fredag den 8. oktober 2010

Pied a Terre (London)

Restaurant: Pied a Terre

På denne London tur valgte vi at få en tasting menu på restaurant Pied a Terre som er et sted vi har haft øje for et stykke tid.

Vi havde bestilt bord til kl. 18:15 og det viste sig at der var en tidsbegrænsning på bordet på 2 og en halv time som næsten betød at vi ikke fik lov til at få tasting menu. Vi fik dog lov alligevel mod en lovning om at vi ville drikke kaffe i baren hvis vi kom i tidsnød (hvad vi ikke gjorde). Og ved bordet over for os sad der et par, hvor hun havde 30 års fødselsdag, men da han kom lidt for sent betød det at de ikke fik lov at få tasting menu men istedet måtte vælge fra ala carte menuen. De er altså strikte med tiden, så vil i have tasting her så kom til tiden; hvad man alligevel altid bør gøre.

Vi fik først lidt appetizers heribland en mørk reje med gulerods-sne (til højre).
Og første ret i menuen var tun tatar med avokado pure, thai basilikum, "Coeur de Boeuf" tomat ketchup og citron olie pulver. En frisk og dejlig start på middagen hvor især den fede avokado passede skønt til den rå tun. Og også det sprøde på toppen som jeg tror var citron skal smagte lækkert til retten.
Anden ret var kolde marinerede kammuslinger med en salat på gylden og lilla blomkål, frisk wakami, argan olie samt en wasabi creme fraiche dressing.
Tredie ret var en pocheret fois gras i en Sauternes consommé med brændt rødløg, Borlotti bønner og røget bacon. Vi har ikke fået pocheret fois gras før (vi har altid fået det enten stegt eller kold) og vi er meget imponerede. Den havde en perfekt konsistens og smagte dejligt med consomméen og den meget smagfulde rødløg.
Fjerde ret var en pandestegt havbars med sauterede artiskokker, ristet peberfrugt, friturestegt ansjos og en dressing på rød peber og muslinger.
Til hovedret fik vi en hjorte bøf belagt med urter og serveret med ristet selleri puré, friske valnødder, karameliseret pærer og rød vins sovs. Vi er normalt ikke så glade for hjorte kød men dette smagte virkelig lækkert.

Til hovedretten fik vi en fantastisk rødvin; en 2008 Cinco Tierras fra Argentina. Vi har desværre ikke fundet nogen steder hvor vi kan købe den herhjemme. Vi kunne ellers godt tænke os at prøve en hel flaske.
Og herefter fik vi en simpel osteret der var perfekt for Sebastian men ikke lige for mig. For stærkt og blå.
Som pre-dessert fik vi en melon og blåbær salat med en likør is på "Liquor de Sapin" og pinjekerner. En dejlig frisk og let ret; perfekt til overgangen fra ost til den mere tunge dessert.
Desserten var en bitter og sød chokolade tærte med is og en creme på makademia nødder.
Og efter alt det mad var der kaffe (the til mig) og petits fours. Det var en ret stor omgang pertit fours og der var desværre ikke ret meget plads i min mave mere.
Betjeningen var venlig og præcis uden nogen snobberi. Jeg kunne f.eks. godt lide at vinene, i den vinmenu som vi fik, først blev præsenteret efter vi havde drukket den til tilhørende ret. Dette gav anledning til en uformel snak om hvad man havde syntes om vinen og derefter en kort præsentation af vintjeneren.

Vi havde en rigtig dejlig aften på Pied a Terre med masser af skøn mad og vil vende tilbage efter mere.

Ingen kommentarer: