søndag den 4. marts 2012

Tilbage på Restaurant Dim Sum

Restaurant: Dim Sum
Hjemmeside: http://restaurantdimsum.dk/

Det er nu over 2 år siden, vi sidst besøgte Restaurant Dim Sum, og vi var spændte på, hvordan stedet og maden kunne havde ændret sig.

Menukortet har ændret sig en del, da man nu selv kan vælge mellem ala carte retter og den fulde dim sum menu, som man har haft fra start. Vi valgte naturligvis menuen, da det var dim sum, vi kom efter og ikke større retter - dem kan vi få andetsteds.

Den faste menu har på nogen måder ændret sig meget siden sidst, og på andre måder er den præcis den samme.

I dag består menuen af 5 omgange; forretter, dampede dim sums, stegte dim sums, hovedretter og til sidst dessert. Sidste gang fik man kun en forret, og nu får man fire. Mængden af dim sums er ca. det samme, men de har byttet om på rækkefølgen, så man nu får de dampede først, og det syntes jeg, er et meget klogt valg. De dampede dim sums var i øvrigt nøjagtig de samme som sidst og det samme gælder nogle af de stegte men dog ikke alle. Sidst fik man kun en meget minimal hovedret, og nu får man tre. Sidst fik man 3 desserter, og nu får man 2.

Så på mange måder mindede menuen om sidst, men alligevel var den anderledes; større og mere struktureret sammensat. En fordel ved dette er, at de nu har en vinmenu til menuen, hvor man får et glas vin pr. omgang. Dette valgte vi, og jeg syntes faktisk, at de klarede den del ret godt.

Som sagt fik vi først forretter:
Rejechips med misodip
Frossen curry med æbler og bladselleri
Won ton suppe med koriander, forårsløg og bønnespirer
Summer rulle med Peking and, agurk og hoisin sovs

Og vinen var en champagne fra Charpentier.
Forretterne var alle gode. Især kunne vi godt lide reje chipsene med den meget smagfulde dip, de kom med, og suppen var også virkelig god. Summer rullen virkede som en fortolkning af den klassiske pandekage med sprød Peking and og hoisin sovs. Den smagte ok, men kan overhovedet ikke hamle op med den oprindelige opskrift, da den hverken var sprød eller varm.

Derefter fik vi de dampede dim sums:
"Shu mai" med kylling
Laks og dild
"Ha gau" med reje
Kammuslinger i ingefærsuppe

Og vinen var en riesling fra Charles Smith Washington.
De dampede dim sums var alle udmærket, men vi fortrækker klart de øvrige retter.

Og derefter de stegte dim sums:
Sesam brød med rejer og koriander
Gyoza med and og blomme chutney
Rejer med wasabidip
Klassiske forårsruller med chilidip

Og vinen hertil var en Chardonnay fra Domaine des Chezelles Loire.
Alle de stegte dim sums var alle rigtig gode, og det er svært at vælge en favorit. Gyozaen (øverst til højre) var måske den bedste og klart den mest innovative. Anden deri var blød og saftig og dejen sprød, og så smagte blomme chutney'en skøn dertil.

Og til hovedretter fik vi:
Fivespice Svampe
Barbeque baby ribs med sød sovs
And med porrer i sød soya

Og hertil en glas Cabernet Shiraz fra Musican Coonawarra.
Svampene var ret interessante og meget krydrede. Anden var lidt sær. Men for mig var det klart ribsene, der var bedst. De smagte skønt med den søde barbeque smag og saftige og fede kød.

Og til dessert fik vi:
Earl Grey is med anis crumble
Soya og mandel kage med ingefærskum

Og hertil en glas Buller Muscat fra Victoria, Australien.
Desserterne var ok men ikke noget særligt. Vi var så også ret mætte på dette tidspunkt. Vinen var til gengæld fantastisk. Det var en meget anderledes Muscat, da den var mørk og kraftig. Den mindede næsten om en Pedro Ximénez vin. Alle vinene var i øvrigt gode, men denne er nok den eneste, der var så god, at vi kunne finde på at købe den selv.

Det er ikke kun menuen men også stemningen og indretningen, der har ændret sig. Før sad man ved en bar og kunne direkte se på, at de lavede maden bag baren. Nu sidder man ved borde, og man har knap så nemt ved at se ind i køkkenet, der gemmer sig bag en delvis åben "gitter og glas"-agtig væg. Det ser lidt mystisk ud, og især i starten tænkte jeg, at det nok var bedre at lukke helt af på køkkenet. Jeg ved ikke rigtig, hvad jeg syntes nu. Stemningen var måske bedre før, hvor man sad ved baren, men man sad bare ikke særlig godt der, så måske er dette bedre - bare ikke så hyggelig.

Vi havde en god aften på Restaurant Dim Sum og kan nemt finde på at vende tilbage, men der skal nok gå en god stykke tid først, når nu retterne ikke ændrer sig mere end de gør. Vi vil nok ikke prøve ala carte på stedet. Det vil vi hellere have på Chai Wong eller Ricemarket.

Ingen kommentarer: