søndag den 20. september 2009

Rutz Weinbar (berlin)

Restaurant: Rutz Weinbar

På Rutz kan man enten vælge at spise a la carte og selv vælge sine retter eller man kan bestille en menu, hvor man siger et antal af retter man gerne vil have og så sammensætter de en menu ud fra kortet. Man kan vælge mellem 5 og ti retter og vi valgte 8 og med en tilhørende vinmenu hvor de fandt et glas vin der passede til hver af retterne.

Jeg ville ønske at jeg kunne skrive en lang og velfortjent review af dette sted, men en blanding af at have ventet for længe med at skrive den og at vi fik meget vin og mange usædvanlige retter gør at jeg nu ser på mange af retterne og ikke kan komme på ingredienserne. Men for ikke at lade billederne fra dette fantastiske sted gå tabt får i dem nu alligevel. Jeg skal forsøge at forbedre mig til næste gang :)

Vi startede med en lille snack af sild i en kold suppe.
Første ret var 3 gange tun; fra venstre ser vi en med salat og brød, i midten en let grillet stykke tun med tomat og til højre en tun tatar med en is på sort oliven olie. Alt sammen lækkert og isen var helt fantastisk i smagen.
Næste ret var en hvid suppe af tomat og mozzarella med vilde konge rejer og basilikums olie. Og det smagte virkelig herlig friskt.

Tredie ret var stegt sandart med agurk, dill gnocchi og hummer bisque. Endnu en lækker ret.
Og på dette tidspunkt måtte vi så flygte indenfor; der lød først et tordenbrag og et bord valgte straks at gå indenfor. Vi satsede og blev sidende lidt. Så lød der et til og kun få sekunder senere styrtede det ned. Og tjeneren sagde til alle; er der meget i jeres glas, da tag dem gerne med ellers efterlad alt og kom ind i tørvejret. Vi tog vores glas og kamera og skyndte os indenfor og kort tid senere kom tjeneren med vores jakker, som vi altså havde efterladt på vores stole. Tjenerne viste her klart deres professionalisme; ikke nok med at de reddede vores jakker men de fik også hurtigt vist os et nyt bord og fik gang i det hele igen.

Fjerde ret.
Femte ret var 2 gange stegt gris med en grillet hummerhale og en sovs på bl.a. kantareller.
Sjette ret.
Syvende ret.
Og til dessert fik vi en variation på pære, karamel og chokolade. En udmærket ret.
Maden var fantastisk og innovativ men 8 retter med vin var klart for meget. Der er ingen tvivl om at vi vender tilbage til dette sted men næste gang satser vi nok på de 5-6 retter istedet.

Jeg håber at I har fået et indtryk af stedet på trods af min manglende hukommelse. Næste gang vi skal til Berlin vil dette være det første sted vi booker.

1 kommentar:

Daughter of Style sagde ...

Tak for en god tip. Har allerede spist for Fischer's og havde brug for en anden anbefaling. Er glad for at jeg faldt over din blog! Det kunne være sjovt at spise med dig engang.
Mvh