søndag den 5. juli 2009

Oubæk

Restaurant: Rasmus Oubæk
Vi besøgte stedet for anden gang en varm lørdag aften. Heldigvis havde vi fået bord tæt ved døren ud som stod åben og derfor led vi ikke så meget i varmen.
Oubæk serverer ifølge dem selv små (forret størrelses) retter og de anbefaler at man mindst tager tre retter.
Sebastian startede med en saltet fois gras med salat. Han siger at det var for meget fois gras. Det smagte godt men var altså lidt for meget.
Jeg fik en charcuteri som bestod af fois gras, noget pølse, en rilette (gris måske), skiver af røget and og nogle skiver af noget der mindede om sylte. Sylten var ikke lige mig men ellers var dette en udmærket om end meget fed charcuteri. Jeg har aldrig fået fois gras i en charcuteri før men den smagte lækkert sammen med alt det andet.
Som anden ret fik Sebastian pighvar med musling, porre og estragon. En udmærket ret med en god smagfuld suppe.
Og jeg fik en halv hummer med mayonnaise. En frisk og simpel ret. Kødet var dejlig saftigt og let og smagte skønt sammen med den fede mayonnaise.
Som sidste ret fik Sebastian en bøf med indbagt oksehale, fois gras, spinat, gulerødder og en rødvinssovs. En lækker ret som jeg også fik lov at smage.
Og jeg fik en stegt fois gras med æbler og indkogt rødvinssovs. Fois grasen var perfekt stegt og smagte vidunderligt sammen med æblerne og sovsen. Jeg kunne klart finde på at vælge denne ret igen også selvom jeg nem kan finde tre helt nye retter, som jeg gerne vil prøve, på deres menu igen.
Vi fik til alt den lækre mad en flaske tør riesling; en 1996 Kallstadter Saumagen Riesling Auslese Trocken fra Weingut Koehler-Ruprect i Phalz. En dejlig flaske selvom den blev serveret lidt varmt. Tjeneren informerede os også om dette inden servering men vi valgte alligevel at have denne vin og er glade for valget. Vinen var meget smagfuld og det syntes ikke at skade den at den ikke var kølet.
Vi havde en dejlig aften om end måske lidt kort. Retterne kommer lidt hurtig efter hinanden men den gode kvalitet og smag gør at vi klart vender klart tilbage igen.

Ingen kommentarer: