søndag den 28. april 2013

Benu (San Francisco)

Restaurant: Benu
Hjemmeside: http://www.benusf.com/

Vi valgte at besøge Benu i San Francisco, da de havde en asiatisk inspireret tasting menu, som er noget, vi ikke så tit får mulighed for at få. Stedet har desuden en michelin stjerne, og heldigvis viste det sig denne aften at være velfortjent. Vi havde dagen inden fået et meget skuffende måltid på Garry Danko. Dette hører i mere om senere.

Stedet er sparsomt indrettet i en meget minimal og ren stil, og betjeningen er perfekt uden at være for meget.

Vi valgte stedets tasting menu, og menuen bestod af 15 forskellige retter, hvoraf mange blot bestod af en enkelt eller to bid. Dette var også en af de mest typiske klager over stedet, når man læser på Tripadvisor og Zagat, at folk betalte dyre domme og måtte gå sultne hjem. Personligt kunne jeg godt lide størrelsen på retterne - når man er foodies, som vi er, er det rart ikke at blive overfyldt, hver gang man er ude, da man jo også gerne vil have plads til at prøve mange andre steder. Det med prisen må jeg dog give dem ret i. Dette var godt mad med nogle fantastiske øjeblikke, men 180 $ er mange penge for den mængde mad - især når man sammenligner med et sted som Aziza, hvor vi gik lige så glade hjem, og kun betalte det halve. Det var så også en meget usædvanlig oplevelse. Også denne hører i mere om senere :)

Nå men nu tilbage til Benu og maden derfra. Menuen bestod denne aften af:

0. Chips på tang og boghvede.

1. Tusind år gammel vagtelæg med en let cremet kartoffelskum og styrke fra ingefær.

2. Østers, gris og en stærk og syrlig kimchi. Vi tror måske, at det var skallen om retten, der var lavet af gris, da vi ellers ikke kunne mærke gris i retten.

3. Kartoffel salat med karameliseret ansjoser. Dette var en virkelig smuk ret. Den smagte også godt, omend dette var første gang, hvor jeg tænkte, at lidt mere salt ville have gjort den bedre endnu.

4. "Feuille de brick" med fyld af ål serveret med en solid creme fraiche med lime. Dette var min første favorit, hvor retten var skøn med en mild smag af ålen.

5. Havtaske lever med æble, daikon, sort sesam og brioche. Dette var en interessant ret, hvor leveren næsten smagte som foie gras men samtidig også af fisk, som det jo var. Men hvor var den tallerken da irriterende.

6. Kylling "velvet" bolle med stærk blomsterlig suppe på sort mos, tørret kammusling og krysantemum.

7. Indbagt reje med asparagus, ærter, valnød og mousselini på rejerogn. Dette var en skøn og interessant kombination af ingredienser.

8. Blækspruttechip med skønne og stærke japanske krydderier. Dette var en fantastisk og godt sammensat chip, og det var den første ret, hvor vi begge var enige om, at dette var det bedste, vi havde fået indtil da.

9. Dim Sum "Hummer coral xiao long bao" fyld med hummersuppe og hummerkød. Dette var endnu en fantastisk ret, og Sebastians nye favorit.

10. Dampet bars med chips af sprødt skind, forårsløg og vild grønkål.

11. Stegt vagtel serveret med byg, sort trompetsvampe, radisser, "mountain jam" og peber. Jeg er ikke fan af byg serveret på denne måde, men alligevel var det rart med en mere kødlig ret. Vi fik både et stykke brystkød og et lille lår - begge var dejligt møre og saftige. Det var et virkeligt godt stegt stykke fugl.

12. "Hovedretten" var okse braseret i pære juice serveret med en intens og tyk sovs med en dejligt brændt smag lavet på forkullet forårsløg og eddike. Kødet var let rosa men samtidig super mør, og den tykke, næsten BBQagtig sovs, var fantastisk dertil. Dette var aftenens favorit for mig.

13. "Hajfinnesuppe" lavet på jinhua skinke og krabbekød med en tyk trøffel creme i bunden. Krabbekødet var dejlig saftig, og den usædvanlige match med trøffel var interessant. Det var en skøn ret men igen manglede der salt.

14. Sorbet på honning med jasmin og honningecreme.

15. Mælkechokolade og mousse med sprød banan og cognac karamel. Dette var en overraskende god blanding af banan og chokolade - det er ellers ikke altid, at jeg kan lide de to sammen.


Til alt det lækre mad fik vi en udmærket rødvin; en 2010 Pisoni, Estate, Santa Lucia Highlands.

Vi havde en skøn aften på Benu. Det var virkelig godt og interessant mad. Menuen var nok lidt for dyr, men alligevel kan jeg ikke udelukke, at vi ville vælge at betale prisen igen, skulle vi komme tilbage til Benu.

Ingen kommentarer: