måske ikke så dårlig" og ved tredie og resten af bidderne elskede jeg retten. Suppens smag var helt usædvanlig og kraftig men da man først havde forstået retten (og den skal forståes) så smagte den skøn med resten af ingredienserne. Især kunne jeg godt lide blæksprutten.
Tredie ret var en Tokyo (Teriyaki tilberedt tror jeg) havtaske med kinaradise, pære, sort sesam frø, ingefær og hvid wasabi som vist var lavet med peberrod. En virkelig lækker fisk med et passende tilbehør.
Gris med flæskesvær, løg, saltet hindbær karamel og "maple sirup". Et dejligt mørt stykke kød med et smagfuld tilbehør.
Hovedretten var canette (en lille fransk and) med majs, kantereller og skov urter. Jeg elsker anderetter og denne var ingen undtagelser.
Første dessert var vilde og almindelige jordbær med en rig mælkesorbet og spansk kørvel samt en citron creme. En dejlig frisk dessert hvor især de vilde jordbær bragte smagen helt i top.
Anden dessert og sidste ret var grillet abrikos med marengs, ristede mandler og oliven olie.
Jeg vil ikke nævne alle vinene vi fik. De var alle gode og smagfulde og tilpas valgte til retterne. Især kunne vi godt lide den 2005 hvidvin fra Minna Vineyard vi fik til skaldyrs retten og også den spanske 2008 Ossian vi fik til havtasken var lækker.

Vi havde en dejlig aften på The Paul hvor vi kunne kigge ud i regn der styrtede ned hele tiden og et par gange også indenfor. Vores bord måtte flyttes pga. det. Næste dag kunne vi så læse på politikken online at der havde været skybrud og mange veje og også nogle huse var under vand i København. Jeg føler mig meget heldig over at da vi tog hjem ved 11 tiden da kørte togene stadig stabilt.

Ingen kommentarer: