fredag den 29. oktober 2010

Kokkeriet

Restaurant: Kokkeriet
Hjemmeside: http://www.kokkeriet.dk/da/kokkeriet-restaurant-forside.html

Vi har længe haft Kokkeriet på vores to-do liste men er altid endt andre steder istedet. Men nu fik vi os endelig taget sammen til at besøge stedet. I 2006 fik Kokkeriet en Michelin stjerne til manges overraskelse da stedet anses for at være under de andre Michelin steder i København. Vi var ret spændte på om vi ville være enige i dette eller om vi ville synes at de fortjener deres stjerne.

Vi fik først lidt snacks;

Først en lille rugbrøds mad med rogn.

Og derefter en hapser med kongekrabbe og æble.

Og lidt salt stængler med skinke og en dip af mandler.

Og til sidst en tatar på torsk med fennikel og dild.

Alle snacksene var lækre og tilpas små så de ikke mættede for meget inden menuen. Vi kunne især godt lide den lille hapser af kongekrabbe og æble som viste sig at være en dejlig frisk sammensætning.

Herefter startede den 7 retters menu med stjerneskud af syltet pighvar, tern på tomat gele, chips på tørrede rejer, en skum på rejer og löjrom. Jeg havde forventet at dette var en varm ret da pighvar ofte serveres stegt men den viste sig altså at være syltet istedet. Det smagte dog skønt alligevel.

Anden ret var spæde og grillet majs med hasselnødder og en skum på brunet smør. En ret med en dejlig kompleks smag.

Tredie ret var en syltet sandart med syltet og frisk agurk, grillet løg og en sovs på østers. Retten var overraskende nok varm og den fede fisk smagte dejligt sammen med det grønne.

Fjerde og sidste forret var hønsesalat. Endnu en ny fortolkning på en dansk klassiker. Den bestod af hummer, kråser, skovsvampe, en skum på kyllingbryst, lidt krydderurter  (i familie med havesyre - har glemt det faktiske navn) samt en dejlig knasende og saltet kyllingskind på toppen.

Og hovedretten var pariserbøf; hvor pariserbøffen var lavet som en hel stykke okse til beredt i crouton og serveret med bagte rødbeder, rødbede marengs, æggeblomme, kapers creme, en kraftig sovs og en skum på peberrod. Det er sjovt at det er lykkedes dem at samle alle ingredienserne til en pariserbøf og stadig få en så anderledes ret ud af det. Det smagte skønt.

Første dessert var råkost; en gulerods spiral med appelsin og knasende rosiner serveret med en yoghurtsis. Dette var en dejlig frisk dessert.

Og desserten var en kold hyldebærsuppe med knust chokolade kage, tvebakker og lakrids stængler. Dette var den helt perfekte ret for mig. Alle retter denne aften var så skønne at det indtil nu var svært at vælge en favorit. Men denne dessert slog alle forventninger - nu er jeg så også ret skør med hyldebær suppe :)

Vi havde en skøn aften på Kokkeriet og der er ingen tvivl om at vi vender tilbage. Maden var perfekt, serveringen præcis og usnobbet og lokalet og stemningen deri var også god.

Som allerede sagt; da Kokkeriet fik sin michelin stjerne undrede folk sig.

Jeg undrer mig ikke!

Ingen kommentarer: