lørdag den 27. juni 2009

Alain Ducasse at the Dorchester (London)

Restaurant: Alain Ducasse
Hjemmeside: www.alainducasse-dorchester.com

Vi besøgte Alain Ducasse en lørdag aften fuld af forventning. Vi havde hørt meget godt om dette sted og de 2 ½ michelin stjerner lovede godt.

Restauranten er lyst indrettet, klassisk og samtidig moderne og stedets chef's table omgivet af et glitrende hvidt gardin er meget dominerende i rummet. Alt sammen meget imponerende og endnu engang forhøjer det forventningen til stedet og man undrer sig over at de vælger at sætte tidsbegrænsning på deres reservationer, da det ikke er et sted man ønsker at skulle skynde sig igennem. 2 ½ time er ikke lang tid på et sted hvor meningen er at man skal læne sig tilbage og blive forkælet af mad i verdens klasse. Men måske er dobbelt bookninger deres måde at overleve tidens store pres og økonomiske problemer, så jeg vil ikke dømme dem for hårdt af den grund.

Betjeningen var professionelt, venligt og måske en anelse for højtideligt. Det passede dog perfekt til stedets indretning. Det er altid dejlig at besøge denne type steder der så tydeligt får wow effekten frem. Ulempen er dog at det føles forkert at sidde og tage billeder denne type sted og jeg har desværre derfor ingen billeder af aftens måltider.

Vi valgte den 7 retters tasting menu;

Delicate CRAYFISH velouté, royale of foie gras
Délicate royale de foie gras, fin velouté d’écrevisses
Rose of MARINATED SCALLOPS
lamb’s lettuce and celeriac, black truffle sauce
Noix de Saint-Jacques marinées, mâche et céléri, condiment à la truffe noire
...
Roasted CHICKEN & LOBSTER, sweetbread, creamy juice
Volaille, homard et ris de veau en sauté gourmand
pâtes mi-séchées, jus à peine crèmé
...
Braised HALIBUT, citrus and swiss chards, egg plant condiment
Filet d’halibut aux agrumes, vert et blanc de blettes, condiment á l’aubergine
...
Roasted rack and saddle of LAMB, spring vegetables
Côte et selle d’agneau rôties, légumes primeurs cuisinés ensemble
...
Selection of CHEESE
PRALINÉ-CHOCOLATE biscuit, milk/salt flower ice cream
Palet chocolat praliné, glace au lait à la fleur de sel
...
Mignardises & Gourmandises

Ovenstående er en direkte "cut and paste" fra deres hjemmeside og jeg vil ikke gå i detaljer med alle retter.

Første ret var yderst lovende; utroligt velsmagende med en skøn smag af fois gras.

Anden ret var ligeledes en skøn overraskelse. Vi foretrækker normalt begge to at kammuslinger bliver stegte og ikke er kolde men denne marinerede kammusling var dejlig frisk og havde en mild og lokkende smag.

På denne tidspunkt af aftenen tænker vi kun godt om stedet og overvejer endda at tilføje stedet på min top 5 liste; måske en tredie plads. Men ....

Tredje ret var for mig en stor skuffelse. Jeg havde klart forventet at kunne lide denne ret. Det var lige i min smag at blande denne type af ingredienser; kylling, hummer og brissel, men de havde valgt at overhælde retten med en cremet og alt for dominerende fed fløde sovs, der i mine øjne totalt overdøvede smagen af de gode ingredienser. Jeg må dog sige at Sebastian faktisk kunne lide retten selvom han normalt ikke er så meget for disse ingredienser, sikkert fordi de havde valgt at nedtone smagen så meget.

Og herefter gik det lidt op og ned med kvaliteten og smagen af retterne. Der var ikke nogen der smagte dårligt men de levede bare ikke op til michelin stjernerne og det er klart en skam at få aftenens to bedste retter som de to første.

Derudover kom retterne alt for hurtigt efter hinanden så det endte med at vi var ude langt før tid; som klart tæller ned i vurderingen af stedet.

Det var interessant at besøge Alain Ducasse men nu hvor besøget er ovre har jeg meget svært ved at forstå at jeg rent faktisk overvejede at tilføje den til mine favoritter. Jeg har ikke fortrudt besøget og vil ikke direkte anbefale folk ikke at besøge stedet; vi har jo ikke alle samme smag. Samtidig kan jeg side; at jeg sandsynligvis ikke vil komme tilbage til dette sted - især pga. hastigheden retterne kom med. Det er en skam at besøge et sådant sted uden at have tid til at nyde besøget.

Ingen kommentarer: