lørdag den 14. maj 2011

Apsleys (London)

Restaurant: Apsleys
Hjemmeside: http://www.lanesborough.com/#culinary_experience/apsleys

Restauranten ligger i et super fint hotel med hotel priser på 275 pund om natten i weekend tilbud, men så har man også sin egen butler og andre luksuriøse ting. Vi valgte dog at bo på en billigere hotel og gik gennem Mayfair for at komme til restauranten.

Restauranten ligger i en relativ stor sal med en glaskuppel som tag, hvorunder der hang store special lavede lysekroner. Indretningen var autentisk og fornem. Stemningen var afslappet med musik, der efter lidt tid desværre blev lidt trættende. Betjeningen var omhyggelig, præcis men samtidigt meget naturligt og med et smil på læberne, der gjorde, at selv jeg følte mig tilpas med at blive så forkælet.

Som snacks før menuen fik vi; sticks med kikærter, polenta og soltørret tomat, en parmesan shot og en panini.


Første ret i menuen var en havbars tatar med papaya og agurk skåret i meget små tern samt tapioka (ligner lidt rogn) og små blandede urter. Dette var en virkelig frisk og godt sammensat ret, hvor det lidt søde papaya gav en god smag med den rå fisk.

Til denne ret fik vi et glas 2009 Santa Barbara 'Le Vaglie' Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italy.


Anden ret var kammuslinger med sød chili sovs, gulerødder, salturt og små traditionelle toscanske brød. Dette var en ok ret, men jeg har fået bedre kammuslinger andre steder. Måske var der bare for mange blandede smage deri.

Til denne ret fik vi et glas 2009 Gaja 'Rossj-Bass' Chardonnay, Langhe, Italy. En virkelig god vin, der især var interessant, da den havde lagt på fad i lang tid og derfor havde en kraftig men stadig rund fad smag.


Tredie ret var den mest italienske af dem alle. Artiskok tortellini med en super blød aubergine creme og skiver af rå jomfruhummer i bunden. Dette var aftenens bedste ret for os begge. Den var super blød, lækker og rund i smagen. Dette er nok den bedste tortellini, jeg nogensinde har fået; måske endda den bedste pasta ret.

Til denne ret fik vi et glas 2007 Cloudy Bay ‘TeKoko’ Sauvignon Blanc, Marlborough, New Zealand. Denne vin var også god. Den havde en fantastisk duft og smag af blomster.


Fjerde ret var helleflynder tempura med små specielle bønner (fik ikke fat i navnet) i tomat og hvid sne.

Til denne ret fik vi et glas 2006 Paul Jaboulet Aîné 'Le Chevalier de Stérimberg' Hermitage, Rhône Valley, France. Dette er en ret dyr vin, og derfor blev den tappet fremfor hældt fra en flaske, så vinen ikke blev beskadiget af luften og rester derfor ikke vil gå til spilde. Den var udmærket, men ikke nødvendigvis så god som de andre vi fik denne aften.


Og så fik vi aftenens anden højdepunkt. Stegt fois gras med karameliseret kanel på toppen og i en svampe consommé. Dem af jer, der har læst mine andre reviews, undrer sig måske over, hvorfor jeg kunne lide denne ret, når jeg gang på gang har klaget over brugen af kanel i andet end julemad. Men surprise; i denne ret sammen med den fede og perfekt stegte fois gras var den prikken over i'et, der gjorde retten perfekt i mine øjne. Det er ikke den bedste fois gras jeg har fået men den er tæt derpå.

Til denne ret fik vi et glas Franz Haas, Pinot Noir. Jeg er ikke sikker på årgangen, da vinen var udskiftet i forhold til deres online menu. Det var en mild men stadig kompleks vin med en anelse røget smag.


Hovedretten var indbagt lam, paneret brisler og sprødt sommergrønt. Lammet i sig selv var perfekt rare stegt og det grønne var da også udmærket. Men jeg fatter ikke, hvordan de kunne finde på at behandle brislerne på en så skamløs måde. Det smagte jo slet ikke af brisler, når den havde en så tyk panering. Dog er dette måske bare fordi, at jeg rent faktisk kan lide den rigtige smag af brisler, hvor Sebastian ikke kan lide den, men godt kunne lide denne "skjulte" brissel.

Til denne ret fik vi et glas 2008 Vietti 'Tre Vigne' Barbera d’ Alba, Piedmont, Italy.


Pre desserten var kokos, abrikos og ananas, som var en dejlig forfriskende sammensætning - lige som en pre dessert skal være.


Og desserten selv var i 3 lag; kiks, karamel og chokolade samt en havsalt sorbet på toppen og hindbær og karameller ved siden af. Dette var en udmærket dessert.

Til denne ret fik vi et glas 2007 G. Allegrini, Recioto della Valpolicella Classico, Veneto, Italy. Dette var en rød dessert vin, som jeg altid finder interessant. Det var god men måske ikke aftenens bedste vin, men klart den bedste match.


Vi havde en dejlig aften på Apsleys. Maden var god og nogle retter endda fantastiske. Vinmenuen var også en oplevelse i sig selv med interessante og meget smagfulde vine. Og så er det dejlig at få en vinmenu uden at betale overpris som man gør i danmark.

Ingen kommentarer: