mandag den 2. januar 2012

Chai Wong - kinesisk nydelse fra folkene bag Kiin Kiin

Restaurant: Chai Wong
Hjemmeside: http://www.chaiwong.dk/

Dette var vores første besøg på Chai Wong, en ny søsterrestaurant til Kiin Kiin, Ricemarket og Restaurant Dim Sum. Restauranten har fået en glimrende anmeldelse af ibyen, og vi glædede os godt til at prøve stedet for første gang.

Vi besøgte stedet med mor på årets første mandag, og stedet var helt booket op. Der var flere folk, der gik forgæves, og en gang hørte vi tjeneren fortælle, at de var booket ugen ud. Imponerende, må man sige.

Vi valgte fire forretter, som vi delte.

Først en blanding af dim sums; en sesamreje brød, en kødbolle af gris og en dampet med fyld af reje eller anden skaldyr. Dette var en udmærket blanding, hvor vi især var glade for sesamreje brødet. Der var kun 2 af hver dim sums, så den var lidt svært at dele 3 mennesker, men det gik dog.

Næst fik vi 3 stk. sprøde forårsruller med sød chili sovs. Disse smagte lækkert, men måske ikke bedre end dem man får andetsteds. Det er så måske også en ret, der er svært at forbedre meget.

Til sidst fik vi 2 salater; en pomelo (en slags citrus frugt) salat med mynte og grillede rejer samt en blæksprutte salat med løvstikke, agurk og tomat. Begge salater kom med masser af koriander og chili, og de smagte begge fantastiske. Vi kunne dog bedst lide pomelo salaten, da denne var knap så stærk som den anden. Ellers vil jeg sige, at de to salater minder så meget om hinanden, at det ikke er nødvendigt at bestille dem begge.


Vi bestilte 3 hovedretter:

Rød kokos karry med kylling, svampe, broccoli, jasmin ris og koriander.
Grisefars stegt med chili og hellig basilikum serveret med jasmin ris og et stegt æg.
Rejer bagt i risnudler med stjerneanis og løvstikke.

Den røde karry var lækker men lidt for sød, og så er det en af de retter, jeg er ret god til at lave selv, og skal jeg være ærligt, så foretrækker jeg min egen.

Rejerne i risnudler smagte udmærket, men det var klart nudlerne, der var det bedste her. Jeg ville have foretrukket, at rejerne var uden hoved og måske i mindre stykker. Det ser godt ud, når de bliver serveret hele, men de smager ligesågodt i stykker, og så er det nemmere at håndtere på denne måde.

Og aftenens højdepunkt var grisen, som på trods af sin simpelhed smagte fantastisk - især med ægget til. Retten minder om noget, jeg kan lave, men min er mere kompliceret og mister måske derfor noget af den rene gode smag - næste gang vil jeg prøve på denne måde istedet for.


Mor havde ikke plads til dessert, men nu havde Sebastian og jeg jo læst anmeldelsen for stedet og vidste derfor, at de skulle være rigtig gode. Så vi bestilte 2, som vi delte.

Den første var banan kage med saltet kokos is og super sprøde kokos flager og den anden var passionfrugt med kumquats og appelsin kage. Og de smagte begge skønt. Den med banan kage og kokos var fed og kraftig i smagen, og den anden var let og elegant. Det er svært at vælge en favorit af disse, men for mig må det være den med banan kage og kokos, hvorimod Sebastian ikke er så glad for saltet is og derfor foretrækker den anden.


Vi havde en skøn aften på Chai Wong. Maden er helt i top, og alene det skal nok sørge for, at vi vender tilbage. Indretningen og stemningen var hyggelig og afslappet. Betjeningen var også god, men de havde dog meget travlt i køkkenet denne aften, da de kun var 2 kokke til alle menneskerne, og det betød, at det tog en evighed at blive færdig - især desserten var længe om at komme. Det undskyldte de dog også, og mor og Sebastian fik en kop gratis kaffe i ventetiden.

Og det er ikke kun denne middag, vi fik ud af dette besøg, men også inspirationen. Vi har siden besøget lavet vores egen pomelo salat, og jeg glæder mig stadig til at prøve at lave griseretten selv.

Nå men nu er det januar, og Sebastian og jeg går endnu engang på nytårskur. Så vi ses om 3 kilo - da får vi nemmelig vores første fortjeneste; en sushi middag i byen.

Ingen kommentarer: