torsdag den 29. oktober 2009

Hibiscus

Restaurant: Hibiscus (London)

Dette var vores første besøg på restaurant Hibiscus i London og vi er positiv overraskede.

Vi startede med en kølig hibiscus soda med bobler af ananas. En dejlig frisk start på middagen - jeg kunne især godt lide ananas boblerne, der havde en fast ydre til de poppede under pres og frigjorde ananas juicen indeni.
Første ret i menuen var en stegt kammusling med en gratinering af hasselnød og æble og en "pork pie" sovs og en grape gele ved siden af. En interessant kammusling som havde en meget ensartet konsistens hele vejen igennem. Meget velsmagende og med et dejligt tilbehør.
Anden ret var en ravioli med fyld af løg og kanel og med lidt æble og løg på toppen og en kraftsovs i bunden. Endnu en interessant ret der dog var lidt for julelig til mig.
Tredie ret var rød multe med en salat af bløde løg og en marv og løg toast på toppen og ved siden af lidt rosenkål, røget smør og en "civet sauce". En rigtig lækker og smagfuld fiskeret.
Næste ret var en stegt fois gras på en kompot at figener og en hindbær eddike puré ved siden af. Dette var en rigtig lækker fois gras; perfekt stegt og med et passende tilbehør. Den spiser jeg gerne igen.
Til hovedret fik vi en stegt stykke "elwy valley mutton", dvs. lam med en "skorpe" af valnødder på toppen. Og i bunden nogle puy linser og mandel mælk. En udmærket ret, som Hibiscus skulle være særligt kendt for.
Inden desserten fik vi en glas med en puré af "granny smith" æbler og en gele på sød selleri rod og på toppen en creme af kastanjer. En virkelig lækker og friskende ret som resulterede i en diskussion med Sebastian, der ikke ville tro på at der var selleri i. Men vi spurgte tjeneren og jeg havde ret :)
Vi fik ikke beskrevet desserten inden vi spiste den. I stedet opfordrede tjeneren os til at gætte hvad den var lavet af, hvad vi så forsøgte på.

Desserten bestod af tre ting; en tærte, en is og en gel.
Tærten var helt usædvanlig; sød som en dessert men alligevel med en helt anderledes smag. Vi kunne helt klart smage at der var svampe i og gættede på kantareller. "Tæt på" sagde tjeneren. Den var lavet med Karl Johan svampe.
For isen gættede vi på hasselnødder. Det viste sig at være macademia nødder.
Gele'en var svært at gætte på og viste sig at være blod fersken.

Dette var en virkelig lækker og velsmagende dessert. Jeg gerne spiser igen. Tanken med en karamel/svampe tærte var helt fantastisk.
Og til kaffen fik vi tre små godter.
Hibiscus var en dejlig oplevelse og vi vil klart vende tilbage. Jeg overvejer at tilføje dette sted til min top fem liste men vil gerne vente til jeg har besøgt stedet igen.

Ingen kommentarer: