torsdag den 20. august 2009

Den lille fede

Restaurant: Den lille fede
Vi har flere gange kigget på den lille fede og fravalgt den fordi menuen måske ikke helt fald i vores smag eller fordi vi bare hellere ville besøge et andet sted. Men nu har vi endelig fået taget os sammen til at besøge stedet og jeg må sige at vi er begge positiv overraskede.
Stedet kører med en koncept som madklubben og cofoco kæden med god og simpel mad til billige penge. Den lille fede er dog alligevel lidt sig selv da man her har muligheden for en lidt større menu med op til 7 retter og man har også mulighed for at vælge en vinmenu til en fornuftige pris.
Vores første ret denne aften var en cremet persillebouillon med skorzonnerod og muslinger. En dejlig mild men samtidig smagfuld start på aftenen.
Anden ret var Kantarelravioli med blomkålspuré, bacon og kapersvinaigrette. Retten var ikke helt varm nok ved serveringen men var alligevel en god ret. Ingredienserne og konsistensen af dem passede dejligt sammen. Derefter fik vi en taskekrabbe salat med grillet porre, tomat, æg, løg, salatskud og urter. Dette var nok aftenens højdepunkt. Frisk med lidt fedme fra avokadoen passede godt til den smagfulde krabbe. Første hovedret var rimet og røget lammeryg med bagt piment, søde løg, estragon og røget olivenolie. Endnu en udmærket ret med en dejlig rosa stegt lam i midten. Og sidste hovedret var Braiseret kalvebov med puré af kartofler, bønner, gulerødder, selleri og dild. En OK ret men lidt en skam at de fleste af ingredienserne var i puré form. Det gjorde retten lidt for harmløs. Herefter fik vi en korsikansk fåreost med rosmarin, hybenmarmelade og knækbrød. En god og tilpas størrelses ostestykke med et dejligt tilbehør.
Og til dessert fik vi en breadpudding med blåbær. En lettere mystisk ret jeg dog godt kunne spise igen.
Vi havde en dejlig aften og besøger klart stedet igen. Det var godt med et sted hvor man kan få menu og vinmenu til så fornuftige penge. Vinmenuen var ikke den bedste jeg har fået men til de penge var den god.

Ingen kommentarer: