onsdag den 18. januar 2012

Sushi eksperimentet: Ebisu

Restaurant: Ebisu
Hjemmeside: http://www.ebisu.customhouse.dk/

Vi besøgte i november måned Ebisu for første gang. Nu er det vist på tide, at jeg får udgivet indlægget :) Og bare rolig, jeg skrev den for længe siden, så den er ikke skrevet baseret på gamle fornemmelser.

Vi fik denne aften
3 starters: tempura stegte tigerrejer, Ebisu style sashimi og kylling gyoza.
3 slags nigiri: laks, tun og hvidfisk
3 ruller: laks, ål og crispy reje.
2 desserter: crème brûlée og tiramisú.

Alle starters var gode. Sashimien var udmærket men ikke bedre end de mange andre "specielle" sashimier, vi har fået. Den var marineret i en blanding af soya, olie og lime og havde lidt grønt og sesam på toppen. Kylling gyoza'en var saftige i midten og spøde udenpå - præcis sådan som en god gyoza skal være. Det er muligvis de bedste, vi har fået, men nu er der heller ikke mange af de gode steder, der laver disse. Tigerrejerne blev serveret med grønt, chili, spicy sauce og ponzu og smagte fantastiske.


De tre ruller, vi fik, var alle toppet med fiskeæg, forårsløg og den samme sovs. Dette skuffede mig først, da jeg tænkte, at de ville smage for ensartet. Jeg tog dog fuldstændig fejl. Rullerne var meget forskellige, og alle var meget smagfulde og fantastiske. Faktisk så gode, at det i vores point system næsten er ligemeget, hvilken vi vælger som favorit, da de alle får meget høj karakter.

Nigirierne var alle udmærket uden at være fantastiske. Der er ingen tvivl om, at rullerne er Ebisu's stærke side. Risen, der var blevet brugt i sushien, havde mere bid end normalt. Dette kunne vi begge godt lide. Jeg syntes dog, at det passede bedst til rullerne, hvorimod jeg ville foretrække en mere blød ris til nigirien.

Vi kunne også godt lide, at de havde fordelt vores sushi på to tallerkener, så mig og Sebastian havde hver vores halvdel.


Til dessert fik jeg en crème brûlée med yuzu is. Dette var en overraskende frisk og lækker crème brûlée.


Og Sebastian fik en mocca grøn te tiramisú, som ikke overraskende var en meget anderledes tiramisú. Selv jeg kunne lide den, da den ikke havde meget smag af kaffe.


Vi havde en hyggelig aften med skøn mad og hyggelig omgivelser. Det eneste, der trækker ned for dette sted, er den meget forvirrende betjening, vi fik. Vi havde f.eks. kun bestil to slags nigiri men fik 3 slags og havde bestilt en spicy tun rulle men fik istedet crispy reje rullen. Vi troede derfor, at vi havde fået en andens bord bestilling, men det havde vi ikke. Vi valgte dog bare, at spise hvad vi fik, da vi jo fra starten havde været i tvivl om, hvilke ruller vi ville have, så det gjorde ikke så meget, og vi fik den ekstra nigiri gratis, så det gjorde heller ikke så meget.

Og da vi så fik regningen, havde de glemt vinen, så igen måtte vi fortælle tjeneren, at de havde lavet en fejl. Vi ville jo ikke snyde dem. Der var også flere gange i løbet af aftenen, at jeg hørte dem snakke med andre borde, om at de måske havde fået det forkerte - det virker bare ikke, som om de har styr på tingene her. Jeg håber, at de bare havde en dårlig aften, og at det vil være bedre næste gang. For der er ingen tvivl om, at vi vender tilbage. De ruller var bare for gode - vi må prøve de andre, hvis altså vi så får dem vi bestiller næste gang:)

Selve restauranten er flot og hyggelig indrettet med flot udsigt. Stemningen er ligeså hyggelig med musik i baggrunden. Dette tæller klar op på point kategori 5, som både skal indeholde omgivelser og service.

Pointene bliver hermed
                          Bitten  Sebastian

1. Lakse nigiri             3,7      4,1
2. "Crispy reje" rullen     4,3      4,3
3. Lakse rullen             4,3      4,0
4. Resten af maden          4,0      4,0
5. Service/omgivelser       2,7      3,1


Og hermed får Ebisu samlet 38,5 point og kommer ind på en tredie plads.


Jeg må dog tage det forbehold, at det nu er over 2 måneder siden, at vi var der, og jeg kan jo ikke vide om stedet har ændret sig i mellemtiden.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Og hermed er Sushi eksperimentets resultat:


1) Alex sushi med 42,5 point
2) Umami med 42,3 point
3) Ebisu med 38,5 point
4) Sushitarien med 38,1 point
5) Izumi Sushi med 36,1 point
6) Fifty Fifty med 35,7 point

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------


Vi mangler nu at besøge/genbesøge:


2 kommentarer:

FaBelgade 18 sagde ...

Hej
Super fin blog du har. Jeg faldt lige over den og tænkte på, om du måske skal til nogen af Copenhagen Cookings arrangementer. Jeg er digital redaktør på Madogbolig.dk, og jeg vil gerne samle en masse links om Copenhagen Cooking på vores hjemmeside. Jeg forestiller mig fx, at jeg kunne lave et fotogalleri på Madogbolig.dk med 5-10 billeder fra din oplevelse på Copenhagen Cooking, og så vil jeg linke videre til din blog, hvis man vil læse hele teksten om din oplevelse. På den måde kan du forhåbentligt få noget trafik ud af det. Men det kan også være på en anden måde, der passer jer. Jeg prøver at få kontakt med en del madbloggere, så jeg vil lave et helt faneblad på Madogbolig.dk om Copenhagen Cooking. Tanken bag min idé er at Copenhagen Cooking er madens svar på Københavns modeuge, så det skal vi da dække på Madogbolig.dk.

Håber det har interesse. Du kan træffe mig pr. mail line.hvid@aller.dk eller telefon 26294569.

Med venlig hilsen
Line Hvid
Digital redaktør
Madogbolig.dk
Bolig & Livsstil

Tobe sagde ...

Kære Bitten. Jeg er branchemand og har læst et par af dine blogposts gennem det seneste stykke tid, og jeg må sige at det piner mig at se de billeder som du lægger op. Jeg kan godt lide dine artikler, men du har seriøst brug for et ny kamera. De billeder du lægger op afspejler på ingen måde den oplevelse jeg har når jeg spiser på de samme restauranter som du besøger, og det syntes jeg er synd for de kokke som arbejder så sindssyg hamrende hårdt hver evig eneste dag for at glæde deres gæster. Det er ikke min mening at flame, men som sagt arbejder jeg i branchen, vi sætter pris på direkte kommunikation, og jeg håber at du vil overveje at investere i et nyt og godt kamera.
Mvh Tobias