mandag den 20. december 2010

Kong Hans

Restaurant: Kong Hans

Dette var vores andet besøg på Kong Hans og vi endte der mest fordi vi ikke kunne få bord på en af de andre michelin steder. Vi huske vores første besøg som OK men fandt at stedet nok ikke lige var vores stil. Men nu var vi altså i humør til fint michelin mad og dette var det eneste sted vi kunne få bord med så kort varsel.

Og vi blev positiv overraskede.

Inden menuen fik vi lidt snacks.

Først nogle chips hvoraf den ene vist var lavet af andskind. Og til chipsene fik vi en Karl Johan Remoulade samt en blanding af forskellige nødder og i forskellige smagvarianter.
Herefter fik vi to vagtel æg: en der var marineret i balsamisk eddike samt en natural der først skulle pilles og dyppes i Karl Johan salt.
Og sidste snack inden menuen var en terrin på kongekrabbe med gule ærter.
Første ret i menuen var en letsaltet torsk med østers, østersblade som også smager af østers, persille rod som syltet og fritteret, persille og en østers-peberrod-persille sovs.
Anden ret blev kaldt et kongeligt juleæg og var en fast men blød skive af jordskokke creme med en mellemkogt æggeblomme og noget sprødt på toppen serveret med syltede sorte trøfler og friske hvide som blev skåret ved bordet. Dette var aftenens højdepunkt både for mig og Sebastian. Det var lidt som en jordskokke suppe men mere intens og cremet i smagen. Det var en dejlig ret at nyde i mange små bidder.
Næste ret var grillet hummer med grillede og smeltede porer, hummer chips og i en vinaigrette på tyttebær og brunet smør. En meget usædvanlig hummer ret. Jeg ville aldrig have troet at hummer og porrer skulle passe sammen havde jeg ikke prøvet det, men det viste sig at være en interessant og smagfuld blanding.
Næste ret blev serveret med lidt julehygge bestående af granduftende tøris.
Og retten var en kraftig kråsesuppe med en spyd med andens inderste væsen, dvs. kråse, hjerte og bryst og ved siden af en æbleskive med fois gras og en marmelade på svesker og noget hvidt pulver som jeg tror de sagde var lavet af andevingen. En interessant ret - jeg er dog ikke så glad for svesker.
Hovedretten var en rulle på Duroc gris med tørret skinke omkring og serveret med vinterkål heribland grønkål og en sovs på Karl Johan svampe, kastanjer og julens krydderier.
Menuen inkluderede et ostebord hvor vi hver fik et udvalg til vores smag og forskellig garniture til hver ost.
 Pre-desserten var en konditor creme med knas og sorbet på toppen.
Og Til dessert fik vi en lun kage der havde suget mandarin saft ind i sig. Tilbehøret var mandarin som sorbet og "flæsk" og brunsvigere.
Til alt det lækre mad fik vi en udmærket vinmenu til 1000 kr. Der står ikke noget på deres hjemmeside eller i de menuer man får på restauranten om at de har en vinmenu men jeg tror at de altid har en hvis man spørger efter den. Vi fik i hvert fald en denne aften.

Vi havde en hyggelig aften på Kong Hans og vi har klart en bedre opfattelse af stedet nu end efter vores første besøg. Jeg ved ikke helt om det er stedet eller os der har ændret sig. Skal jeg kritisere noget er det nok at menuen var lige en tak for mættende - noget der nemt kunne tilrettes hvis osten var et tilvalg fremfor en fast ret på menuen eller de kunne skære ned for størrelsen af de 2 desserter.

Ingen kommentarer: